"Једва чекамо нову шансу"!

Освајачи бронзе на Светском купу у Берлину жале што нису остварили још више.

Остали спортови 19.09.2018 | 13:30
"Једва чекамо нову шансу"!
Подмлађена репрезентација Србије, у којој није било играча старијег од 26 година, у недељу је заузела треће место на Светском купу у Берлину и тако наставила традицију освајања медаља на великим такмичењима.

Селектор Дејан Савић је из тима који је у јулу постао првак Европе, повео у Берлин само петорицу играча, на челу са Душаном Мандићем. У групи су забележили две победе и реми, након испадања Хрватске у четвртфиналу деловало је да нема ко да их заустави на путу до трона, али онда су се у полуфиналу, помало неочекивано, испречили Мађари - 11:12.

"Сигуран сам да овај тим има велики потенцијал. Време је на нашој страни и једва чекам да поново добијемо шансу", поручио је Гаврил Суботић, иначе најефикаснији играч турнира са 17 голова.

Екипа је показала карактер када је мање од 24 сата после пораза декласирала домаћина, Немачку, у борби за треће место (15:9).

"Извукли смо поуке и заслужено славили. Жао ми је због пораза у полуфиналу, али медаља је медаља и морам да кажем да је право задовољство било играти са овим момцима", каже Виктор Рашовић.

Лазар Добожанов, који се са Димитријем Ристичевићем смењивао на голу, није сасвим задовољан.

"Мислим да вредимо и да можемо много више".

Огњен Стојановић се наметнуо као озбиљан кандидат за наступ на наредним такмичењима.

"Верујем да можемо да будемо још квалитетнији и да ћемо сваку наредну прилику знати да искористимо".

Следећег лета на програму је Светско првенство у корејском Гвангџуу, а 2020. долази на ред одбрана олимпијског злата...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар