Легенда Грецки апелује да НХЛ пусти играче на ЗОИ!

Један од најбољих хокејаша свих времена Вејн Грецки рекао је да би НХЛ лига требало да дозволи својим играчима да учествују на Зимским олимпијским играма.

Остали спортови 22.09.2018 | 16:30
Легенда Грецки апелује да НХЛ пусти играче на ЗОИ!
Најбољи стрелац у историји НХЛ лиге рекао је да се нада да ће играчи и лига у предстојећим преговорима "некако наћи начин" за договор.

НХЛ лига није ове године дозволила својим играчима да учествују на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу пошто није желела да прекине такмичарску сезону.

Није познато да ли ће та одлука остати на снази и за предстојеће ЗОИ у Пекингу 2022. године.

"Има нешто јединствено и посебно када играте за своју земљу. Нема веће ствари од наступа за своју земљу на Олимпијским играма. Било би дивно за наш спорт и за људе у Кини да виде најбоље хокејаше на леду на великој сцени", рекао је Грецки за АП.

Он је додао да ће такмичење у хокеју на леду бити узбудљиво и без играча из НХЛ, али да би уз учешће најбољих, турнир био на вишем нивоу.

"Ако пошаљемо најбоље играче, то је увек много боље за све", рекао је Грецки, кога сматрају једним од најбољих хокејаша свих времена.

Он је у Пекингу, где је светски амбасадор локалног клуба Кунлун, који се такмичи у руској Континенталној хокејашкој лиги. Навео је да ће бити потребне године да се хокеј на леду пробије на велику сцену у Кини, али да ће у томе помоћи предстојеће ЗОИ.

Говорећи о сезони у НХЛ, Грецки није желео да прогнозира ко ће бити шампион, али је оценио да најмање 12 од 24 екипе има шансе да освоје Стенли куп. Изразио је наду да ће то бити Едмонтон ојлерс, са којима је освојио четири Стенли купа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар