Све је спремно за долазак Лаврова

Због доласка Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације, у Бањалуку, мјере обезбјеђења биће подигнуте на највиши ниво, што између осталог подразумијева и блокаду саобраћаја на рути којом се креће руски гост, варење шахтова, спуштене ролетне на појединим зградама, снајперисте на крововима. . .

Република Српска 13.09.2018 | 09:49
Све је спремно за долазак Лаврова
Руски шеф дипломатије у недељу долази у званичну посјету БиХ на позив министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка. Првог дана посјете Лавров ће имати приватну вечеру са Црнатком у Источном Сарајеву, док ће званичне разговоре Лавров и Црнадак имати у понедељак, као и конференцију за новинаре.

Након тога Лавров ће стићи у Бањалуку,гдје ће имати одвојене сусрете са српским чланом у Предсједништву БиХ Младеном Иванићем и предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, а присуствоваће и полагању камена темељца за изградњу српско-руског објекта у склопу кога ће бити и руска црква.

Тога дана у Бањалуци ће боравити и министар иностраних послова Србије Ивица Дачић, као и више владика српске и руске цркве.

Том догађају у Бањалуци је дата посебна пажња па су с тим предузете и потребне мјере безбиједности.

Као и у случају посјете Валентине Матвијенко, предсједнице Савјета Федерације Горњег дома парламента Русије, која је у Бањалуци боравила у априлу ове године, осим потпуне блокаде саобраћајница којима ће се кретати Лавров, дуж цијеле трасе биће присутно и физичко обезбјеђење, за шта ће бити ангажовано неколико стотина полицајаца.

"Обавезна контрола лица, санитарно, контрадиверзионо и оперативно обезбјеђење, затим оперативне провјере по дубини, које подразумијевају идентификују лица која евентуално не одобравају посјету и да ли имају намјеру да нешто предузму, све то се ради у случају највишег степена обезбјеђења и још много тога", рекао је Драгомир Јовичић, бивши министар МУП-а, додајући да је сигуран да МУП има капацитет и знање да то уради како треба, јер је већ имао искуства с тим.

Једна од активности које је МУП РС посљедњих дана радио је узимање података од лица запослених у објектима дуж трасе којом ће се у понедјељак, 17. септембра, кретати Лавров, који долази на освештање темеља руско-српског центра у највећем граду РС.

Такође, на сам дан посјете у угоститељским објектима у близини мјеста на којима ће боравити Лавров забрањује се точење алкохола, употреба дронова, окупљање већег броја лица...

И Милорад Додик, предсједник Републике Српске, рекао је да ће приликом посјете Лаврова Бањалуци бити на снази први степен обезбјеђења, а још раније је рекао да руски министар спољних послова у Бањалуци боравити неколико сати.

"Тако је када долазе значајне личности, иако је Бањалука сигуран град. Неке улице биће затворене и биће предузете све неопходне мјере, али то је пракса свугдје у свијету", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.      

Осим МУП-а РС и његових припадника, у случајевима када је највиши степен обезбјеђења укључују се и друге службе, као што су ватрогасци, медицинске екипе, хитна помоћ...  

Када је у питању Бањалука, градоначелник Игор Радојичић рекао је да су градске обавезе у вези с логистиком, прије свега са саобраћајем и дијелом комуналних питања, што тече уредно.

"Дио посла односи се и на обавезе Српске православне цркве, односно Епархије бањалучке, с обзиром на то да се ради о освјештању темеља новог храма", рекао је Радојичић, додајући да се ради о значајаној посјети за Републику Српску.

Забрана на дан посјете

- у угоститељским објектима у близини мјеста на којима ће боравити Лавров забрањује се точење алкохола

- употреба дронова

- окупљање већег броја лица

Ангажоване службе

- МУП РС

- ватрогасци

- медицинске екипе

Полтваченко данас у Бањалуци

Компанија из Санкт Петербурга испоручиће специјална антитерористичка средства Републици Српској, рекао је Георгиј Полтваченко, гувернер Санкт Петербурга.

"Говоримо о снабдијевању Републике Српске специјалним средствима фирме 'НПО специјални материјали', која се бави производњом несмртоносног оружја, а чије кориштење служи у антитерористичке сврхе, укључујући и заштиту од експлозија, униформе итд", рекао је Полтавченко уочи посјете Српској.

Полтваченко, који ће данас боравити у Бањалуци, рекао је и да Српска и Санкт Петербург имају дуге односе и истинско међусобно повјерење те да ће бити разговора и о развоју сарадње у области здравства, енергије, туризма и културе.

(БН ТВ/Независне)

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Сврни наврни

13.09.2018 07:54

Ено прије пар дана предсједник Данске дочекао француског колегу у Копенхагену и возикају се на бициклима по градским улицама. А около народ пролази и не обраћа пажњу. Тако се то ради у културним и пристојним земљама. Од таквих треба учити. А не на овакав начин указивати почат и правити непотребни циркус као недавно у БЛ око оне бабушке Литвијенко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сињ

13.09.2018 08:34

Пустите људе са радних места да идемо кући да вам не сметамо, секто доле влада И прецједник

Name

ХАре

13.09.2018 08:34

Ал Додик не зна возити бицикло

Name

моје мисљење

13.09.2018 10:07

Сад це он министар руске федерације це дати подрску предсједнику додику и ето њему побједе на изборима ...

Name

Свицарац

13.09.2018 10:23

Ја сам се једном помогао цовјеку коме је позлило у градском бусу у Берну.На крају се испоставило да је старац предсједник владе свајцарске конфедерације или тако несто,У Свици су политицари обицни људи возе се бусом,бициклом пролазе поред тебе а људи немају појма коју функцију обављају

Name

РЕ Свицарац

13.09.2018 10:59

Тај старац је био предсједник владе почетком 20. вијека или мало касније? Хајде приђи предсједнику Владе Свајцарске Конфедерације на улици, мислим актуелном. Хоћеш како да не!

Name

Скепттик

13.09.2018 07:59

Забрањено окупљање више лица!? Када је Тито долазио у неки град дочекивало га је десетине хиљада људи а пут којим је он ишао је био испуњен људима са заставицама СФРЈ и разним паролама који су му махали и поздрављали га. Сад нико никога не дочекује, поготово не нашег предсједника, чак се , ево, препоручује грађанству да је најбоље да остане у својим кућама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

13.09.2018 08:44

Забрањено је све сто не одговара владајуцем резиму.Ово је све Додиково масло пред изборе,али неће му ни то помоћи.Русија на ове игре није требала пристати,а Србија се отворено ставља на једну страну одавно.Зато народе памет у главу и оловком решавај ову подвалу резима.

Name

Скептик

13.09.2018 10:07

Ре, нисам сигуран да је ово Додиково масло јер ће се Лавров састати и са Иванићем и са Црнадком који ће показати и доказати да Русија није само Додиков адут. Не заборави, овај пут , пред изборе, Додик не иде у Москву. Ма скужио га и Путко.

Name

РЕ Скептик

13.09.2018 10:57

Не читаш вијести пажљиво. И Додо и Жељка иду код Путина баш пред саме изборе.

Name

Ре Скептик

13.09.2018 12:38

Читам пажљиво, знам за сусрет Додика и Лаврова, зато сам и рекао да ће се са Лавровом састати И Иванић И Црнадак...Ниси ти читао пажљиво.

Name

Скептик

13.09.2018 12:41

Ипак иду код Путина !!!!??? Колико кошта да се састанеш са Путином? Милон, два? Десет? Зашто би без пара Путко примио РУДОЊУ?

Name

Мк

13.09.2018 08:08

КОЛИКО НАС ЈЕ КОШТАО ДОЛАЗАК.ВИШЕ ИЛИ МАЊЕ ОД ЦЕЦИНОГ.ТРАЗИМО ОДГОВОР.ТО СУ НАШЕ ПАРЕ ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Принцип

13.09.2018 08:43

Сигурно мање него кад је био папа.

Name

борац

13.09.2018 09:42

За Приципа:Па и папа ти је долазио због Додика и Зељке њихов је није због мене.

Name

РЕ борац

13.09.2018 10:55

Мало си излапио. Папа Војтила је долазио на Петрићевац за мандата Драгана Чавића.

Name

Принцип

13.09.2018 11:39

Борац Хвала за фацт-цхецк. Тако се води зивилизована дискусија. Цекамо одговор.

Name

Ђорђе

13.09.2018 08:15

Јесу ли заварене шакте?. Како доћи до сајма књига, тај дан су највећи попусти. Поздрав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Ђорђе - шакте

13.09.2018 09:29

Види се да си страствени посјетилац сајмова књига и врло писмен. ШАКТЕ!?

Name

Библиотекар

13.09.2018 10:06

Па проходаш тротоаром, немој ко кртица кроз шахтове.

Name

цаци

13.09.2018 08:17

После тога јос мало пјевања и Вуциц у И.Сарајево и Баја се осигурао за изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

К

13.09.2018 08:52

Од те посјете криминалци са Додиком имају користи,народ це платити неколико милиона еу ,троскове где су год Руси досли, рафинерија Брод,опљачкали су са лијевцанином Додиком,наси људи иди на Запад хранити породице,мало у русију,засто месар вози западно ауто мерцедес,сто не вози руско,који је то преварант,мој постени народе,са кељмендијем дрзи везу,итд

Name

Јоде

13.09.2018 08:28

Добро нам досао

ОДГОВОРИТЕ
Name

3

13.09.2018 08:39

Питање број један. Зашто у Септембру(пред изборе)? Питање број два. Зашто долази из Србије Дачић?(пред изборе)Питање број три.Хоцемо ли на крају проћи као Република Српска Крајина?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

13.09.2018 08:55

ЦЕЦА це певати И на "Давиовом тргу" сат времена после извора.Ето не догадја се све прије избора...

Name

Ђорђе

13.09.2018 08:59

Прва два питања су узрок посљедице, коју предвиђате у трећем питању. Већи шљам, олош и полусвијет није водио српски народ никад до сада, колико знам историју. Поздрав...

Name

ре 3

13.09.2018 08:59

Одговор на питање број 3. Да,ако овако наставите.

Name

075

13.09.2018 08:59

@3 Да, хоћете због ваших "политичара" јер стално гурају "прст у око" Западу, читај "великом брату", јер је БиХ "чедо великог брата" од кога узимају новце а од Руса добију и "велики и мали"!!

Name

Одговор на 3 питања

13.09.2018 09:19

Зато сто је у току предизборна кампања и сто они хоце да показу да Русија и Србија подрзавају Додика на изборима. Да ли ти је сад јасније? Не пада ми на памет да гласам за неког кога не подржава Србија, јер шта смо ми без њихове подршке. Ништа.

Name

Принцип

13.09.2018 09:24

Ако будемо као као људи сложни и не дозволимо да се због разлицитих политицких ставова замрзимо, мислим да нема потребе да се било цега бојимо. Власт је увијек у предности у изборним кампњама јер јој посредно и непосредно стоје веци ресурси на располагању. Из тог разлога мислим да је тактика насе опозиције "ви лопови ми постени" погресна и по мени није убједљива. Пуно боља тактика би била "добри сте али ми смо бољи" уз наравно аргументе по цему. Нас народ једноставно не цијени пуно побједу над слабијим.

Name

Војан

13.09.2018 08:48

Обезбједјење је Ок. Два црнолистаса су у Бањалуци плус Кељменди....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наравно

13.09.2018 09:21

Наравно да је ок. Ово ипак није Данска, него Босна и сваста се може очекивати од разних структура, свако има некакве своје интересе. Само ови огрезли у мржњи то не схватају. Битно је само нападати.

Name

Епистахије

13.09.2018 08:52

А ко је овај?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Епистахије

13.09.2018 09:26

Ко си ти?

Name

Милано

13.09.2018 09:40

Е Епистахије магаре једно.

Name

Познавалац прилика

13.09.2018 09:26

Хајде што долази Лавров, али долазе они домаћи издајници из Србије који уништавају српски народ годинама и који помажу овим нашим протувама, као што су и сами, да остану на власти. ОВАЈ ПУТ ИМ НЕМА ПОМОЋИ! Треба настојати и вјеровати да ће и ово зло проћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

13.09.2018 09:39

Ста ми он знаци у зивоту висе него ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

13.09.2018 10:06

Па не долази свети петар!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ марија

13.09.2018 10:51

Па ниси ни ти Марија Магдалена али је зато Лавров министар иностраних послова Русије.

Name

израелац

13.09.2018 10:07

Колко пара треба потрошити на долазак тог смећара који само закувава и подстиче сукоб... нек остане у русији јефтиније ћемо проћи и боље се осјећати..

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ израелац

13.09.2018 10:52

Ја сам већи Марсовац него што си ти Израелац!

Name

израелац

13.09.2018 11:55

Ма ти немас појма ста си ... нит се потписујес икако... то се мој мајмуне зове псеудоним

Name

израелац

13.09.2018 12:02

Јесам по религији , не по мјесту боравка... јесам по колицини знања и љубави према јеврејском народи... јесам толко да висе волим јевреја од пропалих руса који нам варе сахтове, колико нам вјерују и колико се волите... хаххахаххахах

Name

РЕ израелац

13.09.2018 12:37

По ономе што си написао успио сам да закључим да си ти примитивац а не ИЗРАЕЛАЦ. Ако заиста јеси Мојсијеве вјере онда брукаш и Мојсија и Јудаизам и Израел. Много си примитиван и прост и приглуп!

Name

израелац

14.09.2018 09:53

ее мој мајмуне, камол среце да БиХ лици на Израел а да сам ја израелац.. а да све оно не лици на пропалу руску републику ... има срба висе зиве ван српске а срби су.. има израелаца висе зиве ван израела а израелци су ... има срба мисле да су руси а зиве у РС хаххахахаха

Name

израелац

14.09.2018 09:56

Ја сам израелац због вас срба који сте умислили да сте руси.. и да вам је путин ил овај папак лавров неке водје .. ее моји болесници , дзаба мени два факултета са вама... хахаххах