Боаћијев велики оптимизам: Сигурно смо трећи у групи ЛШ!

Али, желим више! Идеална прилика да покажемо свету да поново постоји јака Црвена звезда! "Много тога је требало да се догоди да бих дошао у Звезду. Ризиковао сам, стигао сам зато што волим тим. Дошао сам због љубави према клубу и навијачима", каже голгетер из Гане.

Фудбал 15.09.2018 | 14:15
Боаћијев велики оптимизам: Сигурно смо трећи у групи ЛШ!
Еуфорија звана Лига шампиона озбиљно тресе стадион Рајко Митић. Наравно, није заобишла ни повратника Ричмонда Боаћија, који верује у европско пролеће без обзира на паклено јаку конкуренцију у групи Ц.

Навијачи махом верују да је треће место достижно, а такво је мишљење и нападача из Гане, који се у Љутице Богдана вратио након шестоместечног боравка у Ђенгсуу.

"Сигурно ћемо бити трећи, али моја жеља је да будемо други или први. Морамо да се молимо како бисмо то постигли. Ја не чекам, него верујем. Кад желим нешто да остварим. Не бих да будемо трећи, хоћу већи успех. Знам да играмо са одличним тимовима, сви мислке да ће они да прђу, али на терену када судија да знак за почетајм трчимо 90 минута док не означи крај. Сви су видели на Маракани против Арсенала какви смо били. Играли смо једну од најбољих утакмица. Ко год дође на овај стадион, мора да буде спреман за нас", рекао је Боаћи у великом интервјуу за Спортски журнал.

Његов повратак у клуб обрадовао је навијаче српског шампиона.

"Пре свега, захваљујем Богу на дане проведене у Београду. Италија је лепа земља за играње фудбала, провео сам тамо осам година. Лепо је играти против великог тима као што је Наполи, биће то добра утакмица, али и прилика да покажемо свету да поново постоји јака Црвена звезда. Наполи игра одличан фудбал, има велики посед лопте као Барселона. Увек желе да победе и да бисте се снашли против њих морате да будете прецизни и агресивни. Само то нам може донети победу", додао је Боаћи.

Тамнопути голгетер ће бити у прилици први пут да заигра у Лиги шампиона.

"То је био мој сан када сам био дечак. Сећам се да сам рекао мајци да ћу једног дана играти полуфинале Лиге шампиона или финале и да ћу постићи гол за победу. Она је прећутала, али сада се сан коначно остварује. Надам се да ћемо да стигнемо до четвртфинала или полуфинала. Увек верујем. Када постане тешко, Бог ми створи начин да постигнем гол. Тако сам створен".

Боаћија посебно радује то што је поново у прилици да сарађује са Владаном Милојевићем и његовим помоћником Миланом Косановићем.

"Сваки тренер са којим сам сарађивао урадио је нешто да бих постао бољи. Рад са Милојевићем ми је помогао, постигао сам много више голова због ствари које ми је говорио. Био сам млад, много сам трчао на терену, али са њим је дошло до тога да као нападач добијем одличну лопту. Он утиче на кретање играча. Хвала Милојевићу, као и његовом читавом стручном штабу, тренеру Косановићу. Они су учинили да наши успеси бгуду достижни".

Да ли вам је недостајала Србија?

"Да ми није недостајала ње бих био овде. Много тога је требало да се догоди да бих дошао у Звезду. Ризиковао сам, стигао сам зато што волим тим. Дошао сам због љубави према клубу и навијачима. Иако нисам постигао много голова у Кини, нису ме пустили да дођем у јулу, јер је тренер знао да имам таленат. На његову жалост, то се на крају остварило", рекао је између осталог Боаћи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ох

15.09.2018 14:25

Бозе која љубав ово је неописиво,за годину опет нова љубавна лова.

ОДГОВОРИТЕ