ДК: Јапан - БиХ, Бркић први на терену...

У петак ће играти Таро Данијел и Томислав Бркић, као и Јошихито Нишиока и Мирза Башић.

Тенис 13.09.2018 | 15:45
ДК: Јапан - БиХ, Бркић први на терену...
Жријеб сусрета тениских селекција Јапана и Босне и Херцеговине за плеј-оф Свјетске групе Дејвис купа обављен је у Осаки у Тениском центру Утсубо, саопштио је Тениски савез Босне и Херцеговине

У петак ће играти Таро Данијел и Томислав Бркић, као и Јошихито Нишиока и Мирза Башић.

За суботу је планиран меч парова. За Јапан ће наступити Бен МекЛахлан и Јасутака Учијама, а за Босну и Херцеговину Мирза Башић и Томислав Бркић

За недјељу су предвиђени мечеви Таро Данијел - Мирза Башић и Јошихито Нишиока - Томислав Бркић

Капитену домаће екипе Сатошију Ивабучију, поред ова четири играча, на располагању је Јосуке Ватануки, а у бх. тиму су још и Нерман Фатић и Дарко Бојановић.

Према правилима, првог дана нема никаквих измјена, док већ у суботу измјена може бити пријављена до сат времена прије почетка дубл меча.

Од свих противничких играча, Башић и Бркић у каријери су играли једино са Таро Данијелом 2015. године, када је Башић одиграо с њим три меча од којих је један добио, а Бркићев једини сусрет с овим играчем завршио је побједом Јапанца.

Данијел је и најбоље рангирани играч овог сусрета (АТП 72), док Бен МекЛахлан има најбољи дубл ранкинг - АТП 21.

На Дејвис куп екипном ранкингу Јапан тренутно заузима 16. мјесто, а БиХ 27, што је највиша позиција у историји бх. репрезентације.

Бх. играчи тренирају и данас. Претходна два дана су максимално искористили за припреме. Поручују да су свјесни тежине меча, али и да нема предаје.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар