Љајић: Тачи има озбиљан проблем

Потпредсједник владе и министар трговине Расим Љајић каже да је Хашим Тачи у озбиљном проблему када је ријеч о политичком легитимитету и да је за Србију најважније да настави конструктивну, проактивну улогу у тражењу дуготрајног одрживог рјешења за косовско питање.

Србија 12.09.2018 | 11:16
Љајић: Тачи има озбиљан проблем
Коментаришући изјаве Хашима Тачија да би Прешевска долина требало да буде дио “независног Косова”, Љајић је рекао да је он у озбиљном проблему када је ријеч о политичком легитимитету.

''С обзиром на то да ниједна политичка групација у Приштини, опозициона или они који су у власти, не подржавају процес рјешавања овог питања, не знам на који начин и да ли уопште може Тачи да изнесе било које рјешење у преговорима са Србијом'', рекао је Љајић за ТВ Прва. 

Он је нагласио да му се чини да ће у наредној фази дијалога то бити кључни проблем да ли се на тај начин може доћи до компромисног решења.

''Поставља се питање политичког легитимитета које ће се отворити у самој Приштини. За нас је најважније да наставимо конструктивну и прије свега проактивну улогу у тражењу дуготрајног одрживог рјешења'', закључио је он.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

12.09.2018 14:39

Озбиљнији проблема ти имас,има ли и један политицар у Србији да му се ти ниси у гузицу увлацио??????

ОДГОВОРИТЕ