"Хтјели смо Лигу шампиона, сад да видимо гдје смо"!

Ненад Крстичић нестрпљиво чека уторак и верује у позитиван резултат против Наполија.

Фудбал 17.09.2018 | 11:45
"Хтјели смо Лигу шампиона, сад да видимо гдје смо"!
Дуго је Ненад Крстичић наступао у Серији А за Сампдорију, међутим, тек по повратку у српски фудбал, у дресу Црвене звезде, остварује дечачке снове.

Прошле сезоне помогао је клубу да се врати на европску сцену и пласира у Лигу Европе, у којој је чак и прошао групу, а ове је један од најзаслужнијих за пласман у Лигу шампиона.

Иако је више било оних који су веровали да ће Звезда овог лета поновити успех из прошле сезоне пре него се домоћи места међу најбољим европским клубовима, 28-годишњи везиста имао је другачије мишљење.

"Ја од јуна уопште нисам причао 'Европа', већ само Лига шампиона. Играли смо прошле сезоне Лигу Европе и видели смо шта је, било би греота да се сада нисмо пласирали у Лигу шампиона када нам се већ указала шанса", испричао је Крстичић у разговору са новинарима МОНДА, Спортског журнала и Вечерњих новости.

Иако је због сјајних партија већина играча током лета могла да промени клуб, то се није догодило.

"Ја сам стварно срећан што смо остали на окупу. Било је понуда да се оде, али смо сви остали због Лиге шампиона. О томе смо причали у свлачионици и успели смо то да доживимо", задовољан је искусни везиста.

Жреб је црвено-беле сврстао у можда и најјачу групу - са Ливерпулом, Пари Сен Жерменом и Наполијем (све те, као и остале утакмице елитног такмичења, моћи ћете да гледате на каналима ТВ Арена Спорт). Крстичић, ипак, не жали због тога, већ је задовољан.

"Искрено, када сам видео групу током жреба надао сам се да ћемо упасти баш у њу. Играмо Лигу шампиона и било би греота да смо добили групу која би по неким тимовима била и слабија од наше у Лиги Европе прошле сезоне. Када већ играмо ово такмичење, онда нека га играмо протви најбољих, па да видимо где смо", храбро је изјавио и поручио:

"Сигурно да ће све три утакмице на нашем стадиону бити спектакли, а ми ћемо покушати да узмемо што више бодова и да видимо где смо у односу на најјаче екипе".

Ливерпул је прошле сезоне играо у финалу Лиге шампиона, ПСЖ је доминантан у Француској, а Наполи већ годинама међу најбоља три италијанска клуба. Све то, међутим, не плаши Ненада Крстичића.

"Ливерпул је можда први фаворит, али све три екипе су јаке, а ми ћемо дати све што можемо да пробамо да прођемо групу или будемо трећи, па наставимо у Лиги Европе", поновио је да се црвено-бели неће предати без борбе.

Као неко ко је шест сезона играо у Серији А (и још две у Серији Б), Крстичић врло добро познаје екипу Наполија, Звездиног првог ривала у групи (уторак, 21.00, стадион Рајко Митић).

"Наполи је доста добра екипа, брза, која игра на посед. Биће тешка утакмица, али игра се пред нашим навијачима и не треба да одустајемо, имамо шансу. Борићемо се, даћемо све од себе да остваримо позитиван резултат и усрећимо навијаче".

На клупи Наполија од ове сезоне седи чувени Карло Анћелоти, уместо Мауриција Сарија који је отишао у Челси.

"Променили су тренера, имају мало другачији стил игре сада, али имају тим који је дуго на окупу. Добро ћемо их анализирати и верујем да можемо да остваримо добар резултат", не одступа Крстичић од свог убеђења и додаје:

"Они су екипа која увек игра на гол више, ако приме један, желе да дају два. Ризикују много, остаје им мало играча назад, мислим да имамо шансу да их угрозимо из контре".

Путоказ Црвеној звезди могла би да буде игра Сампдорије, која је недавно савладала Наполи 3:0.

"Гледао сам утакмицу против 'моје' Сампдорије, која је одиграла извандредан меч. Вероватно ћемо и ми мало анализирати њихову игру. Сигурно ћу звати некога из Сампдорије да попричамо. Паломбо, који ми је био капитен је сада помоћник тренеру...", истакао је један од главних адута Владана Милојевића.

Срећан због доласка "Чакија

"Последњег дана летњег прелазног рока, у Звезду су стигли Марко Марин, Ричмонд Боаћи и Горан Чаушић, који ће по позицији коју игра бити конкуренција управо Крстичићу. "Срећан сам што је дошао 'Чаки', ја сам га и звао када је покренута прича да би могао да дође. Знамо се дуго, он је одличан играч. Биће много утакмица, тако да његов долазак може само да нам помогне и сигуран сам да ће тако и бити".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар