ИТА - Интер већ посрће: Парма покорила "Меацу"!

Клуб који је у сезони 2015/16 наступао у Серији Д победио је на "Ђузепе Меаци" после 19 година.  

Фудбал 16.09.2018 | 15:45
ИТА - Интер већ посрће: Парма покорила "Меацу"!
Парма послије 19 година славила на Меаци! У јеку напада Интера бек Парме Федерико Димарко, иначе позајмљени играч Интера, "бомбом" са 30 метара матирао Хандановића за прву побједу у Милану послије готово двије деценије.

2014/15 Серија А 20. место
2015/16 Серија Д 1. место
2016/17 Серија Ц 3. место
2017/18 Серија Б 2. место

Фудбалери Парме, која је банкротирала на лето 2015. и била враћена у четврти ранг такмичења у Италији, одиграли су јуначки пред 60.000 навијача у Милану и повратак у Серију А обележили првом првенственом победом на "Ђузепе Меаци" после 19 година: Интер - Парма 0:1 (0:0) у првом мечу 4. кола "калча".

Оба тима сада имају по четири бода, што ће свакако више узнемирит Интеристе, који су очекивали да ће Лућано Спалети са овим скупо појачаним саставом покушати да заустави страховладу најомраженијег ривала, Јувентуса. Почетак сезоне 2018/19 говори све супротно томе, а тек долазе искушења у Лиги шампиона, такмичења у ком "неразури" нису наступали шест сезона у низу.

Пред утакмицу са Тотенхемом у уторак увече, Спалетијев састав доживео је пораз, иако је приказао више од ривала. Одличан ударац Федерика Димарка у 79. минуту био је једини који је затресао мреже миланске катедрале фудбала.

Димарко је поникао је у омладинској школи Интера, али забележио само МИНУТ у плаво-црном дресу: 31. маја 2015. против Емполија ушао је уместо Родрига Паласија у 92. минуту.

Колико Димарко, који је ушао у игру почетком другог полувремена и потом са позиције бека постигао гол каријере, за "тројку" са једног од најтежих гостовања у сезони заслужан је и голман гостију, Луиђи Сепе, који је и пре и после вођства свог тима био непрелазна препрека за нервозни састав Интера. 

До јуче, последњи последња победа "млекаџија" на "Меаци" била је она из сезоне 1998/99: Интер - Парма 1:3 (Роналдо - Марио Станић, Фаустино Асприља, Дијего Фузер).



Трећи пут заредом Интер није успио да савлада Парму на Ђузепе Меаци. Претходна два дуела завршена су без побједника, а ове суботе Интер је доживио тежак пораз.

Пред око 60.000 људи Парма је голом Димарка савладала Интер 1:0 и уписала прву побједу којом се бодовно изједначила са „нероазурима“ на табели.

Обје екипе сада имају по четири бода из исто толико мечева, са чиме се дефинитивно не могу помирити навијачи Интера.

У суботу послијеподне они су прилично испунили стадион надајући се да ће видјети побједу својих љубимаца, пред дуел Лиге шампиона против Тотенхема у уторак, али умјесто тога гледали су како Икарди и друштво погнуте главе напуштају терен.

Интер је дефинитивно заслужио бар бод, али скупо су га коштали промашаји пред голом Луиђија Сепеа, који је фантастично бранио своју мрежу.

Само у судијској надокнади Интер је имао двије одличне прилике, али је Икарди промашио лопту на пет метара након додавања главом Де Фраја, да би потоњи нешто касније пропустио одличну прилику, тачније његов покушај са десетак метара у посљедњем тренутку је изблокиран.

Парма у тим тренуцима није имала избора него да брани 1:0, до којег је стигла фантастичним поготком Федерика Димарка у 79. минуту.

Момак који је поникао у Интеровој омладинској школи, али никада није добио праву прилику, послије Асколији, Емполија и швајцарског Сиона, ове године позајмљен је Парми, а судбина је хтјела да се прослави против „свог“ клуба.

Бек Парме који је ушао у игру на старту другог полувремена примио је у 79. минуту једну избијену лопту, повукао ју анпријед, а онда распалио у мрежу Хандановића, који ју је само испратио погледом.

Дуел на стадиону Ђузепе Меаца шансама за погодак отворили су играчи Интера. Прво је Перишић у 17. минуту шутирао преко пречке, да би десет минута касније Шкринијар главом послао лопту поред стативе. 

Интер је притискао Парму, у којој су најзвучнија имена Жервињо или Бруно Алвеш, искусни фудбалери који су били у зениту форме прије пет или десет година, а нова велика узбуђења виђена су почетком другог полувремена.

Почело је ударцем поред стативе Ивана Перишића, који је био врло расположен данас, у појединим тренуцима можда и превише амбициозан, а наставило се ударцем Наинголана, који је у посљедњем тренутку блокирао Димарко.

У 74. минуту поново се у прилици нашао хрватски репрезентативац, шутирао је главом, а мало је недостајало да Гаљоло скрене лопту у сопствену мрежу.  Лопта је ипак отишла у корнер и опасност је прошла, а само пет минута касније на другој страни утакмица је ријешена голом Димарка.

Парма је тако стигла до прве побједе послије повратака у Серију А, и прве побједе против Интера на Меаци послије 19 година.

Посљедњи пут Парма је савладала Интер у гостима 8. маја 1999. године, меч је завршен резултатом 1:3, а голове за Парму постигли су Марио Станић, Фаустино Асприља и Дијего Фузер, док је једини гол за домаће постигао Роналдо.

Лучијано Спалети пред дуел са Тотенхемом има много разлога за бригу, јер се током пораза од Парме повриједио и Данило Д'Амброзио.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар