Пауновић ускоро одлази из Чикага!

Српски фудбалски тренер Вељко Пауновић ускоро ће напустити Чикаго, преносе амерички медији.  Вељку Пауновићу истекло време у Чикагу! Власници Фајера наводно нису још одлучили да ли да отпусте српског стручњака или сачекају крај сезоне у октобру.

Фудбал 18.09.2018 | 08:00
Пауновић ускоро одлази из Чикага!
Како се наводи, само је питање да ли ће МЛС лигаш сачекати крај сезоне у октобру и истек Пауновићевог уговора или ће он пре тога добити отказ.

Чикаго се тренутно налази на последњем месту Источне конференције и далеко је од пласмана у плеј-оф.

Тренер селекције Србије која је на Новом Зеланду постала омладински првак света преузео је Чикаго крајем 2015. године, а претходне сезоне одвео је клуб у плеј-оф са треће позиције.

Послетри сезоне и само једне плеј-оф утакмице завршено поразом од 0:4 на "Тојота стадиону" изгледа да је дошао тренутак за растанак.

Чикаго Фајер, према писању америчких медија, одлучио је да потражи ново решење за тренера првог тима уместо нашег стручњака, Вељка Пауновића (41).

Бивши генерални менаџер "ватрогасаца", а од јула ове године председник клуба Нелсон Родригез, наводно се сложио у разговору са већинским власницима Ендрјуом Хауптманом и Џоом Мансуетом да је време за промену. Оно око чега се нису још договорили је да ли ће Пауновић бити смењен после серије од једне победе и једног ремија у последњих 11 мечева или ће Фајер привести сезону крају у октобру и тада објавити прекид сарадње.

Пауновић је именован за тренера Чикага у новембру 2015, након што је тог лета са омладинском репрезентацијом Србије на спектакуларан начин освојио У-20 ФИФА светско првенство на Новом Зеланду.

У првој сезони, популарни "Паун" забележио је скор 7-10-17 и заузео последње, десето место на Истоку пред почетак плеј-офа, али су његови послодавци били задовољни и уверени да резултати тек долазе што је и наговестила 2016. година у којој је Фајер заиграо далеко боље и скором 16-7-11 као трећи ушао у плеј-оф.

* Пауновићев скор у такмичарским мечевима је 36-23-45 (170:186) *

Ипак, у првој рунди Пауновићев тим доживео је дебакл на свом стадиону и изгубио од Њујорк Ред Булса резултатом 0:4, након чега је настављена реконструкција тима, али и клуба.

По угледу на остале франшизе у МЛС, и Чикаго је ангажовао велику звезду европског фудбала на заласку каријере, Бастијана Швајнштајгера, Пауновић се појачао и другим српским интернационалацем, када је Александар Катаи позајмљен из Алавеса и придружен првом стрелцу екипе, Немањи Николићу, али ствари нису кренуле у жељеном смеру...

Већински власник клуба од 2007. године, Хауптман, продао је 49 одсто акција локалном бизнисмену Мансуети, Родригез је после три сезоне на позицији првог оперативца аванзовао на место председника, а екипа у јулу ушла у црну серију из које није изашла до данас иако је реми са Колумбусом Круом 1:1 био тек друга утакмица у том периоду у којој није забележен пораз.

Фајер са скором 6-6-15 дели последње место Истока са Орландо Ситијем.

Чикаго је ове сезоне играо добро у Опен купу у ком је елиминисао Колумбус после пенала (резултат је био 10:9, 2:2), Атланту Јунајтед (0:1), Лујвил Сити (4:0), да би у полуфиналу Филаделфија Јунион била убедљива у Честеру (3:0). Филаделфија је, иначе, Пауновићев последњи клуб у професионалној каријери, коју је завршио 31. децембра 2011. године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар