Додик не жели да жртвује кривце?!

Прича о убиству Давида Драгичевића и борби његове породице, пријатеља и грађана да се сазна пуна истина тема је бројних медија и анализа. Тако учесници емисије Мост Радија Слободна Европа оцјењују да Давидово убиство може снажно пореметитити Додиков резултат на изборима. Власт се плаши онога што се дешава на Тргу, јер знају шта је у позадини, оцјењују аналитичари.

Република Српска 16.09.2018 | 21:46
Додик не жели да жртвује кривце?!
Случај Драгичевић - пријетња је по Милорада Додика и његов СНСД. Управо та структура се плаши обећања оца покојног Давида Драгичевића Давора да, у случају да се не открију и не казне убице његовог сина, избора неће бити, то истиче професор социологије на Универзитету у Бањалуци Иван Шијаковић за РСЕ.

"Једино што може пореметити Додиков успех је убиство Давида Драгичевића. Поготово што је Давидов отац Давор рекао да неће бити избора ако не буде решено убиство његовог сина. Мислим да је то једино чега се плаше Додик и његова партија. Зато они и пуштају да се то даље не закувава да се не стварају проблеми".

Владајући су у почетку мислили - свако чудо за три дана. Али протести грађана трају више од 170 дана и полиција то дозвољава.

"Они су опрезни. Иначе би у другој ситуацији полиција отерела те људе са трга и одузела им транспаренте. Али се плаше. Знају шта је у позадини", додаје Шијаковић.



Очигледно је да постоји бунт грађана против тортуре полиције и правосуђа, истакао је за РСЕ политички аналитичар Жарко Папић. Али то није све:

"Сваки ауторитарни и тоталитарни лидер има репресивни апарат који га држи на власти. Али једног момента репресивни апарат - мислим на полицију, тужилаштво и судство - постане толико јак да можу да угрози и самог шефа шефова. И одатле велика опрезност Додика. Приликом сусрета Давора Драгичевића и Додика, Давор је Додику упутио врло оштре ријечи, а овај му је на то одговорио: 'Не заборави, ја сам на твојој страни'. Дакле, Додик је индиректно рекао - постоји и друга страна, само јој ја не могу ништа", оцјењује Жарко Папић, политички аналитичар.



У питању је однос снага између репресивног апарата и вође који је ауторитаран, а таквих примјера у историји је много.

"Нема ни једне ситуације у историји узмите само случај Милошевића, гдје велики шеф пада оног момента када му репресивни апарат откаже послушност", додао је Папић.



А када би се догодило да Додик жртвује полицијске шефове који су умијешани у случај Давида Драгичевића - то би значило да су они који протестују у праву.

Иван Шијаковић: То би отежало, не толико његову позицију, колико позицију његове партије. Тако да Додик ту неће ништа да дира.

Свим озбиљним људима је јасно да је безбедност у Републици Српској на врло ниском нивоу, а случај Џенана Мемића је показао - и у целој Босни и Херцеговини - наводи стручна јавност.

БН ТВ

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Робин худ

16.09.2018 19:51

Одзвонило је зликовцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тим

16.09.2018 20:13

Управо тако...одзвонило им је.....сад људи само треба у сто вецем броју поред Вукоте и Иваница, да подрзе и листе СДС и ПДП како би могли имати вецину и формирати власт.Вукота је постен цовјек, неко ко се није продао резиму, неко ко нема ни једне афере и има постене и цестите намјере према свим постеним градјанима, било да су студенти, радници у приватном, јавном сектору, пензионери.....има постене намјере према цитавој Српској...Вукоте и нове власти се требају бојати само корумпирани политицари, корумпирани директори јавних предузеца који су унистили све сто се могло унистити и сада се каце за СНСД, ДНС,СП и партије сателите да задрзе своје позиције и нелегално стрцен новац! Глас за ове СНСД партије (ДНС,СП,Стевандиц) је директан глас против Вукоте и његовог концепта који се базира на правди и постењу....Гласајте само за листе СДС,ПДП, да папци не могу сутра уцјењивати Вукоту, да му дамо власт да се избори за нормалне вриједности......Подрска Вукоти,Иваницу, СДС,ПДП! СвиЦе....У октобру буди ВУКота а не п....(апак)! СвиЦЕ

Name

БЛ

16.09.2018 20:17

Добро је Тиме гласацемо за вукоту без афера и младена иваница немој само висе бити напоран са тим једним те истим коментаром уназад мјесецима јбт.

Name

Стојан

16.09.2018 21:14

ДаБогда синко да је одзвонило! Стар сам, преко осамдесет, зивим на селу, и ако додје до револуције, одмах стављам гвоздене виле на раме и ето ме у Бањалуку.

Name

РЕ Стојан

16.09.2018 21:29

Само дођи. Добићеш дршку тих вила равно отпозада да мало уживаш у револуцији.

Name

Ре Тим за БЛ

16.09.2018 21:39

То Брате.....нека си и ти у Бањој Луци схватио да треба гласати за Вукоту и Иваница, за листе СДС и ПДП. Раде ове владајуце партије у Бањој Луци сваста, врбују гласаце, нуде паре.....а ста су направили у БЛ, приватизовали дрзавну Топлану без марке и истјерали дио радника из ње а гријања нигдје, приватизовали најатрактивније земљисте у Бањој Луци без марке мјењајуци га за неперспективне парцеле 25 км од града, унистили здравствени систем и из њега извукли милионе-милијарде марака да пар људи узива по Монаку,Спанији и ко зна каквим дестинацијама, унистили Боску, направили па порусили куцице на путу резервисаном за саобрацај моторних возила а да нико није одговарао, унистили Аквану а напримали радника да само гласају за њих....и има јос....Зато морамо подрзати Вукоту, Иваница и листе СДС,ПДП.....СвиЦе

Name

ре

17.09.2018 04:50

Како се не уморите млатити празну сламу.Сада ћу ја навућу завјесу!

Name

Бат

17.09.2018 05:16

Па људи како да зртвује свог кандидата и свог министра, па после свих ових година и они њега имају у шаци за неке друге ствари. Зртвовацемо их ми у октобру. Свиће!

Name

схватио

17.09.2018 06:16

Слажем се у потпуности са предходним коментаром и зато га апострофирам:Управо тако...одзвонило им је.....сад људи само треба у сто вецем броју поред Вукоте и Иваница, да подрзе и листе СДС и ПДП како би могли имати вецину и формирати власт.Вукота је постен цовјек, неко ко се није продао резиму, неко ко нема ни једне афере и има постене и цестите намјере према свим постеним градјанима, било да су студенти, радници у приватном, јавном сектору, пензионери.....има постене намјере према цитавој Српској...Вукоте и нове власти се требају бојати само корумпирани политицари, корумпирани директори јавних предузеца који су унистили све сто се могло унистити и сада се каце за СНСД, ДНС,СП и партије сателите да задрзе своје позиције и нелегално стрцен новац! Глас за ове СНСД партије (ДНС,СП,Стевандиц) је директан глас против Вукоте и његовог концепта који се базира на правди и постењу....Гласајте само за листе СДС,ПДП, да папци не могу сутра уцјењивати Вукоту, да му дамо власт да се избори за нормалне вриједности......Подрска Вукоти,Иваницу, СДС,ПДП! СвиЦе....У октобру буди ВУКота а не п....(апак)! СвиЦЕ

Name

Оигледајте Му Фацу,

17.09.2018 07:14

Диктатор од главе до пете, народе Доле са Тим усташама.

Name

Реално,

17.09.2018 07:59

Додик је већ одавно сазрео за психиатрију, он више нежна шта ради ;вређа понижавају краде прети, са мо за решетке са њим па ће тамо да другачије да гуче

Name

Реља

17.09.2018 23:24

Дали Расо подрзава вукоту ово није греска у питању знасе коме припада велико слово а коме мало посто ниси дрес Сдс

Name

неко

16.09.2018 20:01

Све је млаћењњ празне сламе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

16.09.2018 21:10

Додик је на дан одржавања посебне сједнице НСРС рекао да је случај Давид ИСПОЛИТИЗОВАН. На овом порталу сам 9. маја написао коментар пиредећи Додика са царом: Цар каже да је случај испилитизован. Али је јуче рекао да је конференција за штампу полиције од 26.3. погрешна и МУП је смјенио полицајце из станице Лауш због довођења случаја "пљачке " куће и смрти Давида Драгичевића. По чему онда ово изгледа као политизација? Желимо одговор на питање: ако пљачка нема везе са Давидом КО ЈЕ ОНДА МРТВОМ ДАВИДУ ПОДМЕТНУО "УКРАДЕНЕ" СТВАРИ АКО ОН НЕМА ВЕЗЕ СА ПЉАЧКОМ ????? КО???? Каже Илић на тој конференцији: НИСМО НАШЛИ ЛАПТОП КОЈИ ЈЕ УКРАО ДАВИД АЛИ НАШЕ ЕКИПЕ СУ НА ТЕРЕНУ И ПРЕТРАЖУЈУ КОРИТО ЦРКВЕНЕ! НАЋИ ЋЕМО И ЛАПТОП. И шта би? Усутали се. Понудили су нам и снимке на којима су тврдили да је на њима Давид који износи опљачкану робу. Испоставило се да је снимак лажан и да то није био он. КО ЈЕ МОНТИРАО СНИМАК И СПИНОВАО ДА ЈЕ ТО ДАВИД?????? КО???? И онда ЦАР каже политизован случај. СРАМ ТЕ БИЛО ЦАРЕ ДОДИЧЕ!!!

Name

РЕ ЗЛИКОВЦИ

16.09.2018 22:45

ИМАТЕ ЛИ ВИ ДИЈЕТЕ? ПОЉУБИТЕ ЛИ ГА ОНАКО КАКО ДАВОР ПРИЦА ДА ЈЕ ПОЉУБИО МРТВО ДИЈЕТЕ? КАКО ЈЕ ЛИЈЕП ОСЈЕЦАЈ КАД ПОЉУБИТЕ ДОК ЈЕ ЗИВО. ЗАМИСЛИТЕ ДАВОРА КОЈИ НЕМА ВИСЕ КОГА ПОЉУБИТИ!? ЗАМИСЛИТЕ ТУ БОЛ. ЗАМИСЛИТЕ САМО ПОЛА МИНУТА ДА СЕ ТО ДЕСИЛО ВАСЕМ ЉУБИМЦУ?!! А ВИ ПОДРЗАВАТЕ УБИЦЕ, ЈЕСТЕ ЛИ ВИ НОРМАЛНИ УОПСТЕ?????

Name

Ре

17.09.2018 02:59

Ста је тебе брига ко има дијете,да Ли сте ви нормални?

Name

Ре

17.09.2018 06:22

И још ће додик ту просно да каже да он има подршку народа, изгубио је сваку везу са стварношћу и стварним животом. А подршку народа може само да украде на изборима, а то се мора спречити. Гласати за било кога само не за додика. Гласти против додика ињегових. Он је са приватлуком мафијашлуком и увео геноцид над народом ппре 20г, и још ће да каже "држава никад више неће градити фабрике, на то не рачунајте". Шта ће ми онда држава?

Name

Мато

16.09.2018 20:05

Ма има ту доста фамилије од господе из СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мато

16.09.2018 20:16

Видим учтив си Мато.Али како можеш снсдовце називати господом,то су обичне сељачине и фукаре од људи.

Name

Ц

17.09.2018 06:52

Е људи сто је овај такозвани Ре досадан па како мозе свакоме несто приговорити? Овај сто писе за дјецу он писе ста те бриб га он багце Бајом .

Name

ЗА

17.09.2018 08:13

КО.ЈЕ УБИО ДАВОРА? ШТО ЈЕ,,ЛАПТОП,,ОДНЕШЕН У БРЧКО НА ПАТОЛОГИЈУ? ШТА ЈЕ СА УПРАВОМ МУП ЗА ВИСОКОТЕХНОЛОШКИ И САЈБЕР КРИМИНАЛ. ШТО ЈЕ НЕСПОСОБАН ЗА ТО СИЛНИ,, ПРОИНТЕР,, КОГА ЛАЖЕТЕ. СВЕ РАСТЈЕРАТИ У КПЗ ЗЕНИЦА. МЗ ЋИТИ КАО И 1992.

Name

Мк

16.09.2018 20:06

ШТА ТО ЈОШ ЗНАЧИ. ДА БАЈА НИЈЕ ГЛАВНИ У Р.СРПСКОЈ.ИСПАДЕ ОН ПОТРЦКО ГОРИ ОД ЖЕЉКИЦЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мт

16.09.2018 21:06

Они само народу глуме сефове..овај пут је велика мецка на цеки.

Name

бака

16.09.2018 20:16

Крвници,убице И сотоне,ДАВИДОВ ГРОБ вас је побиједио!

ОДГОВОРИТЕ
Name

само само

16.09.2018 20:25

Полицијски шеф који се свима завукао под кожу, због којег сви трепере, страхују, онај који пуно тога зна, онај који наређује, онај који само убије,.. Таквог чувају, пазе, дошао им главе, а не дају га?! Падајте сви с њим, ништа друго не заслужујете! Сви знају да само чекате да избори прођу, па ћете ви по свом! Чекате да видите ко ће побиједити, да се не излијећете, а позваћете своју специјалу, то сви говоре, то се зна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б. Л.

16.09.2018 20:40

ПРАВДА ЗА ДАВИДА И СВУ НАШУ ДЈЕЦУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

16.09.2018 21:13

Цаца је пао јер се у изборе поткрао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У шта си се ударио?

16.09.2018 21:28

Види само како си ти ниско пао, жалостан си сам себе удараш кад вјерујеш у лажи владајућих људи, бојећи се размишљати својом главом.

Name

Статистика

16.09.2018 21:51

ЈОС У МАЈУ САМ ГОВОРИО..САСЈЕКОВАС ДАВИДОВ МАЧ...БИВСА И САДАСЊА ОПОЗИЦИЈА,ОМЛАДИНА СЕ ДИГЛА И ГЛАСАЦЕ,20%ПЕЗИОНЕРА СЕ ОКРЕНУЛО,ИЗ ИСТИТУЦИЈА 70% СЕ ОКРЕНУЛО ПРОТИВ СНСД,НЕМОЗЕТЕ ОВОГ ПУТА ПРЕБРОЈАТИ ТУ СТАТИСТИКУ...МНОГИ ВАМ МАШУ ПО ТРБИНАМА СМЈЕСКАЈУ СЕ ДОЛАЗЕ ЗБОГ ПОСЛА ДА БУДУ ВИДЈЕНИ А НЕЦЕ ГЛАДАТИ ЗА ВАС...МРТАВ ДАВИД ВАС ПРОГОНИ..ЈАЦИ ЈЕ И МРТАВ ОД ВАС СНСД

ОДГОВОРИТЕ
Name

ккк

17.09.2018 05:48

Да вам кажем да не долазим на скупове СНСД-а да би био виђен и гласаћу за СНСД! Шта сад?

Name

ма ккк.. Гледај

17.09.2018 06:51

Шта ћеш ти, то ти гледај. Има њих још таквих као што си ти, само они долазе на СНСД СКУП, али неће гласати за СНСД. Срећан ти излазак на гласање!

Name

Додо

16.09.2018 22:12

Додик је највећи Бошњак у БиХ. Каже... чињеница о Додику у које данас никад не бисте повјеровали. : Право лице Додиково: хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалукан

16.09.2018 22:14

Ко буде гласао за СНСД кућа му изгорила !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјука

17.09.2018 03:11

А ко има Стан?

Name

ХВАЛА

17.09.2018 04:06

ХВАЛА МЕЂУНАРОДНОМ АДВОКАТСКОМ ТИМУ ЗА ПОМОЋ У ОТКРИВАЊУ ИСТИНЕ.

Name

Турбоскара

17.09.2018 04:21

Што је рекла Сузана.Лукаћ је главни бајаТо је она друга страна којој Додик неможе ништа они га чувају а он и пушта да раде шта хоче пс чак и децу да убијају.Јер ако би се окренуо против Лукача овај би му отказао пислушност и окрренуо се против њега.зна то бсја добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

17.09.2018 04:51

Нема им спаса како су посијали тако це и да зању а богами сијали су и то добро и много сто знаци пуно висе це да позању слицно ко и хитлеров ссс ако богда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

17.09.2018 05:38

Управо тако добра анализа . Тај човјек и људи на тргу се боре за истину и правду не само Давида он је постао симбол за све људе који тамо очито немају висе будућности . Ти људи имају једино још осјећај да су пуштени на милост и немилост криминалцима . Сви они који нису подобни могу нестати у трен ока . Зато истина и правда за Давида, за сву дјецу и за све грађане . Хвала БН ТВ сто стојите на правој страни !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

17.09.2018 06:02

Па немозе он кад има и његове крвне фамилије тоје то и ондаби се клупко одмотало за све прљаве радње

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радомир

17.09.2018 06:08

То је тацно да Додик висе нема утицаја н Лукаца и тај исти ради ста он зели... као сто је рекла Давидова Мама главни Баја је Лукац постао... Милосевиц, Садам, Гадафи итд. И нихове Резиме је народ свргно... кад је поцело Муслиманско прољеце то је било у Тунису кад је ПОЛИЦАЈАЦ УЗЕО НА ЗЕЛЕНОЈ ПИЈАЦИ НЕКО ПОВРЦЕ СА ТЕЗГЕ А НИЈЕ ХТЕО ДА ПЛАТИ ДА СТО ЈЕ ДРАЗО ТЕЗГУ СЕ ЗАПАЛИО И ТУ ЈЕ ПОЦЕО БУНД НАРОДА ПРОТИВ РЕЗИМА РАДИ ЈЕДНЕ ЈАНУКЕ ИЛИ СТА ГОД ВЕЦ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зивио Предсједник Додик

17.09.2018 06:28

Додик се не зели сврставати на страну лазних дусебризника. Сви ови који сада назови плацу неце видјети Давора Драгицевица после 07.октобра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зоран

17.09.2018 07:31

Попи терапију вријеме ти је

Name

АНОНИМУС

17.09.2018 07:40

Видиш како брод твој тоне лоповцино и зликовце!!!! Правда за Давида!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

17.09.2018 07:45

ДОЛЕ ЗЛИКОВЦИ .ПРАВДА ЗА ДАВИДА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХАМДИЈА

17.09.2018 09:02

ПРАВДА ЗА СУГРАЂАНА И ЗА СВЕ ОНЕ КОЈИ СУ НА ИСТИ ИЛИ СЛИЖАН НАЧИН НЕСТАЛИ

Name

поп

17.09.2018 09:14

Па како це сам себе зртвовати.нема криминала ако он није у талу

ОДГОВОРИТЕ