Терзић: Звезда смањила дуг на 13.000.000!

Можда звучи препотентно, али ја овај посао знам, поручио генерални директор црвено-белих!

Фудбал 15.09.2018 | 15:00
Терзић: Звезда смањила дуг на 13.000.000!
Црвена звезда и Лига шампиона - тема која поново постаје актуелна после репрезентативне паузе. Приближава се дан када ће црвено-бели коначно дебитовати у елитном такмичењу откако су назив и систем промењени, а први човек српског шампиона - Звездан Терзић, има још лепих вести за звездаше. Поред тога што је клуб направио сјајне резултате на спортском плану, смањење дуга клуба је оно што омогућава даљи напредак.  

Како Терзић тврди, Црвена звезда је сада на стабилним ногама и 2019. годину могла је да дочека без динара дуга, да је одлучила да поред Немање Радоњића прода још неког од носилаца игре. Процена је била да тим не треба да се слаби, већ да се појачава како би достојно репрезентовао и себе и српски фудбал у Лиги шампиона...

"Можда звучи препотентно, али ја овај посао знам. Можда сам један од ретких који препознаје какав је фудбалски бизнис. Шта је европско тржиште. Како могу да се направе паре у фудбалу... И знао сам да се окружим паметним и стручним људима. Рекао сам када сам дошао да не можемо да се бавимо дугом од 54.000.000, већ да морамо то да замрзнемо, да на неки начин заборавимо. Рекао сам да би требало да се задужимо још 10.000.000 и уложимо их у играче, да бисмо покренули овог успаваног џина. Али нисмо имали одакле да узмемо тај новац. Зато је то била потпуно изгубљена година", почео је своје излагање Терзић у интервјуу за Блиц.

Звучи невероватно, али на данашњи дан дуг Црвене црвене звезде износи свега 13.000.000 евра...

"Вратили смо 41.000.000 евра дуга. Осим тога, према проценама Трансфермаркта који је најупућенији, вредност нашег тима је 44.000.000.  Знате, ми смо могли с данашњим даном да будемо на нули или у плусу да смо хтели да продамо Родића за 3.000.000, Крстичића за 2.500.000, Јовељића за 4.000.000, Бена за 5.000.000... То су све понуде које смо имали на столу у последња два дана прелазног рока. Али није наша мисија само да вратимо дуг, него да имамо пристојну екипу. У овом тренутку овај дуг не оптерећује Звезду. А посебно сам посносан што смо у последње четири године у буџет републике Србије уплатили 15.000.000 евра".  

Ако ћемо конкретније о цифрама...

"За ове четири године Црвена звезда је приходовала 100.000.000 евра. Од тога, 55.000.000 слило се од трансфера, двадесетак милиона приходовали смо од УЕФА, пет од продаје улазница. Остатак су спонзорски уговори. Дакле, 80.000.000 Звезда је сама зарадила. Схватио сам одавно да само спортски резултат генерише велике приходе. Морамо да уложимо у тим и играче да бисмо долазили до оваквих успеха. Звезда је данас стабилан клуб, здрав, са два комплетна тима. Биће понуда и у јануару, има времена за продају".

Црвено-бели неће улагати само у сениорску екипу. Озбиљно се ради и на томе да омладинска школа добије све услове како би производила играче од којих ће касније моћи да се зарађује...

"Прошле године дали смо 2.000.000 евра за три фантастична терена, следећи је на реду интернат по најмодернијим стандарднима. Ту ће играчи да спавају, тренирају, уче... Нећемо жалити новац. Биће то модерна академија која ће да фабрикује фудбалере".    

Конкуренцији никако не прија то што Звезда постиже успехе на свим пољима, каже Терзић. Приче о државним јаслама и подршци првог човека државе као темељу свега - злонамерне су. Али генерални директор црвено-белих једно не крије.

"Човек у животу не може ништа сам да уради. На крају крајева, када сам те 2014. био анатемисан од стране претходне власти која је скупљала поене на мојој муци, имао сам среће да најмоћнији човек у Србији Александар Вучић стане иза мене. Имали смо неке тешке ситуације, хтео сам да одустанем, али он ми није дозволио. И када је незадовољство ескалирало, када су 2015. сви отишли из клуба, тад је Вучић стао уз мене. Као и када је изгубљена титула на Вождовцу. Рекао ми је: Можда је боље за тебе да одеш, али није за Звезду. Мораш да останеш. Многима се не допада што захваљујем Вучићу, али они не схватају да је он визионар. Веровао је да могу да урадим немогуће и ево - Звезда је друштву европских великана. Звезда је, како оно кажи клинци, прешла игрицу. И никада више неће бити у проблемима у каквим је била".   

Неизбежна тема је свакако био и Партизан...

"Далеко од тога да мрзим Партизан. Али у Звезди се нико не бави њима. Занимамо се сопственим плановима. Уз све поштовање према вечитом ривалу Звезда је толико велика да не треба да се бави Партизаном".  

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

верник

15.09.2018 13:58

Захвали се богу вуцицу и свецима поред њега за тај дуг.

ОДГОВОРИТЕ