Свекар пуцао на трудну снаху

Симо Илић (75) из Лаћарка код Сремске Митровице, пуцао је из ловачке пушке на своју трудну снаху Златицу Илић (32), али је она само великом срећом прошла без повреда.

Србија 14.09.2018 | 08:48
Свекар пуцао на трудну снаху
Ипак, сви укућани су доживјели озбиљан стрес и шок, поготово Златичино двоје дјеце од десет и осам година.

Напад се догодио у сриједу око 20 часова, када је старац, у дворишту породичне куће, испалио два хица. Послије тога њему је одређен притвор до 48 сати, након којих ће у Вишем јавном тужилаштву у Сремској Митровици бити саслушан. Њему се, како сазнајемо, на терет ставља изазивање опште опасности.

Вишегодишње неслагање и стално кошкање између сина Дарка и оца Симе, могло је у сриједу да прерасте у велику породичну трагедију. Дарко који је и дан послије немилог догађаја, видљиво био под стресом, за "Новости" каже да задње четири године откако му је умрла мајка, он и његова супруга Златица стално трпе очеву тортуру.

“Он је преке нарави, експлозиван, и стално му нешто није по вољи, што зачас ескалира у свађу. Једном је мене гађао чекићем, али да ће узети пушку и пуцати у правцу моје супруге, која је у четвртом месецу трудноће, томе се нисмо надали. Он има преписану терапију, али нажалост неће да користи лекове”, јада се Дарко.

Срамота ме је што морам то рећи, али задњих годину дана нисам ни причао са оцем. И то све зарад мира у кући.

Симу, којег његов син описује као насилника, који је често малтретирао и његову мајку, никада нико није пријавио полицији због насиља у породици.

“Рачунали смо смириће се, зато нисмо подносили пријаву против њега. Али очигледно да је ђаво однео шалу”, прича Дарко.

Да је Сима био тешке нарави потврђује и његов пријатељ, а снахин отац Груја Врсајковић. Када је чуо шта се догодило одмах је дошао у кућу код своје кћерке.

“Стално их је провоцирао. Недавно су се прикључили на градску канализацију, а Сима душу Дарку да поједе. Шта год би мој зет урадио то није било добро, пребацивао би му. Моја кћерка када скува, однесе и њему, а он неће да једе. Мене није хтео ни да види, као и његову рођену браћу.”,  прича Дарков таст.

Златица, којој је један метак прошао поред уха, није могла ништа да каже за наш лист, јер је још под стресом, али на срећу добро се осјећа и неповријеђена је. Њено и Дарково двоје дјеце су такође врло тешко поднијели драму којој су свједочили. Када су одјекнули пуцњи, малишани су од страха искочили кроз прозор куће.

“Златица каже да је чула фијукање метка поред главе, док други хитац не знамо у ком је правцу завршио”, говори Груја, додајући да је његов пријатељ био ловац и зато у посједу има ловачку пушку са двије цијеви.

Груја Живковић каже да је Симо дуго година радио у сремскомитровачкој целулози "Матроз" и да је ту стекао пензију.

“Човек би могао лепо да живи, има двоје унучади, на путу је треће, али не вреди. Воли неког стално да провоцира, изазива”, снуждено говори снајин отац.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ГЈ

14.09.2018 08:12

Сад це га пустити из затвора док их не побије па це онда имати разлога да га затворе, тако то код нас иде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смирен,

14.09.2018 12:04

Ја мислим да је тај човјек трпио годинама терор сина и снаје док му се није налилаа вода у уши .Пукло једном.Заправо у то сам сигуран.Најлакше је осудити на прву. Најлакше је осудити на прву.Ја мислим да ,заправо сам убијеђен да је тај јадни човјек годинама трпио терор сина и снаје.Налило се у уши.