ДК: Ћорић спријечио колапс Хрвата! У финалу су!

Американци у Задру стигли од 2:0 до 2:2, Тијафо је у одлучујућој партији водио 2:1 у сетовима, али у финале Дејвис купа ипак се пласирао домаћин.

Тенис 16.09.2018 | 23:14
ДК: Ћорић спријечио колапс Хрвата! У финалу су!
Француска и Хрватска пре два месеца су се састале у финалу Светског првенства у фудбалу, а исте заставе вијориће се и када се у новембру буде играло финале Дејвис купа!

"Галски петлови" су искористили одсуство Рафаела Надала да победе Шпанију 3:2 (све је било решено већ у суботу, после дубла), док је Хрватска у Задру истим резултатом и уз далеко више неизвесности елиминисала селекцију САД.

Домаћин је после првог дана имао великих 2:0, али је изгубио партију дублова 2:3 у сетовима (6:7 у петом сету) и у последњи дан су Американци ушли са каквом-таквом шансом за тријумф.

Марин Чилић по ко зна који пут у каријери није издржао притисак, изгубивши од Сема Кверија 7:6, 6:7, 3:6, 4:6, тако да су питање другог финалисте решавали Борна Ћорић и Франсес Тијафо.

Тенисер САД два пута је имао по сет предности, али је 21-годишњи Ћорић смогао снаге да направи преокрет и оствари до сада највећу победу у каријери - 6:7 (0:7), 6:1, 6:7 (11:13), 6:1, 6:3!

Перспективни Загрепчанин после меча је истакао да му је то не само најважнија тениска победа, него и "далеко најзначајнији моменат у животу".

Французи у финалима Дејвис купа имају скор 10:8. Прошле године су победом над Белгијом (3:2) стигли до трофеја после паузе од 16 година.

Хрватска је "салатару" освојила само једном, и то 2005. године, док је поражени финалиста била 2016, када је у Загребу после вођства од 2:1 изгубила од Аргентине. Изједначио је тада Хуан Мартин Дел Потро, великим преокретом против Чилића (3:2), а за крај је Федерико Делбонис "почистио" са терена Иву Карловића - 3:0.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар