''Вајда ми каже...''

Новак спреман за 3 месеца и спреми га за две недеље! Марјан Вајда, тренер Новака Ђоковића рекао је да је сумњао да Новак може постићи оно шта је успео сада, па је и Словак добио похвалу од колеге Емилија Санчеса.

Тенис 18.09.2018 | 21:30
''Вајда ми каже...''
Неколико месеци након обнове сарадње са српским тенисером Вајди се смеши признање за тренера године, а Ђоковићу могући повратак на прво место АТП листе.

Вајда је Ђоковића водио до две Гренд слем титуле овог лета, после две године "поста", али и до трофеја јединог мастерса који Новак није раније освајао – Синсинатија.

"14 је стварно бројка. Мислим, невероватно је: 14! Доскора су Федерер и Надал били много испред што се тиче Гренд слемова. Сада је Новак тако близу. Три далеко од Рафе и шест од Роџера. Сад стварно можемо да очекујемо да нападне то место број 1 до краја године", рекао је Вајда алии додао да је то за сада далеко. 

Шпански тренер Емилио Санчес похвалио је Словака и подсетио се разговора њих двојице из Мадрида пролетос. 

"Рекао ми је да напорно тренира и да ће за два, три месеца бити спреман. Био је спреман после две, три недеље. Рим и Ролан Гарос су били кључ да уђе у форму и да настави да напредује. Честитам", рекао је Санчес. 

Вајда би награду за најбољег тренера могао да добије у новембру, током Завршног мастерса у Лондону. А пошто Ђоковић не брани ништа од бодова до краја сезоне, могао би да се врати на чело АТП тура па би то био спектакуларан повратак за обојицу – и за Новака и за Марјана.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар