Новак: Драги пријатељи, невјероватно не постоји!

Велики шампион открио је у каквом се мраку нашао у једном периоду каријере и шта је било светло које је пратио тада.

Тенис 15.09.2018 | 22:15
Новак: Драги пријатељи, невјероватно не постоји!
"Да ми је неко у фебруару рекао да ћу сезону завршити са две грен слем титуле, не знам шта бих му одговорио", слегао је раменима, искрено и додао да је било времена када је почео да сумња и у самог себе.

Неколико месеци касније, Новак Ђоковић четврти пут освојио је Вимблдон, после 13 неуспешних покушаја коначно подигао трофеј у Синсинатију и постао први тенисер у историји са свим мастерс титулама, а онда и трећи пут постао шампион УС опена што га је на вечној листи грен слем великана изједначило са идолом из клиначких дана, Питом Сампрасом.

У недељи у којој је свет тениса углавном невољно почео да му препушта статус најбољег свих времена, још збуњен начином на који је "вечити трећи" одговорио на две године мучења са повредама, самопоуздањем, приватним проблемима и осталим искушењима које доноси живот врхунског спортисте, Ђоковић је на Инстаграм профилу објавио прилично емотивну поруку у којој се наглашавају две ствари.

Избор слика недвосмислено указује на то да овај историјски "камбек" не би био могућ без људи из свог тима, пре свих тренера Марјана Вајде, са којим се у јеку кризе растао на пролеће 2017. године.

Избор речи недвосмислено указује и на то да данас не би имао 14 грен слем титула да није веровао у неМОГУће и када је почетком године губио од нижеразредних тенисера док је бокс намењен његовим тренерима Радеку Штепанеку и Андреу Агасију остајао празан. 

"Пре него што поделим с вама своје најискреније мисли, желео бих да вам се захвалим на љубави и подршци у тешким временима, као и у добрим временима. Мени то значи све на свету и знам да није било лако бити у близини када током свих оних неизвесности... Тако да, хвала вам".

"НеВЕРОватно (написао је унБЕЛИВЕабле, са истакнутим БЕЛИВЕ што у преводу значи веруј - прим. аут) је најчешћи израз којим објашњавамо изванредан успех. За мене, тај израз негира најмоћније осећање које неко може да има - ВЕРУ. Све ово време, вера је била оно што ме је водило кроз тренутке пуне сумњи, бола, неизвесности... У једном тренутку сам само стао, обасут информацијама са свих страна. А, резултата није било".

"Сви су нудили мишљења и савете о томе шта би требало да радим и шта ми се заправо догађа. Не могу да кажем да их нисам слушао. Јесам. Али, био сам и збуњен повремено. Међутим, чак и тада постојала је та једна ствар која ме је подизала, терала ме да наставим даље: Вера у себе, у своје способности, вештине и таленат, али и своју отпорност. Вера да сам предодређен за неке ствари".

"Највећа поука из претходних неколико фантастичних месеци је да НЕВЕРОВАТНО не постоји. Не постоје границе. Оно што замислите у глави можете и остварити у животу. Уколико покажете храброст, самопоуздање и веру, већ сте победник без обзира на крајњи резултат. Ваш карактер ојача, стекнете нове навике, а оне вас доведу корак ближе остварењу циљева".

"Зато, драги пријатељи, погледајте невољама у очи и препознајте моћ вере, она вас може одвести било где", написао је велики шампион уз потпис:

"Љубав за све. Идемооо".

Новаче, задовољство је гледати те опет.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар