БИГ 3 - тенис је њихово краљевство!

Федерер, Надал и Ђоковић годинама не дозвољавају ником да им приђе и делује да ће им само време стати украј, а не "наследници".

Тенис 15.09.2018 | 23:45
БИГ 3 - тенис је њихово краљевство!
Сада, када се улази у јесен, завршни део тениске сезоне јасно је да се у мушком тенису запшаво ништа није променило, барем на самом врху у последњих више од 10 година.

Доминација "велике тројке" је настављена иако се донедавно мислило да су готови. Прво се спочитавало Федексу да је сувише матор, али откако је средио проблеме са коленом и кичмом, а притом престао да игра турнире на шљаци не би ли избегао повреде игра боље него икада. То је и доказао освајањем два гренд слема прошле и једног ове године.

Некако у исто време када су сви видели Швајцарца у пензији прогнозирао се и брз крај Рафи. Шпанац заиста већ годинама муку мучи са коленима и право је чудо да и даље игра на овако високом ниову. Али такође је прошле године узео два гренд слема, а ове и по рекордни 11. пут Ролан Гарос. И то са невиђеном лакоћом, толико да је деловало као да би још 20 година могао да влада париским гренд слемом.

А све се то дешавало док су се Ноле, али и Енди Мари и Стен Вавринка опорављали од повреда или неких већ других, приватних пробелма, тако да је неколико младих лавова кренуло да кези зубе на најбоље. А то су пре свих Александер Зверев, Стефанос Циципас, Хјеон Чунг, Денис Шаповалов, Андреј Рубљев, Алекс де Минор итд. Момци су у почетку толико обећавали, да је АТП први пут направио и посебно бодовање за њих у оквиру НеxтГен серије, као и завршни турнир који се игра у Милану. Али...

Старе кајле и даље поносно држе чело и буквално није јасно када ће посустати. Ноле, Рафа и Федекс су поделили међусобно последњих осам гренд слемова, а од последња 52 нису освојили само осам! Таман што су се Рафа и Роџер мало уморили, вратио се Ноле и почистио претходни део сезоне са два везана гренд слема и заокруженим Златним мастерсом. А Енди Мари и Стен Вавринка су пројектовани да се ускоро врате у пуну форму, нарочито Шкот који ће највероватније букнути у 2018. И сада се поставља питање, шта ће бити са "наследницима"...

Јер може им се догодити оно што смо гледали претходне деценије у режији Велике тројке, плус Мари и Вавринка, а то је да ће ове млађе буквално убити у појам, толико да ови више никада неће веровати у себе када стану наспрам неког од тих легенди. То се већ и осећа и примећује. Судбина Жоа Вилфреда Цонге, Џона Изнера, Григора Димитрова, Милоша Раонића, Доминика Тима, Кеија Нишикорија, Томаша Бердиха и многих других је да живе у сенци три тениска оријаша. И тешко да ће ишта променити све док ове једноставно време не прегази.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар