ПЛ: Минималац Вулвса против Барнлија! Кренуо и ВХЈ!

Арнаутовић бриљирао за прву победу Вест Хема! Фудбалери Вест Хема победили су Евертон са 3:1 у мечу петог кола енглеске Премијер лиге на Гудисон парку. Фудбалери Вулверхемптона победили су са 1:0 Барнли у петом колу Премијер лиге.  Није баш као кад је био Милијаш, али је победа! Вулверхемптон славио против Барнлија.

Фудбал 16.09.2018 | 22:30
ПЛ: Минималац Вулвса против Барнлија! Кренуо и ВХЈ!
Домаћи фудбалери потпуно заслужено дошли су до другог тријумфа заредом, док су гости претрпели трећи узастопни пораз.

Вулвсе је до победио водио Раул Хименес који је у 61. минуту савладао одличног Џоа Харта на овом мечу.

Резултат је могао да буде много убедљивији, некадашњи голман репрезентације Енглеске побринуо се да његова екипа прими само један погодак. 

После пет одиграних кола Вулверхемптон има осам бодова и налази се на деветом месту, док је Барнли претпоследњи са само једним бодом. 

У наредном колу Вулвси гостују Манчестер јунајтеду, док Барнли дочекује Борнмут. 

Претходни пут када је Вулверхемптон победио Барнли на свом терену у Премијер лиги (2:0) био је 20. децембар 2009. Присетили су се "вукови" тог датума уочи утакмице 5. кола најјачег ранга енглеског фудбала против истог ривала у повратничкој сезони међу најбоље.

Стрелац водећег гола био је Ненад Милијаш, а потом је погодио и Кевин Дојл.

Њих двојица одавно нису више у клубу, али то није спречило актуелни тим Вулверхемптона да поново савлада Барнли - 1:0.

Стрелац јединог поготка био је Мексиканац Раул Хименез у 61. минуту.

Одлично је шутирао из прве, али велике заслуге за погодак иду Мету Доертију који се сјајно снашао после лепе акције по левој страни и у паду, из прве, одиграо повратно додавање...

Имали су домаћи још неколико одличних прилика за гол, упутили су чак 30 шутева - што у оквир гола, што непрецизних, што блокираних, али је само тај један завршио у мрежи. Довољно за другу узастопну победу и девето место са осам бодова. Барнли је претпоследњи са само једним.

Арнаутовић бриљирао за прву победу Вест Хема. Фудбалери Вест Хема победили су Евертон са 3:1 у мечу петог кола енглеске Премијер лиге на Гудисон парку.

Марко Арнаутовић је одиграо одличну утакмицу за "Чекићаре" и учествовао је код два поготка своје екипе, прво као асистент, а онда и стрелац.

Вест Хем је повео голом Јармоленка у 11. минуту када је несебични репрезентативац Аустрије у контри спустио лопту у Јармоленку за лагану реализацију пред голом и 1:0.

Јармоленко дуплира предност своје екипе у 31. минуту када је сам повукао лопту до ивице казненог простора, пре него што је дриблао улево и шутирао у малу мрежу гола Евертона. 

Гилфи Сигурдсон смањује заостатак на 1:2 главом у надокнади првог полувремена после изврсног центаршута Кенија. Коначан резултат је поставио Арнаутовић уклизавањем и голом после дуплог паса са Обијангом у 61. минуту меча. 

Вест Хему су ово прва три бода у новој сезони Премијер лиге, па су "Чекићари" сада 16, док је Евертон десети са шест бодова.

Вест Хем је чекао и дочекао!

Марко Арнаутовић, аустријски репрезентативац српског порекла, одиграо је сјајан меч на "Гудисон парку" и голом и асистенцијом повео екипу ка првом тријумфу ове сезоне.

Вест Хем - Евертон 1:3 (1:2)

Двоструки стрелац за "чекићаре" био је Андриј Јармоленко и његови хици увели су госте у прави ритам против несигурне одбране домаћина. Украјинац је први пут искористио тачан Арнаутовићев пас у 11. минуту, потом је снажним ударцем у 31. минуту поставио 0:2 и најавио тријумф, који се и догодио.

"Карамеле" су узвратиле у надокнади првог дела, голом Гилфија Сигурдсона главом, али је у 61. минуту Арнаутовић отклонио све дилеме око епилога својим трећим голом ове сезоне.

Разноврсно крило из Беча постигло је више од половине погодака Вест Хема у такмичарској 2018/19, а посебно га инспиришу мечеви на страни. Статистичари су израчунали да је учествовао у 12 голова на последњих 11 гостовања у Премијер лиги!

Вест Хем је коначно остварено победом направио велики скок са зачеља табеле, док је Евертон остао тачно у средини, на десетом месту, са шест освојених бодова.

Нажалост, није све било идеално за Марка овог поподнева, јер је морао да напусти игру у 64. минуту, жалећи се на "бол испод колена".

Ипак, он није деловао превише забринут док је објашњавао шта је разлог измене, па је могуће да неће паузирати и да ће бити спреман да следеће недеље игра у великој утакмици против Челсија.

Јасно је колико би у супротном његов тим био ослабљен.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 5. коло:

Вулверхемптон - Барнли 1:0 (0:0)
/Хименез 61/

Евертон - Вест Хем 1:3 (1:2)
/Сигурдсон 47' - Јармоленко 11', 31', Арнаутовић 61'/

субота

Тотенхем - Ливерпул 1:2 (0:1)
/Ламела 90+3 - Вајналдум 39, Фирмино 54/

Борнмут - Лестер 4:2 (3:0)
/Фрејзер 19, 37, Кинг пен 41, Смит 81 - Мадисон пен 88, Олбрајтон 90/

Челси - Кардиф 4:1 (2:1)
/Азар 37, 44, пен 80, Вилијан 83 - Бамба 16/

Хадерсфилд - Кристал Палас 0:1 (0:1)
/Заха 38/

Манчестер сити - Фулам 3:0 (2:0)
/Сане 2, Д. Силва 21, Стерлинг 47/

Њукасл – Арсенал 1:2 (0:0)
/Кларк 90+1 - Џака 49, Озил 58/

Вотфорд - Манчестер јунајтед 1:2 (0:2)
/Греј 65 - Лукаку 35, Смолинг 38/

понедељак

Саутемптон - Брајтон (21.00)

ТАБЕЛА: Челси 15, Ливерпул 15, Манчестер сити 13, Вотфорд12, Борнмут 10, Тотенхем 9, Арсенал 9, Манчестер јунајтед 9, Вулверхемптон 8, Евертон 6, Лестер 6, Кристал Палас 6, Саутемптон (-1) 4, Брајтон (-1) 4, Фулам 4, Вест Хем 3, Кардиф 2, Хадерсфилд 2, Њукасл 1, Барнли 1,

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар