БЛ: Тријумф Бајерна и "киша" голова!

Бајерн је рутински савладао госте из Леверкузена, а голова није мањкало ни на осталим теренима. Укупно 19 на пет утакмица у суботњем термину од 15. 30.  

Фудбал 16.09.2018 | 16:45
БЛ: Тријумф Бајерна и "киша" голова!
Лоша форма Бајера из Леверкузена се наставља.

"Апотекари" су на "Алијанц Арену" дошли без освојеног бода из уводна два кола, а тражити прве бодове и улазак у позитиван низ резултата у Минхену није баш најбоља опција.

Ипак, гости су више срећно него спретно дошли до вођства већ у 5. минуту, а то је оставило превише времена Баварцима да преокрену резултат и гостима нанесу трећи везани пораз:

БАЈЕРН - ЛЕВЕРКУЗЕН 3:1 (2:1)

Бајер је већ у 2. минуту сусрета након играња руком у шеснаестерцу Тијага Алкантаре добио прилику да са бијеле тачке дође до вођства.

Након што прву прилику није искористио Кевин Фоланд судија је тражио да се извођење ударца понови јер су играчи утрчали у казнени простор прије ударца њемачког нападача који је своју дужност након тога предао Бразилцу Венделу.

Лијеви бек је за разлику од свог саиграча био сигуран и снажним ударцем савладао Мануела Нојера.

Очекивано, услиједио је силан притисак Бајерна који је уродио плодом већ у 10. минуту када је Корентан Толисо покушао да упосли Роберта Левандовског, али је се лопта одбила таман да Француз ухвати полу-волеј и пошаље лопту у малу мрежу.

Толисо је у 42. минуту због, чини се, тешке повреде кољена напустио терен и уступио мјесто Хамесу Родригезу.

Публика на "Алијанц Арени" није дуго чекала на други гол.

Џонатан Тах је умјесто да пусти лопту свом голману одлучио да сам "ријеши" дугу лопту коју је послао Џошуа Кимих. Штопер је очајно реаговао и оставио лопту на тацни за Арјена Робена који у пријему себи подигао лопту и волејом погодио горњи лијеви угао.

Фантастично!

Бајерн је у наставку држао лопту у посједу и у потпуности контролисао противника који није ниједном запријетио Мануелу Нојеру. А до краја се у стријелце уписао и Хамес Родригез за коначних 3:1.

Баварце у сриједу очекује гостовање Бенфици у Лиги шампиона (сриједа, 21 час, ТВ Арена Спорт).

У осталим сусретима који су одиграни у термину од 15.30 часова изненађење је направила Фортуна из Дизелдорфа која је код куће у драматичном финишу савладала Хофенхајм. Гости су поравнали резултат у 86. минуту али је Доди Лукебакио два минута касније са бијеле тачке донио прва три бода за Фортуну ове сезоне.

Занимљиво је било и на мечу Волфсбурга и Херте за коју је свих 90 минута одиграо Марко Грујић.

Гости су два пута имали вођство у другом полувремену, али је гол Ондреја Дуде у првом минут надокнаде поништио Адмир Мехмеди у трећем. До драматичне побједе након преокрета дошао је и Мајнц против Аугзбурга голом Александруа Максима у трећем минуту надокнаде времена. Чак пет голова је било у Лајпцигу гдје је домаћин славио против Хановера.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар