Просинечки о Звездином пласману у ЛШ...

Будимо реални, на Маракани ће свима бити тешко да играју! “Тешко ће бити парирати ПСЖ-у, Наполију и Ливерпулу”, поручио легендарни дриблер који ће бити на Маракани 18. септембра.

Фудбал 13.09.2018 | 20:00
Просинечки о Звездином пласману у ЛШ...
Од утакмице у Салцбургу прошло је две седмице, али еуфорија изазвана Звездиним пласманом у Лигу шампиона и даље траје. Београд се спрема за фудбалске класике, улазнице за мечеве против Наполија, Ливерпула и ПСЖ-а су плануле...

Легенде из Барија су дочекале повратак Звезде на велику мапу. Бесмртници из Барија ће бити гости српског шампиона на мечу против Наполија, обићи ће и почасни круг око Маракане.... Долазак је потврдио и Роберт Просинечки који није остао имун на успех Милојевићеве чете.

У разговору за портал цзбгтв.цом Велики Жути је говорио о значајну пласмана у Лигу шампиона.

„Мислим да ово није више случајност јер у последње четири године Звезда боље стоји финансијски, а и озбиљније се ради у клубу, тако да је прошле године играла Лигу Европе, прошла групну фазу, а ове године је направљен помак и то уласком у Лигу шампиона. Велике су то ствари за Црвену звезду, тако да свим људима који раде у Црвеној звезди, као и тренеру Милојевићу, који је направио једну добру екипу и одличну атмосферу,  то заиста пуно значи Звезди као клуби и наравно финансијски, јер сви знамо да су били у проблемима. Ово је велика ињекција за клуб”, рекао је Просинечки за цзбгтв.цом.

Црвено-бели су аутсајдери у Групи Ц, али некадашњи велики дриблер позива навијаче да покажу стрпљење. И да не очекују превише.

“Тешко ми је било шта рећи. Звезди је било врло важно да уђе у ово такмичење. И Ливерпул, и Наполи, и ПСЖ улажу толико пуно новца, јачи су, јаче су им лиге и врло тешко је да им Црвена звезда може парирати, морамо бити реални. Али сигурно је да никоме од њих неће бити нимало лако на Маракани која ће сигурно бити пуна и то је једно гротло где је свима врло тешко играти, али за Црвену звезду је важно да само добро одигра и најважније је да је ушла у ту Лигу шампиона. Не можемо сада очекивати, колико год то навијачи желе, неки велики помак у овом тренутку. Нереално је то, тренутно, за било који клуб са ових простора, како год се он звао. Врло тешко је да се може направити нешто више од самог уласка у ово такмичење. Тако да ово је први корак и надам се да ће Црвена звезда сваке године бити учесник овог такмичења јер би то онда и финансијски и у многим другим аспектима било другачије. Најбитиније је за имиџ клуба, јер Звезде дуго година нигде није било, и битно је да дође до финансијске стабилизације, како би клуб даље могао да функционише”.

Аутор текста је подсетио Просинечког да се у Звездиној групи налазе само два европска првака.

“Ма да, али реално ПСЖ даје милијарде за играче и ту је тешко у било ком тренутку парирати, а и лига им је јача тако да ово је велики успех. Тешко ми је рећи шта ће бити даље. Знам да ове екипе јесу фаворити (нажалост), али Звезда је ушла ту и биће веома занимљиво када се буде играло у Београду”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар