Америка поново уводи санкције

САД би могле да уведу санкције руско-немачком гасоводу "Северни ток 2", рекао је амерички министар енергетике Рик Пери који се налази у посети Москви.

Свијет 14.09.2018 | 09:05
Америка поново уводи санкције
"Да за ваше прво питање и да за друго", рекао је Пери на питање новинара да ли су могуће санкције за "Северни ток 2" и да ли се планирају нове санкције руском енергетском сектору.

Источноевропске земље и САД се противе гасоводу тврдећи да ће повећати енергетску зависност Европе од Русије. САД такође желе да продају више свог течног гаса Европи.

Пери је рекао да САД не желе да уведу санкције и навео да оне нису спремне. "Министар (руски министар енергетике Александар) Новак и ја смо се сагласили да је тачка у којој долази до санкција она на коју не желимо да стигнемо", рекао је амерички министар.

Он није навео који ниво напретка "Северног тока 2" би изазвао санкције нити у ком би облику оне биле.

Новак је рекао да је Русија забринута због могућности санкција.

"Узимајући у обзир одговор господина Перија, рекао бих да смо дефинитивно забринути због датих изјава и општег става у погледу будућих снакција веома компетитивном пројекту који је у интересу европских потрошача", рекао је руски министар.

Пери је позвао Русију да престане са "коришћењем својих ресурса за утицај и ремећење", на шта је Новак одговорио да енергенти не могу бити "оруђе вршења притиска" и да "потрошачи треба да имају слободу у избору добављача".

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ста

14.09.2018 15:55

Јос нису увели ??? Па зар је то могуце !

ОДГОВОРИТЕ
Name

нека им буде

15.09.2018 07:17

Ако се, истоцноевропске земље,противе гасоводу, због могуце енергетске зависности, нека се касније не зале, када гас оде у Кину. Кинезима треба све.Ма ко год испоруцује било ста, где и коме на трзисту,зависност је присутна.

ОДГОВОРИТЕ