Путовања важнија од брака

Сваки пети човек има листу ствари које у животу жели да уради, показује британско истраживање. Ако уради све са листе, то га може коштати скоро пола милиона фунти.

Занимљивости 13.09.2018 | 11:20
Путовања важнија од брака
ЖЕЛИТЕ да у наредних неколико година обиђете свет, пливате са делфинима, скачете падобраном? Психолози ће вас сигурно подржати јер је доказано да нас искуства чине срећнијима него материјалне ствари. Економисти, пак, упозоравају да искуства коштају. И то много.

Сваки пети човек има листу ствари које у животу жели да уради, показује британско истраживање. Ако уради све са листе, то га може коштати скоро пола милиона фунти. Или, тачније 428.246 фунти. На листи десет искустава које су испитаници желели да доживе најскупља ставка су деца, следи уређење дома, затим венчање, покретање сопственог бизниса, посета сваком континенту, одлазак на сафари, планинарење. Мање од хиљаду фунти коштају само пливање са делфинима, скок падобраном, одлазак на свирку омиљеног бенда.

Занимљиво је и да је мушкарцима брак на осмом месту листе приоритета. Предност дају пливању са делфинима, скоку падобраном, планинарењу, одласку на сафари. За 40 одсто жена, пак, удаја је приоритет.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар