ДК: Ђере донио први поен Србији!

Ласло Ђере је са 3-1 у сетовима савладао Индијца Рамкумара Раманатана у првом мечу за опстанак у Светској групи Дејвис купа.  Ђере је успео! Србија води 1:0.  Дејвис куп селекција Србије повела против Индије у Краљеву у дуелу за опстанак у Светској групи, пошто је Ласло Ђере уписао први тријумф за репрезентацију.

Тенис 14.09.2018 | 18:15
ДК: Ђере донио први поен Србији!
Српски тенисер је после велике борбе и чак три часа и 14 минута игре био бољи резултатом 3:6, 6:4, 7:6(2), 6:2.

Ђере је добро ушао у дуел, али је доживео мању повреду почетком меча, и то као да га је омело до краја првог сета који је ипак препустио ривалу.

У наставку Ласло је заиграо много боље против објективно лошијег противника, а подлога на којој се играо меч, шљака, дефинитивно му је много више одговарала.

Ђере је преломио други сет, а одлично почео и трећи, међутим ипак се отишло до тај-брејка. Ту је српски тенисер био много бољи, доминирао је, изнуђивао грешке ривала и дошао на корак од победе.

Раманатан је током малтене целог меча приговарао главном судији меча, жалио се на одлуке линијских судија, затим се умешао и тренер Индије који је тражио да се један од линијских судија уклони са терена, али све те ситне провокације нису утицале на мирног Ђереа.

Убедљиво је славио у четвртом сету и донео Србији предност од 1-0 у поенима у мечу против Индије, а следећи на терен излази Душан Лајовић који се састаје са Пранџешом Гунесвараном.

Ласло Ђере имао је пех после само четири одиграна гема на старту меча против Индије у бараж мечу Светске групе Дејвис купа, али је упркос томе успео да оствари важну, прву репрезентативну победу и обезбеди Србији први поен.

Ласло Ђере - Рамкумар Раманатан 3:1, по сетовима 3:6, 6:4, 7:6 (7:2), 6:2.

Ђере је изврнуо зглоб у покушају да стигне лопту у првом сету, али је упркос томе што је то изгледало као болна и озбиљнија повреда, наставио да се бори. Том приликом је и одрао колено, због чега је морао да добије и помоћ лекара.

Мало познати индијски тенисер Рамкумар Раманатан искористио је нешто тромију и опрезнију игру српског играча и направио брејк, који му је омогућио и да поведе на мечу.

Ипак, Ђере није посустао. Напротив. Пред домаћом публиком на великој репрезентативној сцени представио се у најбољем светлу. Искористио је прву прилику у трећем сету, приликом вођства од 5:4 да стигне изједначења у сетовима.

У трећем је направио још већи успех, јер је после 0:2, одмах вратио ривалу истом мером (2:2), а онда у тај-брејку одиграо одлично. Добио је два поена на сервис Индијца и стекао предност од 4:0, коју није испустио.

Повео је са успехом привео нкрају у четвртом сету, када је на сервис ривала са два сјајна ритерна стекао предност (3:2), а онда врло брзо поновио исто и "сломио" Раманатана (5:2).

Ђере је тако стигао до прве победе у Дејвис купу, у укупно трећем наступу за репрезентацију.

"Осећао сам велики притисак пре овог меча, већи него у дебију за репрезентацију прошле године пред великим бројем француских навијача. Много сам желео тријумф, мучио сам сам се са собом колико и са противником и зато ми је драго што сам успео да Србији донесем први бод", открио је српски тенисер у изјави за РТС после победе.

Он је додао да на срећу није доживео тежу повреду када је на старту меча изврнуо зглоб.

"Нога је у реду. Мислим да није ништа озбиљно, јер сам без проблема могао да одиграм цео меч".

Као одлучујући моменат на мечу означио је тренутак када је савладао своје нерве.

"Преломни тренутак је био када сам се изборио са притиском, али и у четвртом сету, када сам сам спасао брејк лопту и повео 4:2", рекао је Ласло Ђере.

У другом мечу дана састаће се Душан Лајовић и Прајнеш Гунесваран, тренутно 162. тенисер на АТП листи.

Победник меча Србија - Индија избориће опстанак у Светској групи Дејвис купа, док ће поражени тим играти у нижем рангу такмичења следеће године.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар