Предсједник Веа поново заиграо фудбал!

Иако има 51 годину, иако је председник своје државе, Жорж Веа поново је обукао копачке и истрчао на терен у дресу Либерије.

Фудбал 15.09.2018 | 09:45
Предсједник Веа поново заиграо фудбал!
Фудбал не зна за границе, а то можемо видети и на примеру Жоржа Вее.

Најбољи фудбалер света 1995. године, данас председник Либерије, активирао се на фудбалском игралишту 15 година по завршетку каријере!

У 52. години поново је обуо копачке и дрес своје репрезентације и заиграо у пријатељској утакмици против Нигерије. На терену је провео 79. минута, али није помогао Либерији да избегне пораз (1:2).

Ова утакмица била је ревијалног карактера, пошто је организована у част повлачења "броја 14" из употребе у репрезентацији Либерије. Тај број је Веа носио током каријере, као и у уторак.

Жорж Веа је као фудбалер био шампион Либерије два пута, првак Француске са Пари Сен Жерменом, двоструки освајач Серије А са Миланом, победник ФА купа са Челсијем и освајач Купа Француске са Монаком једном и Пари Сен Жерменом два пута. Играо је и за Манчестер сити, Олимпик Марсеј, а каријеру је завршио у Ал Џазири из Абу Дабија, 2003. године.

Истог дана када је некадашњи голгетер и садашњи председник Либерије играо против Нигерије, на терену је био и његов 18-годишњи син Тим Веа. Он је као репрезентативац Сједињених Америчких Држава славио 1:0 у пријатељској утакмици против Мексика.

Тим Веа је од ове сезоне првотимац Пари Сен Жермена.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар