Просинечки задовољан: Може то још боље!

Селектор "змајева" презадовољан издањем против Аустрије, али сматра да мјеста за напредак још има.

Фудбал 12.09.2018 | 10:45
Просинечки задовољан: Може то још боље!
Репрезентација БиХ Херцеговине, након тријумфа у Зеници против Аустрије 1:0 у оквиру 2. колу УЕФА Лиге нација, налази се на челу Групе 3 с максималних шест бодова.

Једини гол на утакмици постигао је Един Џеко, а био је ово уједно и први тријумф бх. тима у међусобним дуелима против Аустријанаца. Претходна су два окончана неријешеним резултатом, док су једном тријумфовали Аустријанци.

"Могу бити презадовољан, јер момци су стварно одиграли добро. Дали су све од себе и ја им честитам. Морамо бити задовољни свим аспектима - од одбране, средине... на крају смо дали и тај један гол", казао је бх. селектор Роберт Просинечки, који је истакао задовољство што након два меча бх. тим има свих шест бодова.

На питање да ли ће нешто мијењати у наредним мечевима, Просинечки је одговорио да је задовољан виђеним.

"Сигурно да може и боље. Увијек може боље. Али, против оваквих репрезентација... Аустрија је имала једну шансу, мислим. Можда смо могли боље играти напријед, али момцима ништа не могу приговорити. Морам бити задовољан, поготово након утакмице у Сјеверној Ирској, коју нисмо одиграли добро, али смо и ту утакмицу побиједили", подсјетио је Просинечки.

Он је додао како има још неколико играча који ће му у наредним мечевима бити на располагању, а за вечерашњи тријумф захвалио је и навијачима који су их, казао је, носили до побједе. Поготово у финишу, када су створили још једну добру шансу за други гол.

Аустријски селектор Франко Фода био је видно разочаран, али и врло искрен у свом обраћању. Казао је како не могу бити задовољни дебијем у Лиги нација.

"Не можемо бити задовољни игром и резултатом. Првих смо 25 минута доминирали, али након тога смо изгубили иницијативу и препустили игру екипи БиХ. Нисмо се успјели вратити, иако смо играли 3-4-3. Играли смо на дуге лопте, али након примљеног гола нисмо успјели изједначити. Неријешено би било реално, али оваквом игром нисмо заслужили побједу", казао је Фода, који је подвукао како су знали да је Един Џеко класан играч.

Фода је истакао како је подршка са трибина за бх. тим те агресивна игра на њихову одбрану, кумовала поразу.

"Изгуби онај ко направи једну грешку, а ми смо направили једну више", казао је Фода, који је истакао и како га бх. тим није изненадио. Фода сматра да је ово изједначена група те да ће се побједник групе знати тек након посљедњег кола.

БиХ након прва два кола води са шест бодова из два меча, док су Аустрија и Сјеверна Ирска одиграле по један меч и за сада су без бодова.

БиХ наредну утакмицу игра 15. октобра на "Грбавици", а ривал ће бити Сјеверна Ирска, коју су у суботу с 2:1 поразили у Белфасту.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

В8

12.09.2018 10:47

Немозе нам нитко ништа...

ОДГОВОРИТЕ