Лопаре: Брига о дјеци бораца

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је додијелио рјешење о ступању у стални радни однос за двоје дјеце погинулих бораца из ове мајевичке општине.

Република Српска 11.09.2018 | 13:49
Лопаре: Брига о дјеци бораца
Након уручења рјешења Савић је најавио да ће и у предстојећим мјесецима запослење добити и још једно дијете погинулог борца са високом стручном спремом.

„Остало је још 14 дјеце из реда породица погинулих бораца са средњом стручном спремом, и у наредном периоду тражићемо рјешења за преосталу дјецу без запослења заједно са привредницим са подручја наше општине“, рекао је Савић.

Драгана Јањић, дипломирани економиста, захвалила се општини и руководству борачк и истакла да нису заборавили дјецу погинулих бораца.



„Трудом и залагањем оправдаћу добијено повјерење“, рекла је новинарима Јањићева. Дипломирани економиста Зоран Максимовић рекао је да је обавио приправнички стаж у локалној саомуправи.

„Живим са мајком у породичној кући, мој циљ је да живим у Лопарама и да остварим породицу а у томе ми је поптпуно подршку дало руководтсво општине и борачке органозације јер су ми дали посао и егзистенцију“, рекао је Максимовић.

Предсједник предсједништва Борачке организације Лопаре Ристо Радић захвалио се руководству општине Лопаре за помоћи борачкој популацији.

Он је као члан предсједништва Борачке организације Републике Српске напоменуо да је општина Лопаре добила златну значку на Форуму бораца од Борачке органиизације Републике Српске за помоћ борачкој популацији и према његовим ријечима Лопаре су једна од ријетких општина која је у потпуности ријешила борачку популацију.

(БН)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Харе

11.09.2018 12:44

Не знам каква им само више брига треба то су момци и цуре од 23 -24 године хајмо реално

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па Харе

11.09.2018 15:39

Треба им посао, ваљда су то заслужили! Или мислиш да треба само по страначкој линији запошљавати?

Name

"Живим с мајком

11.09.2018 15:49

У породичној кући и мој циљ је да останем у Лопатама"! Жива ти и здрава била, удала се и дјецу родила, кад си тако честита! И треба да останеш ту, твој тата је живот дао за ову земљу!

Name

јаа

11.09.2018 18:46

Не треба брига. Тразе посао. И ја сам дијете погинулог борца, фаалкултетски образован и не могу добити посао јер казу морам се ангазовати у странци. И то сам тразио посао аа средњом сколом

Name

Ре

11.09.2018 19:40

Какав посао, па посла неме јер ти ту са слике срушили привреду а не дају буџетски новац за изградњу нових фабрике, јер га третирају као да је њихов. Ону буџетом располажу по свом нахођењу. Они манупулишу са нечим чега нема , а то су радна мјеста и кажу мораш у странку за посао. Кога они уцењују и чиме, имају нешто фиктивних, лаћжних непостојећих радних места у администрацији, које апсулутно ништа не ради, и са тим мисле да неког уцењују, О каквом тај запошљавању прича. Па више до пола народа лопарске општине неам посао, дневничи, или негде нешто ради сезонски или иностранство, или ради пољопривреду да преживи.

Name

Ре Ре

11.09.2018 20:16

Опстина не мозе новцем будзета градити фабрике, све и да хоце, јер то не дозвољава закон. Ми смо одавно пу капитализму. Како изгледа, у раној фази па смо од уредјених земаља веома далеко.

Name

Ре

12.09.2018 14:59

Може она градити итакако са 4 милона годишњег будћета, сваке године по једна фабрика док не направи индустирјскузноу, само што се тај будћет паразитски расипа, Какав црни капитализам, ово је бандитизам и пљачкизам у цијелој РС. Да је капитализам држава би оснивала предузећа инвестирала и градила привреду. Тако се тао радило у западном капитализму у који се ови овде заклињу.

Name

Xx

11.09.2018 12:48

Дјеца бораца извините то су вец људи са 28- до 29 година .Бесплатно сколовање продавање кревета на дрзавном факултету за 600 марака осигуран посао па ста ти људи јос тразе Знадем породицу који цовјек није погинуо на ратисту није један висе њих зене добилр стан у Бањој Л.Дјеца се сколују на терт дрзаве( ендитета) цаст борцима који су се борили .Колико има сад бораца висе него становиства .Цаст борцима који су се борили .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оља За XX

11.09.2018 13:24

Да на тренутак занемаримо тему (о којој се свакако да расправљати) и да обратимо пазњу на правопис. И те како је вазно како писемо, а не само о цему писемо. Коментар у коме моземо уоцити много правописних гресака не "узима се" озбиљно, ма како садрзина била добра. Преко њега се прелази, остану упамцене греске, а не садрзина. Ста се то десило да данас имамо висе полуписмених, него икад? Да ли је за то одговорна само скола? Најодговорнија јесте, али ко јос сноси одговорност?

Name

Писмен цовјек

11.09.2018 15:41

Коме ко овдје ста прица о писмености,угледали се људи на целника опстине......све дипломе,поцев од диплома средњих скола па надаље купљене!!!

Name

За Xx

11.09.2018 15:41

Прво се научи писати, па онда нешто коментариши!

Name

@ Оља

11.09.2018 15:44

Можда је "господин Xx" самоук, а диплому је купио?! Насмија ме Оља, и то од срца!

Name

За оју

11.09.2018 17:42

Писем малим словом оља јер толико си вриједан .Битно је да си ти заврсио факултет други су неписмени .Марс го.но коњско са пута остаплеру све си само цовјек ниси дубре смрдљиво

Name

нико

11.09.2018 18:47

Извини молим те. А гдје им је то осигуран посао и гдје то кревет коста 600 км. Млатис глупости

Name

ргррqр

11.09.2018 19:41

Коме снага лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом.

ОДГОВОРИТЕ