СДС: Вријеме је за промјене

Српска демократска странка Републике Српске је јуче одржала трибину у Доњој Буковици на којој је мјештанима овог села поручено да је вријеме за суштинске промјене у друштву.

Република Српска 15.09.2018 | 11:59
СДС: Вријеме је за промјене
Носилац листе кандидата СДС за Народну Скупштину у Изборној јединици 6 Томица Стојановић је најавио да ће један од кључних принципа којим ће се Српска демократска странка руководити после избора бити равномјеран развој цијеле Републике Српске, за разлику од садашње политике СНСД-а према којој само подобни могу добити буџетска средства.

- То значи да ће, између осталих, и сви грађани у Семберији, Мајевици и Посавини имати исти положај и да ће се средства од пореза враћати на територије са којих се и уплаћују та средства. Нико није мање вриједан јер живи гдје живи и ако хоћемо да сачувамо територије од одласка становништва, морамо људима створити услове за живот какви приличе данашњем добу – јасан је био Стојановић.

Кандидат за посланика Дарко Митрић је истакао да је народу доста владавине једног човјека, као и да то даје катастрофалне резултате у пракси, јер се одлуке доносе на основу личних симпатија, подобоности и стихијски.



- Овој Републици треба владавина институција које ће чинити стручњаци који не само знају свој посао и имају искуства, него и људи који разумију потребе обичног човјека у Доњој Буковици, Берковићима или Бањалуци. Сви становници Републике Српске заслужују институције које ће проистећи из народа и радити за народ – поручио је Митрић.

Мјештанима Доње Буковице се обратио и кандидати Драган Ђурђевић који је истакао да су мјештани Доње Буковице обећали подршку Вукоти Говедарици, а да од њега очекују промјене, прије свега да управља Српском заједно са народом, Владом и Скупштином, умјесто садашње ситуације да предсједник Републике влада и Владом и Скупштином.

Слађана Јовановић и Драго Стајић су подсјетили на катастрофално стање у здравству, привреди и пољопривреди и нагласили да је за поправљање стања у овим областима потребно одговорно, систематски и стратешки водити политику опоравка.

(БН)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

цаци

15.09.2018 10:19

Баји све иде по плану пред изборе као сто сам и писао. Купује будзетлије и пензионере повецањима и једнократним давањима. Ту су и темпиране посјете Москви, доласци Вуцица и Лаврова пред саме изборе. Уз мало пјевања и отварање какве болнице Баја по старом сигурном рецепту и овај пут узима 60-70% а ви се спрдајте с њим. Он ради посао за себе нема греске, а народ нек мисли како це се несто десити само од себе без изласка на улицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

15.09.2018 11:25

Ако му баш тако све буде ишло по плану, ако успе све да их покушује, ми ништа боље нисмо низаслужили него што имамо и горе од овога, заслужујемо да сви помремо у беди и сиромаштво. ако он остане на власти ја се селим у октобру.

Name

Фебо

15.09.2018 10:27

Тачно. Промјените кандидате ови су вам офирни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

15.09.2018 11:54

Томица до побједе, ахаххахахахаха! Туго голема с Томицом

Name

Банда

15.09.2018 10:28

Тако је доле социјалисти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нвс

15.09.2018 10:42

Каже Митрић да се "одлуке доносе на основу личних симпатија, подобоности..." Митрић чија је једина препорука то што је син Мићиног ратног друга. И немојте да мислите да су ратовали, не дај боже, та два друга!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пепе

15.09.2018 13:38

Љигица мала, са заврсеним курсом од факултета, који све сто лицно купује себи, писе на водовод, а ста и очекивати кад му је и тата док је био директор сколе крао хуманитарну помоц. Бједници љигави

Name

МОРА БИТИ БОЉЕ СА НОВИМ

15.09.2018 10:44

Остављање неких ствари иза себе нешто је што већина људи не воли, али је нужно уколико желимо напредовати у животу. Оставити иза себе пропалу Владу, Лукача, Институције и једну верзију себе зна бити врло болно, ипак је неизбјежно, јер једино тако можемо ићи напријед БЕЗ ЊИХ. Постоји вријеме за одлазак, чак и када не постоји мјесто гдје бисте отишли. Живот је попут вожње бициклом, да бисте одржали равнотежу морате се стално кретати. Народе - Ви сте одговорни за свој живот. Не можете кривити неког другог за дисфункције. Све у животу се своди на остављање нечега иза себе. Кренути даље је једноставно, тешко је оно што остављате иза себе. Када се једна врата затворе, друга се отворе, али ми пречесто гледамо у она затворена да не видимо она која су се отворила за нас. НАРОД ЗАТО ТРЕБА ОДЛУЧИТИ У КОЈА ВРАТА ГЛЕДАТИ - НАРОД је досад прихватао сам страх као саставни дио живота, посебно страх од промјена. Али, сматрам, увијек идимо напријед унаточ гласу који нам говори окрени се унатраг. Једна промјена увијек отвара могућности за нова постигнућа. Промјена значи непознато, али прошлост треба пустити да оде - ДА ТРЕБА ПУСТИТИ ДА ОДУ БАЈА, ЛУКАЧ, БИСА АНАРХИЈА, СТРАХОВЛАДА.... Увијек демолирамо мостове иза себе, тако да немам опцију повратка унатраг ОНИ КОЈИ УНИШТАВАЈУ СВО ДОБРО ОКО НАС Немојте гледати унатраг, јер нешто можда иде на вас ОД ОВИХ КОЈИ ИМАЈУ ЖЕЉУ ДА НАС И ДАЉЕ ДРЖЕ ПОД СВОЈОМ ВЕЛИКОМ БАЈИНОМ ШАПОМ. Постоји нешто лијепо у ожиљцима. Ожиљак значи да је бол прошла, рана затворена и излијечена и да је све иза нас - САМО АКО ОТАЦ И МАЈКА КОЈИМА ЈЕ УБИЈН СИН ДОБИЈУ ПУНУ САТИВАКЦИЈУ ОД НОВИХ НЕКОРУМПИРНИХ ИНСРТИТУЦИЈА. Ни једно јучер није протраћено онима који се дају за данас. Огледајмо се у садашњим благословима, којих сви људи имају много, не у прошлим несрећама, којих сви људи имају неколико. Живот једино можемо разумјети унатраг, али мора се живјети унапријед - ЈЕР ТО ЗАХТЈЕВА ДАВИДОВ ТРГ И СВО ГРАЂАНСТВО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре НОВИМ НАДАМА

15.09.2018 10:56

Придружујем се изваредном посту, САМО ДА ОНЕМОГУЋИМО БАЈУ да даље "трује" свој НАРО. НАРОД ЈЕ ИЗЛУДИО СА ЊИМ. СТАЛНО ЈЕ У НЕКОМ ИСЧЕКИВАЊУ И БЕЗ ОДЛУКЕ. Живот у прошлости је туп и усамљен посао. „Извор највеће туге у садашњости је гледање на радост из прошлости - НЕКАД ЈЕ РАДОСТ БИЛА НА БАЈИНОЈ СТРАНИ, али сада треба да буде на страни овог народа који одлучује. Свако ко своју визију ограничава на сјећања из прошлости већ је мртав - АКО ПОПУСТИ КАМАРИЛИ И МАФИЈИ У РС. Никад немојмо допустити да се јучер нађе на путу данас. И ово ће проћи што је тренутно у РС. Оно што ми зовемо почетком често је крај, а да бисмо направили крај морамо започети. Крај је оно гдје почињемо СА НОВИМ НАДАМА У РС. ПРМЈЕНЕ СУ НЕМИНОВНЕ А МИ И ОДЛУЧУЈЕМО А МИ БИРАМО.Што зовемо почетком често је и крај. И докрајчити нешто значи отпочети СА НОВИМ ПРАВЕДНИЈИМ И ИСТИНИТИЈИМ ДРУШТВОМ. Човјек никад не смије губити вријеме на жаљењем за прошлости или на притужбе због промјена које су му промијениле живот, него се трудити живјети БОЉЕ СУТРА; ИСТИНИТО НА ДАВИДОВОМ ТРГУ

Name

Србин човјек

15.09.2018 10:54

Све ми се чини да је вријеме да Додик и њњгова екопа почну да се пакују. Али не за Сарајево.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонце

15.09.2018 10:57

СДС напријед. До побједе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тацка.

15.09.2018 11:22

Равноправно за све. Свице!

ОДГОВОРИТЕ