Бијељина остварује велики напредак

У Бијељини је одржан састанак представника Градске управе са резидентном координаторком Уједињених нација Сезин Синанолу, представником Свјетске здравствене организације Виктором Олсавским и представницима Шведске агенције за међународни развој Пеле Персон, као и Швајцарске организације за развој и сарадњу Патрик Егли.

Република Српска 13.09.2018 | 12:18
Бијељина остварује велики напредак
Тема састанка било је представљање ефеката имплементације циљева одрживог развоја, као и пројекти и активности које Град Бијељина тренутно проводи у области одрживог развоја.

На састанку је закључено да је Бијељина остварила велики напредак и да је локални лидер у имплементацији циљева одрживог развоја у Босни и Херцеговини.

Током посјете Бијељини делегеација је обишла и неколико локација на којима се имплементирају пројекти који се финансирају средствима влада Шведске и Швајцарске.

- Задовољство ми је што је Бијељина препозната као локални лидер у имплементацији циљева одрживог развоја и посвећени смо томе да наставимо да радимо у овом смјеру у партнерству са међународним организацијама , што је у складу са унапређењем квалитета животанаших грађана - навео је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

Циљеви одрживог развоја (Агенда 2030) представљају глобални план за стварање свијета у коме ће сиромаштво бити искоријењено и нико неће бити занемарен. У септембру 2015. године овај план потписале су 193 земље свијета, укључујучи БиХ и на тај начин преузеле обавезу његове имплементације.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Глобал зитизен

13.09.2018 11:09

Знаци не смрди висе на депонију , ријесили су и то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не Могу Да Дисем Измјестите Депонију

13.09.2018 13:03

Оца им зар је депонија њихова донација.

Name

мј.

13.09.2018 14:54

Наравно највеци напредак је остварила у цијенама: воде,канализације,смеца,комуналне накнаде и пореза на непокретности.

ОДГОВОРИТЕ