Договор: Купују гласове Бошњака

Садик Ахметовић, који се јавно заклиње Сребреницом, а тајно склапа договоре са Милорадом Додиком, кренуо је заједно са Мирсадом Кукићем у трговину бошњачким гласовима у Републици Српској. Након састанка који је имао са Додиком само дан након што је у Народној скупштини Републике Српске одбачен Извјештај о Сребреници, двојац Ахметовић-Кукић се прихватио посла и интензивно ради на осигуравању Додикове позиције у Предсједништву БиХ.

Босна и Херцеговина 16.09.2018 | 14:36
Договор: Купују гласове Бошњака
Захтјевима за смјеном кадрова СДА у Скупштини општине Сребреница и именовањем оних који су из СДА пребјегли у Независни блок Сенада Шепића или Покрет демократске акције Мирсада Кукића, почела је и практична примјена договора између Садика Ахметовића из Независног блока и предсједника СНСД-а Милорада Додика. 

Састанци Садика Ахметовића и Милорада Додика

Да постоји договор о предизборној и постизборној сарадњи, са једне стране Шепићевог НБ-а и Кукићеве ПДА, а с друге Додиковог СНСД-а, јавност је до сада била упозната кроз писање медија и страначка саопштења, а Ахметовић и Додик нису порекли да су се посљедњих мјесеци најмање два пута састали.



Према неким тврдњама, састали су се и тећи пут у Добоју, али се поуздано зна да је то било једном 15. августа у Бања Луци, дан након што је Народна скупштина Републике Српске одбацила Извјештај о Сребреници, а други пут још крајем марта у Палати Српске.

Ахметовић, кандидат “Проевропског блока” за предсједника РС на предстојећим изборима, код Додика на састанак је ишао у пратњи свог колеге из Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Сташе Кошарца (СНСД), а разговарано је о предизборној и постизборној сарадњи коалиције предвођене СНСД-ом са блоком којег чине НБ, СДП, Наша странка, Демократска фронта, Независна босанскохерцеговачка листа, СББ, Брчански демократски покрет и Хрватска странка.

Састанак са начелником Грујичићем

Реализација договореног између Ахметовића, који је и предсједник НБ-а у Сребреници и Додика, наводно је запала у ћорсокак све док се није придружио и Мирсад Кукић, па је и лично у пратњи својих страначких колега, међу којима је била и федерална заступница Елзина Пирић, недавно дошао у Сребреницу на састанак с начеликом Младеном Грујичићем (СНСД).



На састанку је договорена смјена предсједника Скупштине општине Сребреница Алије Табаковића (СДА) и замјеника начелника Нермина Аливуковића (СДА). Захтјев за Табаковићеву смјену упућен је 4. септембра, а за Аливуковићеву 10. септембра. Уз помоћ Додиковог СНСД-а и других одборника из партија са српским предзнаком, на те позиције би требали бити именовани Недиб Смајић, на мјесто предсједника Скупштине, који је прешао у Независни блок и Хамдија Фејзић на мјесто замјеника начелника. Фејзић је формално независни одборник, а суштински дио тима НБ-ПДА.

Поента цијеле “игранке” је да се са руководећих позиција у извршној и законодавној власти Сребренице избаце СДА-ови кадрови, што одговара Ахметовићу, Кукићу и Додику, а заузврат су Ахметовић и Кукић обећали подршку својих гласача, Бошњака, Милораду Додику у трци за Предсједништво БиХ. Ахметовић и Кукић предложеним смјенама заправо показују Додику и СНСД-у да имају утицај међу Бошњацима у Подрињу те да му могу осигурати неопходне гласове за Предсједништво.

Мирсад Кукић је боравио у Сребреници када се појавила та прича о формирању нове скупштинске већине. Он је ту био као гарант да ће се СДА потиснути из свега, а да ће на кључне функције бити именовани кадрови који су пребјегли у друге странке и да ће се тиме испоштовати договор с Додиком, објашњава Алија Табаковић, актуелни предсједник Скупштине Сребренице.



– Он се састао са начелником Младеном Грујичићем и том свитом, како би договорили избацивање СДА из скупштинске већине. Он је на том састанку дао гаранције да стоји иза ова три одборника који су напустили СДА, а да би се направила већина у којој ће мањина Бошњака бити у скупштинској већини са свим српским одборницима. Та три одборника су Хамдија Фејзић, Недиб Смајић, Тифа Ефендић, а ту је и Хакија Мехољић, одборник СДП-а. Дакле, они су четири од девет бошњачких одборника – објашњава Табаковић.

Представници сребреничке СДА кажу како су им из локалног огранка СНСД-а отворено рекли да је Ахметовић, када га је код Додика одвео Кошарац, договорио да се СДА избаци из скупштинске већине, а да ће заузврат Независни блок и Покрет демократске акције радити на терену за Додика, као кандидата за Предсједништво БиХ.

– Ми смо рекли да СДА нема став по том питању, односно да нећемо лобирати ни за кога од српских кандидата за Предсједништво. Међутим, оно што је посебно занимљиво је да је ово посљедњи чин да се забије нож у леђа Бошњацима у Сребреници и да се стави тачка на некакво бошњачко јединство. У посљедњих годину Повјереништво СДА је учинило много, Рамиз Салкић је учинио много, испуњени су сви услови тих незадовољних одборника. Али очито је да је овдје сада у питању већи интерес. Постоје разне претпоставке зашто се све ово ради, али главна ствар је ова подршка Додику за члана Предсједништва уколико СДА не буде дио власти у Сребреници – објашњава Табаковић.

Бошњаци постају небитан политички фактор

Упућени у дешавања у Сребреници тврде како је Ахметовићев, па и Кукићев, циљ да се “разбије” СДА у том граду, па и у Подрињу, али да потпуно занемарују посљедице чињенице да ће Бошњаци, као небитна мањина у будућој коалицији, бити миноран фактор код одлучивања у извршној и законодавној власти Сребренице.



Апсурд је, кажу, да су одборници окупљени у тим Ахметовић-Кукић, сами себе предложили за позиције. Хамдија Фејзић је предложио и потписник је захтјева за властито именовање, а Недиб Фејзић, који ће бити предсједник Скупштине, је потписао захтјев за своје именовање.

– Највећа нелогичност је да поред партија које су учествовале на изборима и освојиле мандате, првенствено СДА као партија са највише освојених мандата, да је потписник споразума сада СНСД, три независна одборника, један одборник СДП-а и сви српски одборници. Оно што је мене највише разочарало код наших људи је да је на Колегију Скупштине начелник рекао како је њему битно српско једнство у Сребреници а да од Бошњака, ко год да буде у власти, то није његов проблем. Бошњаци нису на то реаговали, односно НБ и ПДА одборници су прешутјели такве констатације. Иако Независни блок не може да конструише ни властити општински одбор, они ће сада бити дио тима који ће практично пристати да Срби у Сребреници имају своје Бошњаке, као што их имају у Бања Луци у погледу неких министара, који су заправо Додикови Бошњаци – мишљења је Табаковић.

Доказ сарадње Ахметовић-Кукић-Додик је и то да је исти сценарио покушан у Зворнику. Међутим, испоставило се да су они људи за које је Ахметовић тврдио да ће изнијети цијелу причу и дати подршку Додику, одбили такав договор. Када је градоначелник Зворника Зоран Стевановић (СНСД) разговарао с њима, били су категорични у ставу да неће подржати Додика за Предсједништво. Такве информације је некима од Факторових саговорника, увјеравју нас, пренио Стевановић лично.

Према Факторовим информацијама Додик је након једног од састанака са Ахметовићем телефонирао Стевановићу и тражио од њега да се закаже сједница Скупштине Зворника на којој би био смијењен Мерсад Мехмедовић из СДА, а на његово мјесто би био именован Анел Карић који је прешао у Независни блок. Након што су схватили да Ахметовић и његова екипа из Независног блока не могу урадити ништа за Додика на терену, из локалног СНСД-а су по свој прилици одбили ову понуду. Фактор је раније објавио информацију, а која је потврђена из више извора, да је СНСД нудио Бошњацима у Зворнику 70 КМ за глас Милораду Додику.

Посљедњих дана увелико се прича о куповини бирачких одбора у Подрињу, а посебно је проблематично, тврде за Фактор добро упућени извори, да се тргује гласовима оних Бошњака који заправо нису ни изашли на изборе или су у тренутно у дијаспори. Такве ствари се наводно раде након затварања биралишта, па се у бирачким одборима договоре међусобно и гласају умјесто Бошњака који се нису ни појавили на биралиштима. Међутим, за овакве тврдње Фактор још увијек нема доказ, осим што нам је и Табаковић потврдио да и он располаже таквим информацијама.

Договор о бирачким одборима

Увелико се спекулише и о томе да је пао договор Ахметовића, Кукића и Додика о замјени чланова бирачких одбора у Федерацији и Републици Српској, тачније да ће своје чланове у бирачким одборима двојац Ахметовић-Кукић подредити Додиковим потребама и обрнуто. О тим је стварима наводно упознат и Сенад Шепић, што је такође незванично речено Фактору прије више од мјесец.

– Ја немам ту информацију, али знам да су ПДА и НБ спремни на све, па и на предају бирачких одбора СНСД-у, само да би показали своју моћ код Бошњака. Овдје по граду круже приче да је Кукић платио одређене активности да се СДА потисне из скупштинске већине, али ми наравно за то немамо никакву потврду – каже Табаковић.

Фактор сазнаје да је о активностима СНСД-ПДА-НБ недавно обавијештена и Амбасада Сједињених Америчких Држава у БиХ, односно амбасадорка Мауреен Цормацк. У информацији која је достављена Амбасади наводи се како је “Ахметовић обећао Додику да ће му од Добоја па преко општина у Подрињу осигурати 5.000 бошњачких гласова за Предсједништво БиХ, а у замјену за рушење актуелне већине у Скупштини Сребренице”.

Амбасада је такођее обавијештена како се овим потезима ствара хаос у Сребреници и нарушава политичка ситуација, подстичу међунационални сукуби и нарушава суживот, а све ради личних интереса појединаца. 

Извор: Фактор

Коментари / 52

Оставите коментар
Name

xyзq

16.09.2018 12:47

Ствар је у томе сто фирме блиске Мирсаду Кукицу добијају пројекре по ПЦ-у, овде прије свега мислим на аутопут. На сваки изградјени километар аутопута у ПЦ-у, којим се слабо ко и вози, поред Додика, уградјују се и Босњаци. Овде се ради о организованом криминалу племенских водја, а дизање 3 прста и одлазак на дзуму је реклама за крезубу масу ;)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

16.09.2018 13:13

Показали су право лице. Он је изгубио оног тренутка кад је Бисерку ставио за кандидата. Па његови чланови неце гласати за њу. Зена поцне реценицу и заборави поцетак па залута у мислима лупајуци глупости. Ја не знам ко це гласати за њу и ако неко плати.

Name

075

16.09.2018 13:36

"Ваши" криминалци у "бољем" ентитету су "мала маца" за Мирсада Кукића који је, са изнимком Тузле јер је Тузла од 1945. комунистички град, владар "живота и смрти" у тзв. Тузланском кантону!

Name

Ре

16.09.2018 13:50

То је велика борба за остајање на позицији који сада имају, да могу даље пљацати како су и до сада радили. Цијела БиХ је у загрљају невидјеног криминала. Нека је јасно свима да ми не стојимо финанцијски лосе, али то није праведно распоредјено. Свака зговорена реценица у предизборној кампањи коста милионе марака. Само обецавају, трацају једни друге тако да се нормалним људима смуци. Све ово није добро и неце се добро заврсити. Ако овако наставе убрзо це се изједнацити број оних похлепних и оних немоцних ( мислим старије становниство), а они у средини одлазе. Ста це онда?

Name

Па ста

16.09.2018 14:02

Па ста и у Америци се купују гласови. Цуј сад ко ми цудо.

Name

Реално

16.09.2018 16:53

Ни један нормалан цовјек неби требо продат свој глас милокрад то сто нуди тудзе маркице то је само за један доруцак а тај продата папак ахметовиц и кукиц могу продати од своје породице несретне гласове милокрада висе нико не спасава неда висе Америка тако лако он је прослост.

Name

Хејј

17.09.2018 09:02

Па Вукота је рекао да ће бити предсједник свих грађана и да подноси оставку на све страначке функције. Размислите сви, муслимани, хрвати а и срби. А ви што не излазите на изборе сте најодговорнији за владавину криминала и корупције.

Name

Дјуро

16.09.2018 12:48

Говна, маму би продали за гузицу, будале нека гласају, Сташа војвода, страшни. Гласајте само за Клошарца, он је будућност ове земље, питајте га шта је имао у животу, прије 12 година, а шта сада има? Велики Србин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новинар

16.09.2018 13:31

Иста констатација и за Бабаља

Name

Дјуро гласај

16.09.2018 15:45

Дјуро, будале НЕ гласају, гласај да твој глас не оде лоповима

Name

неле

16.09.2018 12:49

Ма људи, гдје кустурица? (тзв немања).и он напустио брод који тоне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јован

16.09.2018 13:31

Обезбедјује Руску подршку ;)

Name

Ре неле

16.09.2018 14:05

Кустурица је остварио свој план и све добро наплатио. Нема га не мозе висе добити и иде негдје друго. Мозда це код Колинде и њу убједити како је Хрват, а мозда да казе да је његов бабо био устаса и ето пара. Али мора се прије тога добро окупати !!

Name

Ре неле

16.09.2018 14:33

Пошутио се Немања. Ваљда му његов пријатељ не може више финансирати његове идеје. Ко зна на коју ће сада страну, остаје да се види. Оста пуст Андрићев град!

Name

Кики

16.09.2018 16:33

Па у првој верзији је био Зидов. Мјесецима је по француској објасњавао како је он из старе јеврејске породице из Сарајева.Онда кад је видио да не пије воде, одрадио је Србе. Сарајевски дзилкос.

Name

Скептик

16.09.2018 12:56

Шта се ради..ц ц ц ц ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

16.09.2018 12:56

Глас је мио, које вјере био! И овај балван, издајник и лопов нама се 20 година продавао, као највеци Србин, а ми то куповали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мк

16.09.2018 12:57

ПОНАВЉАМ И СТОЈИМ ИЗА ТОГА .МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ДУШУ ЂАВОЛУ ДАО.ПРОДАО НАС ЈЕ СВЕ.СВЕ НАШЕ ПАРЕ ИСИСАО И ПРЕКО ГРАНИЦЕ ИЗНИО ШТО РОДБИНА ШТО ПРИЈАТЕЉИ.МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ПЛАЋЕНИК КОЈЕМ ЈЕ ЗАДАТАК ДА ИЗ Р.СРПСКЕ ИСИСА СВАКУ МАРКУ.ЗЛО КОЈЕ СЕ НИКАДА НЕ ПОНОВИЛО.ЗЛО КОЈЕ НОРМАЛАН ЧОВЈЕК НЕ МОЖЕ НИ ЗАМИСЛИТИ.ЉУДИ КОЈИ СУ БИЛИ ЈАКО БЛИСКИ ЊЕМУ СУ СЕ НЕПРИМЈЕТНО ОГРАДИЛИ ОД ЊЕГА АЛИ ЉУДИ КОЈИ СУ ГА ВЕЛИЧАЛИ ДОК НИСУ ВИДЈЕЛИ ДА СЕ ЧОВЈЕК ПРЕТВОРИО У ЗЛО ВЕЧЕ ОД СВАКОГ ЗЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

16.09.2018 13:27

Ти си све пермутовао.!!! Све сваљују на Додика а опљацкали су дрзаву и њему бреме наметнули.Краду снсд овци али брате краду и сдс ивци гдје год могу. Ко год несто погријеси ударају по Мили. Ко мозе оног лопурду Ковацевица нпр контролисати, па Спирица, оа ето и Обрена Оетровица, Мицу Мицица. Сто њих Говедарица не стезе. Хоце хоце. Ни орици им не мозе а богатсво згрнусе. Таквих је на стотине на политицкој сцену. Назалост.

Name

Ре

16.09.2018 14:12

Па сви који имају имало власти поцев од оних који раде по опстинама у сваком граду па надаље, а о политицарима све се зна. Било би интересантно знати, колико ми заправо имамо људи који не зиве од своје плаце, него од криминала и пљацке. Мозда досезе број колико и пензионера. Мисао за размисљање!

Name

Ре др

16.09.2018 15:50

Човјече знаш ли ти да је Никола Шпирић , Зоран Тегелтија Жељка Цвијановиц и остали украли стотине милиона марака од народа , Жељко Ковачевић , Недељко Чубриловић, Марко Павић , Слободан Станковић , и да не набрајам покрали милијарде човјече а ти спомињеш ове јаднике за ове набројане , ма ово се мора на било који начин скинути са власти отети им све и стрпати у затворе , све су уништили

Name

Дадо

16.09.2018 13:05

Јесте ли прочитали колико Хрвата је добило право гласа путем посте ове године? Цак 36000 гласаца висе од прослих избора. Крадја Човића и ХДЗ-а је проваљена. Да ли су и остали урадили исто треба провјерити?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

16.09.2018 13:13

Мозда,му ова екипа обезбеди 5.000 гласова Босњака, мада сумњам да су они и то у стању, али дзаба! Изгубио је најмање 100.000 гласова Срба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аналитичар

16.09.2018 14:37

Бас тако. Да су босњацки гласови несто вазни, босњацке партије би биле вазан цинилацу у РС. Превелик знацај се придаје босњацким гласовима. Уз то волио бих видјети тог, макар био И рејс улема да наговори босњаке да гласају за СДС или сНСД односно било коју српску партију или појединца. Немогуца мисија. Они имају своје Домовине, СДП И море неких босњацких партија, Имају Салкица. Сто се тице цлана Предсједниства ту као И могу несто доприњети, али нема масовног гласања босњака за српске странке И кандидате. Плус најнебитнија функцииа је цлан Предсједниства, И да босњаци помогну никаква корист од тога.

Name

Јоја

16.09.2018 16:44

Е мој аналитицару...па Мициц побједи Максимовица за 2 гласа, Додик Огњена за пар хиљада гласова (уз лагану превару на бројању гласова)...слаб си ти аналитицар. Знас да Дјокица са својим комуњарама деценијама краде а босњаци да изадју на изборе имају дупло висе гласова него Дјокицини социјалисти...само босњаке то не занима, људи се ухватили дијаспоре и не гласају ни за домовину..одазив бирацког тијела је 30%. Сваки глас је вазан.

Name

Аналитичар

16.09.2018 16:59

За Јоју. Локални избори су сасвим несто друго у односу на опсте изборе. У другом дијелу ти исто наводис као и ја. Ја сам акцентовао само једну цињеницу, а то је не постоји сила која це Босњаке натјерати да дисциплиновано гласају за било којег српског кандидата или странку, посебно ако на листицу имају Рамиза, СДА, СДП итд. Они да се могу било како организовати било би их 10 и висе у НСРС. Навео сам и то да постоји могуцност утицаја на избор српског цлана Предсједниства, безнацајна функција, али и то под условом да су два главна српска кандидата "у пет дека". А мој коментар сам везао на први коментар јер на поцетку казем "Бас тако" јер се слазем са Ранком да це предност СЗП бити изразена у десетинама хиљада гласова висе у односу на СНСД.

Name

Петар

16.09.2018 13:29

Милокрад је био дасак свезег ветра на Балкану, па највеци следбеник политике Америке, па онда највеци Србин, па највеци русофил, па највеци заститник хрватских итереса, сада хоце да буде највеци Босанац! Веци од Бакира и Сабије заједно! Пустите цовјека да испуни ту зељу, сто сте такви! Видите да се зноји ко у сауни, а и оци му несто порасле!

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

16.09.2018 13:46

@Петар Себија, или Елена Чаушеску, и Бакир су Бошњаци у истој мјери колико је Милорад Србин и Човић Хрват а најјаднији су они, обични људи, које они воде! Нуде Сарајлије да плате Милу Ђукановићу Себију да је води јер је рођена у Подгорици!

Name

Зеро

16.09.2018 16:50

Па и Вуциц , Тадиц, Дјиндјиц, Михајловицка, Јеремиц, Сесељ...сви су из БиХ..јел и њих треба вамо вратити??? Радојицица и јос пуно других из Српске би требало онда вратити у ЦГ и Србију??? Ја сам родјен у Паризу а нико неце да ме врати у Француску...бас тески идиотизам.

Name

Па

16.09.2018 13:30

Ово ти га дође као што је Бакир имао своје Србе на нивоу БиХ. Кад није то било спорно није ни ово. Па ја

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нова Варос

16.09.2018 14:10

Додик је био први код Бакира два дана након избора кад се знало да му је Лагумдзија изгубио,и када се знало да без СДА нема власти на нивоу БИХ. Када му је Бакир рекао да охлади јер је свашта причао против њега,ал како неко рече и душу би ђаволу продали.

Name

Па

16.09.2018 14:45

Шта ако је био имао је већину из РС- а и требао је он да с Бакиром буца крпу.

Name

Бошњак

16.09.2018 13:45

ЖИВИО ДОДИК!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговина гласовима!

16.09.2018 13:49

Цувајте се Додика, јер он је профи сверцер и трговац. То је у ствари његова струка коју он у политици вјесто користи. Одатле појам "папак" по професији. Додик није професионалац него папак у пракси. Посто су избори, стоји ово његово "знање" уз њега а против свих постених уцесника у изборима. Цувајте се злоупотребе гласова! Додик је ту профи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Павле Бгд

16.09.2018 13:53

Нема смисла заиста да хрвати имају два представника у Председништву БиХ, Додика и још једног.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.09.2018 15:35

Они ти неће имати ни једног ако се Бошњаци договоре.

Name

Јелена

16.09.2018 13:54

Е, мој Милораде, наста си спао, да за тебе овакви купују гласове???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xyз

16.09.2018 13:56

Миле брате, пропо си! Довлаци мигранте, сиптаре и кога год знас. Дели документа и нека гласају! Ти си код Срба своје отпевао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хапy

16.09.2018 13:59

Ако ово буде истина а ваљда Ахметовиц није глуп.па његова плитицка каријера је готова јер Додик за нас босњаке није цовјек за друзење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Паори

16.09.2018 14:26

Који су то паори, па то је невјероватно, не зна се ко је гори ови босњацки или српски издајници, и једни и други би мајку родјену нагузили за глас и фотељу, а народ глуп и наиван и помоци му нема...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фуј

16.09.2018 14:40

А не гаде му се бошњачки гласови.. е, мој ти.. издајниче

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.09.2018 15:37

Коме се то гаде? За фотељу и мало власи сви би они и гу** це дали

Name

Јасно

16.09.2018 14:40

Ко хоће да слави славе нека иде у сдс. Милорад Додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

16.09.2018 14:41

Додику смета кад са дзамије арлауцу али му не смета да купује гласове од Босњака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрак

16.09.2018 14:41

Смрло му се.. е, па нека је.. доста смо ми живјели у.мраку. док смо ратовали, он је шверцер био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сда и снсд

16.09.2018 14:42

Сабија ликес тхис. Коалиција у најави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

16.09.2018 15:00

Све скупа то је једна мафија која скупа једе и пије а уједно сире национализам јер овце гласају за ту багру од власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

16.09.2018 15:00

Све скупа то је једна мафија која скупа једе и пије а уједно сире национализам јер овце гласају за ту багру од власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.09.2018 15:39

Ја то упорно причам ал џаба. Не можеш то "токмацима" доказати

Name

Додиковац

16.09.2018 15:55

Није му први пут да додје на власт захваљујуци муслиманима. Ево... све лијепо писе. хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЦ

16.09.2018 23:29

Овде ни оловка не мозе промијенити ниста на изборима.Само Румунски рецепт.Не знам,ако за Црногорце казу да су вриједни,а за нас да смо паметни,све це бити исто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јустиниан

17.09.2018 04:58

Истина....Јос 2006 године су куповали.Па и после.Док је Фадил Бањановиц био зив преко њега радјени су гласови у Зворнику и Бијељини.Преко Насера Орица и неког лика Тарана иу Коњевиц Поља средјиван је Братунац и Сребреница. Такодје.Срби и Босњаци војни официри тако су правили договоре и о промјенама исказа свједока на обе стране за кривицна дјела ратног злоцина.Зато данас осудјује се српска и босњацка биједа а команданти возе Додз Нитро или сиптарски Хуммер Х2.....А сиротиња се препуцава медјусобно.Они заједно око Зепе и Хан Пијеска и Олова у лов иду.

ОДГОВОРИТЕ