Страшна несрећа: Погинули радници

На градилишту Београда на води јутрос, нешто после 9. 30 часова, погинула су два радника. Они су пали са плоче на 22. спрату Куле Б која је у изградњи.

Србија 14.09.2018 | 11:19
Страшна несрећа: Погинули радници
Реч је о висини од око 50 метара, а како Курир незванично сазнаје, један је пословођа С. Д., а други геометар А. Ш. Несрећни радници имали су 26 и 41 годину.



Засад нису познате околности како је дошло до ове стравичне несреће осим да су пали са више од 65 метара висине. Увиђај и истрага су у току. На лицу места су хитна помоћ и полиција - одмах су дошли, али несрећним људима није било спаса. На месту трагедије одмах су обустављени радови.



Потврда и из Хитне помоћи

На градилишту Београда на води јутрос су погинула два радника, изјавио је за Тањуг портпарол Хитне помоћи Мирко Лутовац. Према његовим речима, двојица радника пала су са "Страбагове" зграде, а позив је упућен хитној служби у 9.42 часова. Екипе које су изашле на терен пронашле су тела двојице радника и констатовала смрт.

Извор: Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

14.09.2018 09:32

Саучешће породицама, мртвима покој души а живима да се максимално чувају и пазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

У страха су велике оци

14.09.2018 10:13

Како ће се чувати,погледајте слику зграде,нигдје сигурносних мрежа,нигдје ограде око зграде,не знам постоји ли синдикат градјевинарства у Србији,што не контролишу сигурност.

Name

израелац

14.09.2018 10:37

Не постоји то ништа.. постоји само бити тужан и саучешће изјавити.. нема критике нит учења на туђим грешкама... нит одговорности надлежних нема

Name

ЦИК

14.09.2018 10:20

Шта се дешава у тој Србији??? Скоро сваки дан гину радници на градилиштима, постоји ли икакав закон да натјера ткз инвеститоре да уложе који динар у сигурност радника? Није нормално! Саучешће породицама настрадалих, да некако изгурају даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сведска

14.09.2018 10:27

Сауцесце породицама,али балкан је то све на хо рук.Гдје су помоцна средства кад се ради на зградама конопци,корпе,ограда и друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постоје ли уопште инспекције?..

14.09.2018 11:45

Постоји ли минимално осигурање заштите на раду, поготово на овим страшним висинама?.. Гдје су инспекције, које требају забранити радове, до осигурања основних услова рада? Ово је толико узело маха, да је постало страшно. Радници и сви поштени људи немају никакву законску заштитну регулативу, ни по ком основу, третирају нас и сатиру као стоку, немаш се коме жалити, мобинг, корупција, безакоње,.. Негдје је и стока поштованија.. Не треба овде изјављивати саучешће породицама, тешко њима свакако... Овде требају "коначно одговарати одговорни" , треба се коначно ставити тачку на овакво израбљивање, незаштићеност на радном мјесту, непоштовање човјека ни на елементарном нивоу,.. Све што напишем је мало за оваква, готово свакодневна дешавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ето'о

14.09.2018 12:16

Стока су ови послодавци,да не користим грубље ријечи( не би ми објавили коментар). Инспекција такодје,стока корумпирана. Исто је код нас у РС. Хвала Богу,успио сам на градјевини сачувати живу главу. Сад сам у Словенији,слично је као код нас,исто је Балкан,ал опет се неке норме поштују. Ако ништа друго,ако не ваља фирма,ако је директор или тзв.газда мајмун,идеш даље,мијењаш фирму,тражиś бољу. И углавном је надјеш. И онда мајмуни политичари као нешто се чуде,зашто људи одлазе с ових простору. А корупција на све стране. Гласачима и изборном тијелу је све дозвољено,само гласај за власт и ради шта хоћеш. Хвсла Богу да сам дјецу извукао из овог глиба и блата и ако Бог да,да чак ни не читају ове наше портале,кад једниг дана одрасту и буду своји људи. Дал Словенци,Аустријанци,Нијемци,Клинголци,небитно,само śто даље од ове зоне сумрака. Какав тамни вилајет. Невидјено. Мислим да више привлачности и љепоте има Африка од ове црне рупе.

Name

Ето'о

14.09.2018 12:34

Сунце ти ј..... жарко,па зар момак од 26 година да изгуби живот зато śто је изабрао да честито и поштено заради за хљеб,за оца,мајку,можда да им купи љекове јер они немају пара јер им је пензија мала или је немају,можда дјевојку да изведе,да је за пар мјесеци запроси или не знам ни ја шта. Мајку ти ј... Србијо,ал си потонула. А исто је и и да Бањалуком и РС. Говорим из прве руке,био , радио,знам шта се дешава и како се ради. Пословодја на градилишту каже: Стављајте шљемове ,сад ће инспекција доћи. Ма,уосталом,шта вриједи причати и писати,свако имало писмен зна шта се дешава,нема ту лијека ни помоћи,ко може нека се сели и бјежи и одведе дјецу на сигурно. А овде нека додје онај коме је још горе него нама,можда Кинез,Арап, Авганистанац и сл.,мада и он није неписмен,и он има интернет,зна читати и видјети гдје је добро,а гдје није. Какав тамни вилајет и проклета авлија. Понијеле ме емоције.