Станивуковић у "визити" УКЦ

Раднцима у Универзитетском клиничком центру Републике Српске доприноси за здравствено и пензионо осигурање се не уплаћују по три и више мјесеца.

Република Српска 13.09.2018 | 16:23
Станивуковић у "визити" УКЦ
О тешким условима рада у највећој здравственој установи Српске посвједочила је једна од запослених и то одборнику у Скупштини града Бањалука и кандидату за посланика у Народној скупштини Републике Српске Драшку Станивуковићу.

Снимак разговора, али и о процедурама радника обезбјеђења Универзитетског клиничког центра Републике Српске Станивуковић је објавио на друштвеним мрежама.

“Познато је да доприноси за здравствене раднике у цијелој Српској нису уплаћивани годинама, али исто тако је и чињеница да се ново руководство Универзитетског клиничког центра Српске почетком године хвалило како је уплата доприноса редовна. Као представник грађана дужан сам да покажем шта је истина”, рекао ие Станивуковић.

Он је морао да се претвара и бјежи од обезбјеђења Универзитетског клиничког центра Српске да би уопште био у прилици да се увјери у дешавања у овој здравственој установи.

Станивуковић је јуче са обољелима испред Универзитетског клиничког центра Српске тражио редовну испоруку лијекова.

Тада је речено да лијекови нису једини проблем у здравству Српске што је у данашњем свједочењу запослених и потвђено.