Боаћи призива 23. мај 2009. године: Наполи, Инсиње и 6:2!

Нападач Црвене звезде се у разговору за МОНДО присетио млађих дана и дуела са предстојећим ривалом у Лиги шампиона.

Фудбал 18.09.2018 | 08:45
Боаћи призива 23. мај 2009. године: Наполи, Инсиње и 6:2!
Вратио се Ричмонд Боаћи у Црвену звезду и одмах наставио где је стао. У првом наступу по доласку из Кине постигао је два гола, уписао асистенцију и изнудио црвени картон голману гостију.

Било је то у суботу против Радника из Сурдулице, у утакмици 8. кола Суперлиге, коју су црвено-бели решили убедљивом победом 6:0.



Није, међутим, нападач из Гане враћен само да би поново "решетао" противничке голмане на домаћој сцени, већ првенствено да би помогао екипи у дуелима са Наполијем, Пари Сен Жерменом и Ливерпулом у Лиги шампиона (које ћете моћи да гледате ексклузивно на каналима ТВ Арена Спорт).

"Вратио сам се кући, међу своју црвено-белу породицу, која ме је увек волела и подржавала. Сјајно је бити поново овде! Тим се није много променио, много је играча који су били ту када сам и отишао, а дошли су неки нови сјајни момци и играчи. Мислим да имамо одличан тим и ове сезоне", рекао је Боаћи у уводу разговора за МОНДО.

Да заиста верује у квалитет екипе, потврђује и изјава о могућностима црвено-белих у елитном такмичењу.

"Када верујете у нешто, све је могуће. Ми сви заједно верујемо у наш тим. Ми смо ратници и борићемо се до последњег атома снаге. Увек је важно имати велике амбиције",рекао је и додао:

"Сви тимови који су се квалификовали за Лигу шампиона имају квалитет. Имамо јаке противнике у групи, али их се не плашимо. Верујемо у себе и сигурно ћемо пружити максимум у свакој утакмици, а видећемо шта ће бити на крају".

Фудбалско школовање Ричмонд Боаћи је прошао у Италији, одакле долази Звездин први ривал - Наполи. Као члан омладинаца Ђенове имао је прилику да се сусретне са Лоренцом Инсињеом, једним од најбољих играча екипе коју од ове сезоне води славни Карло Анћелоти.

Било је то 23. маја 2009. у Купу. Наполи је у првој утакмици победио 3:1 на свом терену, али је у реваншу виђена потпуно другачија слика. Ђенова је славила 6:2, а стрелац поготка за 4:2 у 80. минуту био је управо Боаћи.

"Играо сам против Инсињеа у Примавери. Сећам се да сам са Ђеновом победио Наполи 6:2 и дао им гол, па бих волео да се то понови", прижељкује нападач Црвене звезде.

Црвено-бели су направили одличну увертиру предстојећем дуелу, пошто су у домаћем првенству савладали Радник 6:0, док се Наполи намучио да савлада Фиорентину (1:0). Клуб са југа Италије није у форми из прошле сезоне, па многи верују да би српски шампион могао да изненади.

"Наполи је добар тим, један од најбољих у Италији, који има много талентованих фудбалера. Као и увек, вредно се припремамо за ту утакмицу, тренирамо напорно и даћемо максимум у покушају да дођемо до повољног резултата пред нашим навијачима. Сигуран сам да ће бити одлична утакмица".

Управо ова утакмица, као и гостовање у Италији 28. новембра, могли би да буду повратна карта Боаћију на Апенине једног дана.

"Као фудбалер мораш стално да будеш спреман за следећи корак у каријери и доносиш исправне одлуке које ће ти помоћи да напредујеш. Ја сам отворен према свакој држави и лиги, уколико ће одлазак тамо користити мојој каријери", искрен је некадашњи фудбалер Ђенове, Сасуола, Аталанте и трећелигаша Латине, из које је први пут и стигао у Звезду.

Долазак подно Везува, свакако ће бити прилика за сусрет са неким старим пријатељима.

"Имам много пријатеља из периода проведеног у Италији и сигурно ће неки од њих доћи на утакмицу у Напуљу. Већина су фудбалери, такође, па ће и сами играти за своје клубове, али свакако ће бити много лепо вратити се у Италију... Наполи има добре навијаче, који много воле фудбал, али на нашем стадиону је атмосфера нешто посебно", подсетио је Боаћи на спектакл који се очекује у уторак.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар