Ко су непотписане РТРС јуначине?!

Радио-телевизија Републике Српске и новинска агенција СРНА – те новинарске тврђаве на чијим кулама будно стражаре главни и одговорни уредници забринути за судбину српског народа – пренијели су још један текст са фамозног портала „инфосрпска“.

Република Српска 17.09.2018 | 12:40
Ко су непотписане РТРС јуначине?!
Текст „Херој на смрти свога сина“, са поднасловом „Ко је Давор Драгичевић“, није потписан, али кога то још чуди? „Инфосрпска“ је портал чији је импресум празан; то је портал о којем се не зна апсолутно ништа – ни ко је уредник, ни ко су чланови редакције, ни ко су новинари. Једино што се о томе порталу зна јесте да му РТРС и СРНА безусловно вјерују. Али на основу чега?



Ако је текст о Давору Драгичевићу недовољан знак нечије оданости, онда је више него неопходно појачати ту оданост, па се уз текст „Херој на смрти свога сина“ рекламира и „прелиминарно потпуно независно истраживање јавног мњења“ према којем СНСД има подршку 40,2, а СДС 20,3 одсто анкетираних. Метод истраживања једнак је духу портала: оно је све што јесте, али се више од свега не зна ко стоји иза њега, ко га је наручио и како је истраживање проведено. Ово није прва анкета о којој се, осим процената, не зна апсолутно ништа, али на којој се инсистира.

Текст о Давидовом оцу почиње реченицом: „Не постоји човјек у Републици Српској кога није потресла смрт Давида Драгичевића, двадесет једногодишњег младића из Бањалуке који је трагично изгубио живот.“ Али како уредник и новинар то знају? Да ли су анкетирали све људе у Српској? Да ли су питали Лукача, Ћулума и Илића јесу ли потресени због Давидове смрти? Или је то реченица којој се мора вјеровати, као што се мора вјеровати резултатима „прелиминарног потпуно независног истраживања јавног мњења“? Не, тој реченице се не може и не смије вјеровати, али она ионако није написана због тога. Она је написана као оправдање за оно што ће услиједити: сви смо потресени, међу њима је и аутор текста, ма ко он био, али баш зато што смо потресени имамо право да кажемо да је Давор Драгичевић агент тајне силе.

У тексту се даље наводи како је Давор одлучио да потражи правду на улици, како је пристао да његове успомене на сина инструментализују стране службе и да је – тек да нико не помисли да је Давор то све чинио само из љубави према обојеним револуцијама и разним агенцијама – уновчио сјећања на „трагично настрадалог сина“. Ово није мишљење, ово није став. Ово су чињенице, ово су факти који нити једном једином ријечју нису доказани. Не каже се како то Давор тражи правду на улици, не каже се које су стране службе инструментализовале Давидову смрт и на који начин, не каже се од кога је, на који рачун и колико пара Давор добио, односно за колико је пара продао успомене на „трагично настрадалог сина“, јер то је заправо порука коју испод жита продаје нитков који је писао ове реченице.



И као да написано није било довољно, као да у овим реченицама незнани јунак није одужио шта је имао да одужи „домаћим центрима моћи“, хајка се наставља: покрет „Правда за Давида“ је „производ општег образца субверзивног обавјештајног дјеловања“ који окупља „лажни узорак друштва на централном мјесту у Бањалуци зато што је најпогодније за манипулацију“ (извјесно је да аутор тако не би писао да је којим случајем извјештавао са контрамитинга СНСД-а, ДНС-а и мањинског Ђокића који је одржан прије двије године на истом мјесту).

Даље се наводи да је Давор највећи манипулатор сопствене трагедије коју је (опет!) добро уновчио. „Уосталом“, пише анонимни нитков, „да се не лажемо – зар Давор Драгичевић јунак улице, звијезда тргова, месија, говорник, „освајач слободе“ нажалост није постао херој на смрти свога сина?“

Да је ово уистину писао нитков, а не предсједников савјетник за односе с медијима, види се по појачавању оптужбе: Давор више није само манипулатор који је уновчио смрт свога сина, Давор је сада јунак улице, звијезда тргова, месије, говорник, освајач слободе. Да ли је ико коме нитковлук није једина морална позиција из које креће и у коју се враћа могао да напише ову реченицу?

Ову реченицу је могла да напише само хуља, битанга која нема довољно храбрости да се потпише под написано, али има довољно образа да држи моралне лекције човјеку који тражи одговор на два питања: ко је и зашто убио његовог сина? Такви су анонимни морализатори: спремни су да открију све осим свога имена, спремни су да исмију свачија увјерења осим властитих уобразиља. Глупаци са (лоше одабраним) задатком.

Шта значи „производ општег обрасца субверзивног обавјештајног дјеловања“? Не знам, али можемо у неколико стручних радова да декан Факултета безбједносних наука зна. То је језик врлих стручњака који у једну реченицу натрпају све „субверзивне“ ријечи које су пронашли у „Речнику европске безбедности“, у нади да ће неко повјеровати да доценти заиста знају свакога ђавла. Зашто су они који се окупљају на Тргу означени као „лажни узорак друштва“?

Још боље питање: ако су они лажни, који је онда узорак друштва прави? Онај што овакве вијести поставља на портале јавног сервиса или га уноси у сервис СРНЕ? Они који се окупљају на Тргу су „лажни узорак друштва“, јер пружају подршку ономе који је у кратком времену постао симбол борбе против институционалног зла; онај чијег су сина бацили у канализацију након што су га млатили и млатили да би га на крају звјерски убили. То су чињенице које не треба помињати, јер би се онда показало да Даворова подигнута рука није тек посљедица родитељског хира, већ потреба (која је често јача од разума) за истином. Ниткови то не могу да разумију, јер не умију да воле изнутра. Они воле по задатку.

И остатак текста је затрпан прејаким реченицама у којима се пише како је Давор Драгичевић заправо оних 40 фамозних британских обавјештајаца у једном тијелу, како је добио паре, потом поново како је добио паре, како је увучен у политичку борбу, онда опет како је добио паре, како се одао код Сенада на Фаце ТВ, како је уредно ошишан и обријан и тако даље и тако даље и тако даље…

Не постоји ниједна реченица у овом тексту која може да се докаже, али зато свака може да се оспори и то без по муке. И кад је већ тако, зашто онда РТРС и СРНА објављују овај текст? Зашто објављивањем ове срамоте повећавају властиту срамоту која и до сада није била незанемарљива? Могло би се данима егленити о могућим одговорима, али како се о томе већ неколико пута говорило и како се на то у неколико наврата упозоравало чини ми се да остаје само један одговор: ниткови су браћа по мржњи и задатку и радно једни другима иду у госте. Али нико ко држи до свога стомака неће јести меса на таквој вечери.

Извор: СрпскаЦафе/Горан Дакић

Коментари / 55

Оставите коментар
Name

Зоран

17.09.2018 10:50

Браво Дакицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисљење

17.09.2018 11:11

Инаце, и исфруструрана Милица Дзепина из аг. Срна је и морална и интелектуална карикатура! Хроницна незналица. Без карактерна исфрустрирана особа... Па назалост ниста од осталих ни не мозе изненадити.

Name

резиме

17.09.2018 11:52

Ово је грцевита борба Додика за власт. Инфо-портал без импрессума би на западу био казњен. Таква агенција би била одмах суспендована. Јос један слуцај за тузиластво које нема никаквих компетенција. Криминал све до врха корумпиране власти.

Name

Лактаси

17.09.2018 12:05

Ово о Давор је писао неко ко има пилећи мозак, тај би и рођено дијете продао

Name

Ф 17

17.09.2018 12:16

То је кухиња МИЛИЈАНЕ КОС

Name

Мире

17.09.2018 13:15

Али пуно говори да су узели домену ".ба"

Name

компетентан

17.09.2018 14:16

Гацо, какво је стање на крузним токовима у РС?

Name

Инфо српска контакт

17.09.2018 15:13

Инфо Српска је регистрован од стране Момира Церовине из Бијељине тј од његове маркетинске агенције Тхинк која се налази у Колубарској 4. Фирмин број телефона +387 (0)66 249 878.

Name

Инфо Српска

17.09.2018 15:20

И јос несто. Портал је тек регистрован 21.06.2018 сто знаци да це слузити само за прљаву изборну кампању кога це РТРС редовно цитирати. Ето бјељинци ви мозда и знате ко је тај Момир Церовина.

Name

РЕ Ф 17

17.09.2018 21:01

У том грму лежи зец,мислим да има везе са АТВ и њиховим дописницима.

Name

У страха су велике очи

18.09.2018 04:41

Мислим да су ово писали заједно Милица Џепина и она будалетина и алкохоличар Ћеранић,може бити да је Гаћо такодје нешто помогао око овог дубокоумног текста.

Name

Зоран

17.09.2018 10:50

Браво Дакицу

ОДГОВОРИТЕ
Name

славка

18.09.2018 13:02

Алтернативна телевизија је АЛЏАЗИРА. ИСТИ ЗНАК ИМАЈУ ЈА ИХ ВИШЕ НЕ ГЛЕДАМ. СРАМОТА ЗА СРПСКИ НАРОД КОЈИ ТАМО РАДИ ПО НАЛОГУ НАШЕ ВЛАСТИ КОЈА ЈЕ ЗЛО ЗА СРПСКИ НАРОД.

Name

Бат

17.09.2018 10:51

То Зељка и Додик пишу у слободно вријеме, свакако га имају превише пошто ништа друго не раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

17.09.2018 10:52

АУ КАКО ЋЕ КАО БУМЕРАНГ ДА ИМ СЕ СВЕ У ЖИВОТУ ВРАТИ.ЈУНАЧИНЕ.КАРМА ЈЕ КУРВА НЕИЗАЗИВАЈТЕ ЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

17.09.2018 11:00

Правда за Давида и сву нашу дјецу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Милена

17.09.2018 11:20

ПРАВДА ЗА ЂАВИДА!

Name

МИМИ53

17.09.2018 11:03

Никада ми неце бити јасно ,зар се од толиких новинара запослених у тзв јавном сервису није насао ни један да подигне глас у име новинарског кодекса ,па да народу показе да постоји и друкције размисљање од наредјеног обрасца понасања. НЕМОЈТЕ САМО РЕЦИ ДА НИСУ КРИВИ ОБИЦНИ НОВИНАРИ ;ОНИ СУ И НАЈ КРИВЉИ ЈЕР СЕ НЕ ЦУ ЊИХОВ ГЛАС КАД ЈЕ БИЛО НАЈПОТРЕБНИЈЕ . У СТРАХУ ЗА СВОЈ ПОСАО ИЗГУБИСЕ ЦАСТ, И ПОСТЕЊЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козмос

17.09.2018 11:49

И ја се питам,зар нити једнога звиздаша нема?Па и онај што је добио отказ може да иступи и јавно каже како ствари стоје. Чега се бојите,кога? Зар тако желите да живите?

Name

БЛ

17.09.2018 12:21

Има,Саса Хајдуковиц...Нееколико пута сам га видио на тргу

Name

Ево одговора ко је аутор срамног текста - пасус из овог текста то сам казе!!!

17.09.2018 11:03

"Шта значи 'производ општег обрасца субверзивног обавјештајног дјеловања?' Не знам, али можемо у неколико стручних радова да декан Факултета безбједносних наука зна."

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инс.Нагиб

17.09.2018 14:17

СФРЈ вец дуго не постоји а њене безбиједносне слузбе беспрекорно раде.

Name

Новинар

17.09.2018 11:12

Свака част, Горане! На дно су нас довукли Симе Перићи, Синише Михаиловићи, Драгани Јеринићи, Биљане, Наде и сл. Кад ова гамад с власти падне, а они с њима да извјештавају из прдекане

ОДГОВОРИТЕ
Name

бране

17.09.2018 11:24

Браво

ОДГОВОРИТЕ
Name

емир

17.09.2018 11:28

То је багра . ето колико су храбри несмију ни име новинара ставити . Који узас од информативне куце која припада свима а није тако . То је масинерија СНСД-аааа монструма и убицааа . ПРАВДА ЗА ДАВИДА И ЗА СВЕ НАС .... КРАЈ МОНСТРУМИММААА И УБИЦАМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

дики

17.09.2018 11:37

Засто себи пуцате пенале?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрмак

17.09.2018 14:17

Не знам, бас цудно да Додика стоји на голу?!

Name

Булевар

17.09.2018 11:39

Браво Горане! Подрска до краја за Давора!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјеруј

17.09.2018 11:42

Објављивање оваквих текстова је посљедња нада спаса и потрага за подршком тренутних властодржаца међу грађанима наших простора пред изборе. Шта рећи на БЉУВОТИНЕ ОНИХ КОЈИ НЕ МИСЛЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ? АПСОЛУТНО НИШТА.. Још мало, па не постојите за нас!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ћеро

17.09.2018 11:44

Тај текст је могао написати само ретардера и идитен Ћеранић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гуру

17.09.2018 12:21

Ћеро и гуру са сунчаним наочалама

Name

За церо

17.09.2018 14:15

Ти си параноик

Name

8 Октобар

17.09.2018 12:02

Ста цемо за запосленим на РТРС???Прво у МУП на иформативни разговор(лукаца нема у бјекству је)након саслусања предмет у тузиластво(........)и онда на биро за запосљавање.Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

8 Октобар

17.09.2018 12:02

Ста цемо за запосленим на РТРС???Прво у МУП на иформативни разговор(лукаца нема у бјекству је)након саслусања предмет у тузиластво(........)и онда на биро за запосљавање.Сретно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2018 12:38

Слазем се

Name

Ре РАСПУЦХИН

17.09.2018 13:31

Не на биро , никако!!! Тамо је поштен народ и шта ће такви међу поштеним народом?

Name

Ти ћеш ми кажеш!

18.09.2018 07:24

И шта кажеш, запослене из РТРС-а отпустити? Значи ако се промијени власт отпустити све из срне, ртрс-а, а атв ослободити и додијелити народу? Клинички центар отпустити као и полицију, тужилаштво и судове? Све декане и професоре без да заборавимо патријарха, синод са владикама и све свештенике! Основну средњу и вртиће, да не заборавимо и њима дати отказ! И хигјеничарке... Па човјече знаш ли ти за хијерархију у медијима? Професионалац ради свој посао и након тога се жали, као што то ради већина запослених. Мислиш да сам ја заборавио 2000-ту и када је додик укинуо претплату? Мислиш ли ти да је уређивачка политика у домену монтажера или видео миxера? Постоји ли у овој земљи регулаторна агенција за медије? Постоји ли на крају, име и презиме уредника, главног уредника, директора програма и ген. директора?

Name

Лапсус

17.09.2018 12:04

Непотписани су Додик и Цвијановићева. Чињенице о Милораду Додику у које ћете данас тешко повјеровати! хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

wхоис

17.09.2018 12:05

Сваки НИЦ има wхоис сервис: хттп://ниц.ба/лат/мену/виеw/13

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.09.2018 13:36

Ово је срамота и увреда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ениса

17.09.2018 13:46

Који ментални склоп и магла се надвила над Бања Луком, градом зивота, лијепих дјевојака , спортиста, пјеваца, младости да СУТЕ а то знаци ОДОБРАВАЈУ једноумље, силедзијство властодрсаца, лоповлук, непотизам или СТЕ ЗАИСТА ЛОСИ ЉУДИ? Теско ми је пратити сву ту борбу људи који само подрзавају борбу за истином и правдом јер ово сто је сад тамо је АНАРХИЈА И СРАМОТА ДА НАКОН СВЕГА БАЊА ЛУКА СУТИИИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лео

17.09.2018 13:54

СУНОВРАТ ДРУСТВА, ЉУДСКОСТИ, ДОСТОЈАНСТВА! Страсно! Незамисливо ста су нам урадили. Пу народе биједни ста ти раде!

ОДГОВОРИТЕ
Name

коки

23.11.2018 15:27

То сто цути младост је јасан одговор мени је зао Давора али правда се трази на други нацин.Овај покрет и ови људи неволе никакву Републику Српску и никада је неце вољети.А заборављају какву цијену је платила.РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ СВЕТИЊА.. А сви сто мисле друго су у великој заблуди. Зелим вам пријатно веце.....

Name

хајмо цубро

17.09.2018 14:18

Предсједнице, усро си мотку до дрске!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Л.

17.09.2018 15:30

ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВУ НАШУ ДЈЕЦУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миддле Аге

17.09.2018 15:32

НОВИНАРИ КОЈИ ОБЈАВЉУЈУ ЦЛАНКЕ БЕЗ ПОТПИСА И НИСУ НОВИНАРИ. ТО СУ У СУСТИНИ САУЦЕСНИЦИ ЗВИЈЕРСКОГ УБИСТВА НЕСРЕТНОГ МЛАДИЦА, КОЈИ ИХ ЈЕ ОТКРИО,КОЈИ ДЈЕЛУЈУ ИЗ "МРАКА" ЈЕР САМО СУ У "ТАМИ" ЈАКИ КРИМИНАЛЦИ! ЗАР ВАС НИЈЕ СРАМОТА ДА ВАС КОНОБАР УЦИ КУЛТУРИ И ПРАВОПИСУ?!? УСТАЈ НАРОДЕ НА УСТАНАК, ЗА БОЉЕ И ПРАВЕДНИЈЕ СУТРА!!! ПРАВДА ЗА ДАВИДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРАВДА ЗА СВУ ДЈЕЦУ И СВЕ ДОБРЕ И ПОСТЕНЕ ЉУДЕ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

17.09.2018 15:55

Сваки дан пишете безочне лажи о јавном сервису РС, питам се само по чијем налогу и како вас није срамота. Изгледа да је ваш задатак да омаловажавате све што јесте или припада РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

17.09.2018 19:45

Ниси ти неко, ти си нико и ниста.

Name

Боки

17.09.2018 19:21

Извините ви али то многи у РС мисле.А васе претње ста цете ви и како цете,само овде мозете писете.Послије избора бити вас нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.09.2018 20:14

Имају још 20 дана за пљување свега.

Name

У страха су велике очи

18.09.2018 04:50

Гаћо,јеси то, ти или Милица Џепина,а можда је и Жељка Драгичевић?Хи,хи,хи

Name

Едо

17.09.2018 21:29

Е САД ВАМ ЈА ЈЕБЕМ МАТЕР И ЦАСТ И ВАСУ РТРС КОЈА ЈЕ ФАСИСТИЦКА ТВ МИЛОРАДА ДОДИКА КОЈУ ЈЕ НАСЛИЈЕДИО ОД КАРАДЗИЦА И МЛАДИЦА. ЗНА СЕ ДА ВИС 26 ГОДИНА РАДИТЕ ЗА ЗЛОЦИНЦЕ ПРОТИВ НАРОДА БИХ А САД И ПРОТИВ НАРОДА РС И БОРАЦА РС КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ЗА РС А ВИ ИМ УБИЈАТЕ ДЈЕЦУ . МАРС БАГРО УБИЦЕ И ЛОПОВИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

17.09.2018 21:43

Немој едо тако,алаха ти,вјера ти не дозвољава да псујес,ил не дај бозе да пијес,којим слуцајем!

Name

Кими

17.09.2018 23:13

Дакицу Зив био

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса правда

18.09.2018 07:55

Зар имају срца коментарисати га уопсте а камоли реци ста против њега у оном свом бијесу ста год и рекао и урадио родитељски је Не могу схватит да послије свега сто их је демантовао доказима могу да вјерују нељудима који сире лази Подигнута оптузница'за убиство и подигнута оптузница против полицајаца је висе него доказ нељудима да је Давор у праву да не спомињемо доказе о не уласку у куцу гована Радјена и о недрогираности говнету Карану..цели...

ОДГОВОРИТЕ