ДК: Лајовић рутински за великих 2:0 против Индије!

Душан Лајовић савладао је Прајнеша Гунесварана са 3-0 у сетовима и донео и другу победу Србији против Индије у Дејвис купу.  Одличан посао: Србија максимално првог дана! Дејвис куп селекција Србије остварила је обе победе у синглу на старту дуела против Индије за опстанак у Светској групи у Краљеву.

Тенис 14.09.2018 | 20:10
ДК: Лајовић рутински за великих 2:0 против Индије!
Лајовићев меч трајао је мање од Ђереовог и трећи "рекет" Србије славио је после нешто мање од два сата резултатом 6:4, 6:3, 6:4.

Душан је притиснуо неискусног Индијца одмах на старту, направио брејк, али изгубио ту предност. Опет је Лајовић имао вишак сервиса, Гунесваран се вратио на 5:4, али је Лајовић брејком завршио сет.

Дуцију је само један брејк био потребан у другој деоници меча, а неугодни Индијац је опет запретио да се врати у сет када је Србин сервирао за исти.

У трећем сету није било никаквих проблема. Српски тенисер је одузео сервис ривалу на самом старту последњег сета и одржавао га до краја меча, а потом и рутински одсервирао за тријумф.

Лајовић је победом донео други бод Србији у окрашју за остајање у Светској групи Дејвис купа, након што је Ђере, уз мало муке, савладао Рамкумара Раманатана.

На реду су дублови који се играју у суботу.

Ласло Ђере забележио је прву победу у репрезентацији, а онда је и Душан Лајовић био успешан у другом мечу, што је Србији донело максималну предност (2:0) после првог дана против селекције Индије у баражу Светске групе Дејвис купа.

Ђере је славио после преокрета у мечу са Рамкумаром Раманатаном, док је искуснији Лајовић у Краљеву завршио посао у три сета.

Лајовић је победио Прајнеша Гунесварана резултатом 3:0, по сетовима 6:4, 6:3, 6:4.

Дуци је имао мало муке са 162. играчем света само у првом сету, када је Индијац успео да направи два брејка (1:2, 4:5), али га је српски тенисер ипак решио у своју корист.

Након тога, Лајовић ривалу више није дозволио ниједном да му одузме сервис, док је он направио два брејка, по један у сваком сету.

Србија је тако стигла на корак од укупне победе над Индијом, за коју јој је неопходан још само један бод.

Прва прилика за то биће у суботу, када је на програму меч дублова. Најављено је да би снаге требало да одмере Никола Милојевић и Данило Петровић са једне стране и Срирам Балаји и Роан Бопана за Индију, али селектори имају право измене до сат времена пре почетка меча.

Меч парова игра се у суботу од 15 часова.

Победник дуела Србија - Индија избориће опстанак у Светској групи Дејвис купа, док ће поражени тим играти у нижем рангу такмичења следеће године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар