Иванић: Ја не глумим србенду!

”Републици Српској не требају политичке авантуре, већ снажна економска, привредна, биолошка и морална обнова. Док се власт СНСД, ДНС и СП хвали напретком, не спомиње се чињеница да је број Срба у Републици Српској спао на око 900. 000”, каже српски члан у Предсједништву БиХ Младен Иванић.

Република Српска 11.09.2018 | 11:36
Иванић: Ја не глумим србенду!
Он каже да је  власт СНСД-ДНС-СП до те мјере економски суновратила Српску да више немамо одлазак људи, него егзодус.

"Људи напуштају Српску у потрази за послом и бољим животом. СНСД и Додика треба зауставити на изборима и дати земљу у руке људима који имају рјешење да нас извуку са дна”, рекао је Иванић  у интервјуу порталу Славија.

Својим највећим успјехом сматра то што је извукао Српску из фокуса интересовања међународне заједнице.

”Српска више никоме није проблем, сад су међусобни односи Бошњака и Хрвата у БиХ кључно питање. Да се разумијемо, никад не смијемо да се опустимо, јер ће увијек бити жеље да се ствари у БиХ поједноставе и уведу принципи који не одговарају српском народу”, каже Иванић.

Упркос личним проблемима које Милорад Додик има на међународном плану, каже Иванић, међународни положај Републике Српске никада није био јачи.

”Од нас се ништа не тражи, нема ниједног захтјева за смањење надлежности. Стварни живот и даље јесте у Републици Српској, Српска о свему сама одлучује. Зато не разумијем Додикову жељу да се сврстава на страну Хрвата и даје подршку трећем ентитету. Тиме откида дио територије Републике Српске и није исто бити један од два или један од три”, рекао је Иванић.

Каже да се Српска, као, бори са замишљеним непријатељима који сваки дан кроз медије под контролом СНСД наводно нападају Републику Српску.

”Парадоксално, кроз те исте медије објављујемо на сва звона да смо економски никад стабилнији, а истовремено у све земље у региону, укључујући и Србију, стижу инвестиције, осим код нас. Код нас годинама није отворена ниједна фабрика”, тврди Иванић и додаје да је први инветитор у Српску стигао када је он био премијер.

”Довели смо ”Митал”, који је инвестирао у рудник Љубија, а данас је то фабрика која ради. Обновили смо производњу у ”Витаминки”, данас та фабрика која ради. Тада смо имали ”Бањалучку мљекару”, данас је нема. Радила је и штампарија Гласа, ”Фабрика дувана”, више ни њих нема. Док сам ја био премијер, дуг Републике Српске био је око двије милијарде, данас је преко 6 милијарди марака. Током мандата коалиције СНСД-ДНС-СП пропале су три банке. Моја Влада је довела озбиљан број купаца у банкарски сектор. Све и једна од тих банака данас ради, све су стабилне и озбиљне, и нико није остао без посла”, каже Иванић.

Од садашње власти у Републици Српској имали смо, каже, само обећања и лажи, ”попут аеродрома у Требињу, наводне фабрике за производњу електромобила, гдје је послије свечаног догађаја и неколико милиона марака Додиков савјетник Драган Вучетић побјегао изван земље и никад га нису нашли, а има ту још свакаквих обећања”.

Једини напредак, каже Иванић, за ових 12 година што смо добили аутопут, а што је ипак, кад се на све ове промашаје надовеже – јако мало.

На питање о положају Срба у региону и поређењу са Додиком, Иванић каже:

”У томе управо и јесте разлика између господина Додика и мене. Ја не глумим Србенду, ја сам истински Србин. Жестоко сам против Додиковог олаког додјељивања БиХ Бошњацима. На тај начин се Додик одриче онога што је српско и прави Србе уљезима на њиховој сопственој земљи. Подсјетићу на стару народну, коју често цитирам: Босна и Херцеговина - Светог Саве дједовина. Немамо ниједан разлог да предајемо БиХ Бошњацима и тиме њих чинимо ексклузивним газдама унутар БиХ. БиХ је и српска.”

БН ТВ

Коментари / 41

Оставите коментар
Name

Д

11.09.2018 09:40

Засто да глумите србина кад сте србин..ови снсд днс и сп морају доказивати се као срби посто се нису ни знали крстити ни славу славити док нису усли у политику срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

11.09.2018 11:28

Па додиг је хрват он мора

Name

Слава

11.09.2018 12:57

Нису нас опљацкали они сто нису славу славили него они сто су славили. Ај са славом полако.

Name

Фебо

11.09.2018 19:08

Знамо да не глуми кад и није...

Name

правда

12.09.2018 07:38

И Младен наметнут народу , народ је овца. Чуј избори али само он на листи. А јојјјјј или Миле или он исти дзаво

Name

Дамир

11.09.2018 09:47

Казе лик српска није у фокусу, јуцер Спиркету најјаца дрзава свијета увела санкције хахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2018 10:00

Али санкције су за срамни период његовог битисања у Сарајеву а не за Српску.Тамо је тај “спирке”дрпао колико је могао,многи су се жалили Ам.Амбасади и то се накупило.

Name

спирке

11.09.2018 11:30

це побиједити..они које мрзе западњаци су вољени од Срба..

Name

Ре Спирке

11.09.2018 13:31

Ето они то не знају...зато то и раде пред изборе, да би се за њих гласало. Они им и требају јос један мандат, да угасе свјетло РС-у.

Name

отворите оци

11.09.2018 09:57

Наравно кад су неспособни да морају тразити кривца у федерацији и говорити како је БиХ немогуца дрзава бла..бла..Па сто нерадите на томе да је могуца али за све народе у њој,пусти тај изпрани национализам и и немогуце идеје и глупости којим купујете неписмено бирацко тијело..Ста је реално..то да никад неце бити ни 3. ни цетвртог и десетог ентитета...да рс неце никад висе бити него сто сад јесте и то је јасно...Ал хај да видимо ста је реално да радимо да свима буде боље да нам народ не одлази..

ОДГОВОРИТЕ
Name

кизо

11.09.2018 10:31

Неце бити ни цетвртог ни петог ентитета али у будуцности неце бити ни ове руине од БиХ.

Name

Истина

11.09.2018 11:16

Е видите ја се неслазем ни с једним ни с другим коментаром. Моје мисљење је да ако Баја побједи на сљедецим изборима да це бити БиХ а Р. Српске веома мало с неким ограниценим овластима. А разлог је сљедеци, Миле је са својом сектом опустосио Српску економски тако да висе ни један мјесец немозе функционисати без неке врсте кредита а док се у исто вријеме Федерација економски дизе. Е сад да би Миле добио кредит мора имати сагласност Федерације као и БиХ сто це у будуцности ици мало тезе. Миле це на крају да би добио одобрење за кредите морати и дати неке уступке који це ови заузврат тразити наравно. На крају це Миле заврсити с парама које је покрао у Русији или Кипру, а ти народе који си бирао овог великог Србенду и заститника Српских интереса цес остати да блејис ко овце на ливади. Много пута је Српски народ кроз историју изгибио оно сто је имао због поквараних воďа и Србивања па сто би било исад другације јер се није памети досло.

Name

децко

11.09.2018 11:24

Кад и хрватска страна добије ентитет, хоцемо и ми "нормални" цетврти ентитет за нас!

Name

ре истина

11.09.2018 12:12

Јес’ ти то видовит?

Name

Ре. Ре истина

11.09.2018 13:46

Нетреба пријатељу бити видовит, само треба имати мозак и знат се користити истим. Е то је појента цјеле прице.

Name

Мигуел

11.09.2018 09:58

Човек је у праву

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.09.2018 10:10

Ко би да гласа за ЦРНУ листу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Циго Рамо

11.09.2018 21:18

Оцемо и ми свој етитет у Сабцу,обецо нам Вуциц,а у БЛ Додик је обецо да це нам уцинити на вољу на том плану и да се и ми увалимо у будзет и да перемо талијанске паре у свом етитету.Него Баја имас ли један кумулатор за мене.

Name

Нострадамус

11.09.2018 10:12

Ко има потребу да увијек испред свог имена ставља ријец Србин.Он или није Србин или је велики непријатељ српства такав је нас пресјеник и његова коалиција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суви

11.09.2018 10:23

Напокон неко да каже да Срби у БиХ нису уљези како их власти истих хоће приказати него домаћини.Босанац или Херцеговац није националност него регионална припадност.Не одричите се свога!Глупа Додикова "предвидјања" да се пробуди као Босанац,а као пробудиће се као Лала или Шумадинац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Весељи Босанац

11.09.2018 10:57

До прије стотињак година су и такозвани „Срби“ били Бошњаци православне вјероисповјести. Термин “Босанац” датира из времена АУ окупатора и синоним је за стољетни термин припадника босанског народа „Бошњанин/Бошњак“. Херцеговина је добила име по области Тврткотов војводе Стјепана Вукчића Косаче и била је при упадима Османлија и Срба саставни дио краљевине Босне. У Османлијско вријеме Херцеговина је била један од 8 равноправних санџака, који се налазио у саставу босанског пашалука, поред Новопазарског санџака. Окупатори су неколико деценија пред Берлински конгрес одлучили да се назив државе преименује у Босна “и Херцеговина”, у то вријеме се држава Хрватска звала “Хрватска, Славонија и Далмација”, али су се Хрвати успијели ријешити тог окупаторског назива, Босна још увијек није.

Name

Весељи Босанац

11.09.2018 11:37

Мој предходни коментар се односи на босанске Србе, не на Србе из Србије, да не би дошло до забуне.

Name

ре

11.09.2018 12:14

Не постоје босански, србијански нити хрватски Срби. Тачка

Name

Весељи Босанац

11.09.2018 12:54

Наравно да не постоје, Бошњаци нису искључиво босански муслимани, већ и босански православци и босански католици.

Name

њањавац

11.09.2018 10:26

Искрено као Београђанин - навијам за председништво СДА-Комшић-Иванић. Три су разлога: 1. Да сарајевска политичка чаршија и екстремисти у "грађанским" оделима виде да им никакве игре неће донети унитарну Сарај-босну по мери рахметли АИ (бар не у границама СР БиХ). 2. Да Срби наставе да не буду у центру тињајућег сукоба у БиХ. 3. Да се Срби међусобно престану оптуживати за издају РС и сконцентришу на неке друге ствари (попут успоравања економске емиграције, поправљања свеопште економске слике и живота људи у РС и сл.) , јер на основу виђеног стварно не могу да замислим да Иванић (при чему стварно немам никаквог фаворита у "сукобу" Додик-Иванић) изда интересе РС у смислу смањења овлашћења и значаја који РС има, бар не у наредном мандату (у којем се не очекују већи притисци ка Српској и Србима, напротив). Можда грешим, али предуго пратим политичко стање у БиХ и око БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2018 11:23

Ја као Босњак из Сарајева се неслазем да СДА цлан додзе у пресједниство, за Иваница и Комсица да. Па брате доста их је висе 25 година нек сјасу висе. А велика вецина Сарајлија се слазе са мном али мислим да це нам опет крезуба стока довест СДА на власт.

Name

Ре

11.09.2018 13:20

И ја сам против СДА, од њих никаквог селамета све ове године, али за Иваница и Комсица гласам!

Name

За неупућене!

11.09.2018 11:23

До прије стотињак година су и такозвани „Срби“ били Бошњаци православне вјероисповјести. Термин “Босанац” датира из времена АУ окупатора и синоним је за стољетни термин припадника босанског народа „Бошњанин/Бошњак“. Херцеговина је добила име по области Тврткотов војводе Стјепана Вукчића Косаче и била је при упадима Османлија и Срба саставни дио краљевине Босне. У Османлијско вријеме Херцеговина је била један од 8 равноправних санџака, који се налазио у саставу босанског пашалука, поред Новопазарског санџака. Окупатори су неколико деценија пред Берлински конгрес одлучили да се назив државе преименује у Босна “и Херцеговина”, у то вријеме се држава Хрватска звала “Хрватска, Славонија и Далмација”, али су се Хрвати успијели ријешити тог окупаторског назива, Босна још увијек није.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упуцен

11.09.2018 13:15

До пре сто година Срби јесу били Босњаци, а сви Босњаци су били Срби. И Твртко је био српски властелин. Теско је имати такву кризу идентитета: Турци, Босанци, Босанци и Херцеговци, Босњаци, муслимани, Муслимани... Како онда некоме другоме мозете да одредјујете ко је и ста је када сами себи не мозете да смислите ста сте?

Name

ре

11.09.2018 15:55

Бас неупуцен. Цитај и само цитај ваљда схватис

Name

Робин Худ

11.09.2018 11:41

Ове ствари треба да се знају; -Да ли је СНСД у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

11.09.2018 11:55

"ја не глумим Србенду" - ја немам коментар

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

11.09.2018 13:45

Треба прво схватити значење, па тек коментар имати.

Name

Немања

11.09.2018 12:59

900 000 Срба у Српској, тако је то је највеци проблем 1991 Срба у БиХ 1 300 000 данас , Једва 1 000 000,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.09.2018 13:24

Ма нема нас толико! То је број свих оних који се нису званицно одјавили. Народ стално исељава, стари умиру, дјеца се не радјају. Мозда нас има највисе 800 хиљада.

Name

WиеннаСрб

11.09.2018 15:21

Висе људи иза сколских и студенских дана могу наци у Бецу или Београду неголи у Бања Луци. Могу мислити како је тек у мањим срединама. Никако не могу схватити да то није главна вјест и да нема никаквог аларма. Па ови на западу би увели ванредно стање да им се исели 5% колико се код нас исели. Примају овдје све те мигранте и избјеглице јер је људски вјек све дузи и пензионера је све веци број. Да би друство то пратило потребан је веци број порезних обавезника. Код нас бас их брига за порезне обавезнике. Битно је да се нахрани странацка војска. Стварно танко и од опозиције изгледа да ни они не разумију и не осјецају проблем. Само продају србство и отрцане формуле. Страсно. Ми се понизавамо, сутајуци те мигранте. Ми смо као Србенде нецемо мигранте, ми смо виса раса. Боље да се поклопимо по усима, тим људима не пада на памет да остају овдје кад су видјели ко смо и ста смо. Казу ми из водовода Бања Луке да је опала потросња воде, сколе се затварају, хало о цему прицамо овдје.

Name

Остоја

11.09.2018 13:27

Сви политицари врте матрицу коју народ хоце слусати. Посто смо ми Срби натрпосјецно глуп и примитиван народ онда нам се продаје србство по милион пута. Није помогло бројни изгубљени ратови, прице о угрозености и милион Милетових криза. Људи се напљацкали, скоро да се висе нема ста узети, једино се брину да сацувају вец опљацкано. Прице да смо дрзава су стварно за озбиљно заостале дебиле. Ови сто зиве на западу знају каквим се детаљима тамосње земље суоцавају и како микроскопске греске доводе до промјена власти. Код нас би требао да узме изборе један нормалан цовјек који има визију некаквог економско социјалног опоравка, али га нема. Зна се да поред нас оваквих мајмуна нема сансе. Боље не заслузујемо, и Република Србска је вец пропала. Тески дани тек долазе послије избора, ма како се заврсили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радојло

11.09.2018 13:37

Постовани Младене, Да ли госп. Игор Црнадак, МВП,БиХ ,мозе путем америцке амбасаде,провјерити и да онда обавијестите јавност Реп.Српске,ко је платио долазак наводно Трамповог вазног цовјека,да на овим изборима подрзава искљуциво партију М.Додока. ? Ако је досао лицно својимм новцем,онда је то ОК! Али ако је досао парама које издвајају сви градјани РС,тј преко Обрада Кесица и тзв.представ.Реп.Српске у Америци, онда би требао бити присутан на скуповима свих политицких партија у РС, а он је овдје присутан искљуциво на промоцији Додикове партије, сто ако то остане тако представља невјероватну дрскост тзв. владајуце коалиције. Ви постовани Младене,и цитав Савез за Побједе,морате подици глас и обавијестити јавност о цему се ту ради. Јер је не могуце и ја лицно не вјерујем, да је овај американац досао овдје по налогу Трампа, слузбено,и новцем владе САД, а за приде и награду коалицији СНСД.ДНС и СП,ј Трамп синоц на црну листу ставио цувеног и одликованог борца, са ратиста сиром РС. Николу Спирица..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Енглез

11.09.2018 17:58

Ти си Енглез,цим имас стан у Лондону.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иваницу

11.09.2018 21:12

свети Сава и дједовина је нови хит за бају малог книндзу,па сто га како реце Додо , "убисе" у сред БГ...е,да знас пјево је погресну севдалинку на погресном месту и зато је изненада умро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Амир

13.09.2018 12:59

Тако је Иваницу, Босна и Херцеговина припада свима нама, свим становницима ове лијепе, али опљацкане земље.

ОДГОВОРИТЕ