Партизан опет размишља о Томићу!

Управа црно-белих опипава пулс око евентуалног повратка Томића на место спортског директора!

Фудбал 16.09.2018 | 00:00
Партизан опет размишља о Томићу!
Изгледа да је време промена у фудбалском клубу Партизан све ближе, барем када је у питању спортски сектор. Наиме, управа црно-белих позвала је Ивана Томића како би “опипала пулс” око евентуалног повратка у клуб, односно могућности да на месту спортског директора замени Ивицу Илиева. Разлог за овакву одлуку челних људи освајача купа Србије су слаби прелазни рокови у последњих годину и по дана, али и све веће незадовољство навијача због лошијих резултата на почетку сезоне. Наравно, у целој причи није искључено ни да Илиев остане на функцији.

Оно што је у овом тренутку најважније за присталице црно-белих, то је да Томић још није донео одлуку и да управа Партизана нестрпљиво чека његов одговор. Пре две године, када је одлазио са функције шефа стручног штаба, Томић је најавио да му је потребан одмор од српског фудбала, па и не чуди што се у претходном периоду дистанцирао од свега. Управо то би могло буде један од тасова на ваги када Томићбуде одлучивао. 

Са друге стране, и претходна два пута када је долазио у Партизан али не као играч, ситуација је била све само не сјајна. Први пут, у лето 2007. године именован је на функцију спортског директора и управо у том првом прелазном року потврдио се довођењем странаца - Алмамија Мореире, Жуке и Ламина Дијаре који су ударили темеље шестогодишње доминације Партизана у Суперлиги Србије, али и допринели неким озбиљним резултатима у Европи.

Управо на тој функцији Томић се показао нешто боље него као тренер Партизана, мада је успео у пролеће 2016. године да освоји Куп Србије. Отишао је тог лета, а заменио га је Марко Николић. Ипак, иако није стигао до шампионске титуле, може се рећи да је Томић опет ударио темељ екипи која је годину дана касније освојила дуплу круну мимо очекивања.

Јер на Томићево инсистирање као тренера у Партизан су стигли Бразилац Евертон Луиз и Леонардо, а памтиће се и сјајна форма Немање Михајловића. Вероватно највећи успех Томића у другом мандату био је тај што је имао довољно храбрости и “њуха” да извуче Николу Миленковића из Телеоптика, гурне га у први тим Партизана и трасира му каријеру тако да постане један од најзаслужнијих за освајање дупле круне, а потом избори трансфер у Фјорентину.

Адути актуелне управе Партизана када је у питању враћање Томића представља и чињеница да су у клубу из Хумске поново и његови пријатељи, односно некадашњи сарадници Гордан Петрић и Зоран Мирковић.Мирковић као главни тренер, а Петрић као помоћник.  

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар