А шта каже Родик о Ђоковићу...?

Родик: Неке ствари које Ђоковић ради су потпуно потцењене! Бивши амерички тенисер Енди Родик сматра да се поједини делови игре српског играча Новака Ђоковића и даље превиђају.

Тенис 14.09.2018 | 22:20
А шта каже Родик о Ђоковићу...?
Родик је за званични сајт АТП тура говороио о томе колико је тешко диктирати темпо са основне линије као што то ради српски играч.

Чак и када не нападне агресивно, Ђоковић успева да "штелује" игру онако како му одговара.

"Мислим да се не прича довољно о томе да лакше од било ког другог играча у историји успева да премести тежиште игре како њему одговара. Агаси је рецимо био добар на основној линији и агресивно је нападао. Новак се једноставно осећа комфорно у размени са основне линије али и из терена и то делује лако људима који нису неки велики љубитељи тениса",рекао је Родик за званични сајт АТП тура.

Американац је познат по томе што је својевремено улазио у вербалне и био на ивици физичких окршаја са српским играчем. Сви се још сећамо УС опена 2008. године када је Родик прозивао Ђоковића. У међувремену је српски играч после Аустралије те године освојио још 13 титула, па и Родик сада на све то гледа другачије.

"То што ради је врло тешко и његова способност да диктира темпо без да 'одува неког са терена', али да диктира размене и стално добија из њих оно што жели, мислим да је то мало потцењен део његовог тениског завештања", сматра Родик.

Бивши број један на свету споменуо је и Хуан Мартина дел Потра који је Родика побеђивао на УС опену.

"Сјајан момак. Дел Потро ког се сећамо одавде од пре девет година је двадесетогодишњи клинац са одличним бекхендом, сваки пут кад бисмо причали био је све бољи и бољи. Али тек сада је доживео најбољи ренкинг у каријери. Штета је кад се каријера таквог играча крати и уништава повредама. Волео бих да освоји још неку Гренд слем титулу и да изазове најбоље на свету. Осећате као да се коначно враћа тамо где треба да буде",истакао је Американац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар