Наступ Борца м:тел у Челенџ купу под упитником!

Уколико институције РС не помогну бањалучком клубу, велико је питање да ли ће "црвено-плави" самостално бити у могућности да организују утакмице са азербејџанским Бакуом у ЕХФ Челенџ купу, потврђено је нашем порталу из РК Борца м:тел.

Остали спортови 12.09.2018 | 17:45
Наступ Борца м:тел у Челенџ купу под упитником!
Одигравање утакмица Борца м:тел и азербејџанског Бакуа могло би доћи под знак питања уколико институције Републике Српске не помогну бањалучком клубу у организацији овог двомеча, потврђено је МОНДУ из бањалучког клуба.

До другог кола ЕХФ Челенџ купа остало је још неких мјесец дана, а још није познато да ли ће и гдје бањалучки Борац м:тел играти двомеч са Азербејџанцима.

Како је за МОНДО потврдио директор Борца м:тел Владимир Бранковић, уколико клуб не добије подршку, велико је питање да ли ће моћи самостално да организује поменуте сусрете.

"Тражио сам подршку институција, и уколико нам не помогну, упитно је одигравање двомеча са Бакуом. Институције нам морају помоћи, јер ми представљамо Бањалуку и Републику Српску. Људи из клуба посљедњих година много су урадили на стабилизацији Борца м:тел, имамо подршку, али за већи искорак потребна је још већа подршка. А то веће је долазак Бакуа у Бањалуку, да одиграмо утакмице, али тешко да ћемо у томе успјети сами", нагласио је Бранковић.

Проблем за Бањалучане могло би бити и евентуално одгађање почетка првенства. Наиме, актуелни шампион БиХ Извиђач из Љубушког тражио је да не игра домаће првенство, због наступа у СЕХА лиги, с чим се не слажу остали клубови у лиги.

Уколико старт сезоне буде пролонгиран, то би значило да ће рукометаши Борца м:тел практично без такмичарских утакмица дочекати двобој са Бакуом, уколико до њега уопште дође.

"Било би ружно да се старт сезоне пролонгира због једног тима. Борац м:те себи никад не би допустио да уради тако нешто. РК Извиђач је наш спортски пријатељ и мислим да ће имати разумијевања за ово што ми причамо и схватити да морају играти Премијер лигу БиХ. Првенство мора почети на вријеме", јасан је Бранковић.

Ипак, још није познато када ће стартовати сезона, с обзиром да је најављени почетак 22. септембра за сада пролонгиран.

"То је оно чему се ја надам, а шта ће од свега тога бити, заиста не знам. Сви клубови су за то и све је познато од прошле године, тако да не знам одакле некоме уопште право да размишља о отказивању наступа у домаћем првенству", пита се директор бањалучког премијерлигаша.

Нова криза у бх. рукомету свакако неће одговарати никоме, па остаје нада да ће клубови успјети пронаћи компромис, како би се кренуло са мртве тачке.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Немања

13.09.2018 15:45

Извиђач је у праву ! Шампион се укљуцује у доигравању као сто је и до сада било, не видим у цему је проблем ?

ОДГОВОРИТЕ