ДНС одлично стоји у Требињу

Аплаузи, добра енергија и јасне поруке послате су синоћ са централне трибине ДНС–а у Требињу. У препуној сали Културног центра, уз величанствену атмосферу, представљени су кандидати за посланике у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет и Парламентарној скупштини БиХ из изборне јединице три.

Република Српска 11.09.2018 | 11:33
ДНС одлично стоји у Требињу
Говорници су се сложили да приоритет будуће власти мора бити развој истока Републике Српске, и да ће синергија власти, економије и привредника омогућити  боље резултате на свим пољима у наредном четворогодишњем периоду.

Потпредсједник ДНС–а Милан Радовић истакао је да је Херцеговина богата ресурсима, које треба квалитетније и ефикасније искористити.

“Нису само 'Хидроелектране на Требишњици' и Рудник и термоелектрана 'Гацко' извор прихода за Херцеговину. Имамо и Требињско и Попово поље, производњу дувана и вина. Све то треба да се искористи да бисмо имали економски јачу Републику Српску“, поручио је Радовић.

Он је казао и да га радује да ДНС у Изборној јединици девет за Народну скупштину Републике Српске и Изборној јединици три за Парламентарну скупштину БиХ већ сада може да говори о директним мандатима, што потврђују и анкете и број присутних на трибини у Требињу.

Носилац изборне листе ДНС-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Ненад Нешић рекао да, уколико му грађани укажу повјерење 7. октобра, неће учествовати у било каквом покушају преношења надлежности на ниво БиХ, већ да ће радити на јачању Републике Српске.



„Гарантујем вам да ћу бити национално тврд, али, исто тако, залагаћу се за више радних мјеста, бољу економију и више правде у друштву“, поручио је Нешић.

Он је истакао да ће након што освоји мандат, отворити канцеларију посланика Парламента БиХ у Херцеговини, гдје ће, како је рекао, бити на располагању свим грађанима и покушати да им помогне у рјешавању свакодневних проблема са којима се сусрећу.

Аплаузом је испраћен и Нешићев говор  о изградњи дуго очекиваних путева кроз Херцеговину који ће бити приоритет у наредном периоду  јер, како је рекао, сваки град у Републици Српској сматра својим и подједнако важним

Овацијама је испраћен и предсједник требињског ДНС–а и кандидат за посланика у Народној скупштини РС Петар Иванковић.



„Сваке године нас је све више и на предизборним митинзима и на гласачким листићима, а вечерашњи митинг је  само визуелна манифестација наше снаге. Све смо јачи, јер са том снагом постајемо и све одговорнији, па је из тога произишао и наш слоган ‘одговорно’. Да је ово истина и да се још увијек држимо старог слогана ‘ријеч је ријеч’ свједочите управо ви, драги моји Требињци, којима нисмо много обећавали, али смо сва обећања испунили и којима ћемо дата обећања и убудуће испуњавати”, рекао је Иванковић.

Овације и бурне аплаузе измамио је и најмлађи кандидат за посланика у Парламетнтарну скупштину БиХ, Бојан Шапурић.

Он је поручио да не жели давати никаква обећања, али да позива грађане Српске да одговорно  гласају за праве људе, јер ће оловка у рукама гласача 7. октобра постати оружје за борбу за њихову будућност у наредне четири године.



“Одушевљен сам вечерас кад вас видим тако снажене, пуне енергије и позитивних емоција. Ово је снага ДНС–а која ће наредне четири  године да води Републику Српску као и годинама након тога. Хвала вам свима што сте дошли  овдје да нас подржите, да гласате  за праве људе”, рекао је Шапурић.

Носилац  изборне листе ДНС-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Споменко Стојановић је рекао да је ова странка у изборну кампању ушла са озбиљним кандидатима и са намјером да освоји што већи број мандата.

Стојановић је напоменуо да је приоритет њихове политике економија, јер ће, само уколико она буде развијенија, бити обезбијеђен и већи број запослених и пунији буџети, због чега ће доста лакше моћи да се задовоље захтијеви грађана и осјетљивих социјалних група.

Кандидат ДНС-а за народног посланика из Требиња Данијела Јелић поручила је да ће се, уколико добије повјерење бирача, првенствено борити за Херцеговину и равномјеран развој свих крајева Републике Српске.

 „Залагаћу се да се једнако развијају и запад и исток Српске, да се паралелно улаже и у Бањалуку и у Љубиње и Требиње. Неразвијени крајеви морају да добију више пројеката и развојих програма како не би заостајали за модерним свијетом“, навела је Јелићева.



Она је истакла да је својим досадашњим радом на челу регионалног центра Института за јавно здравство Републике Српске показала да зна рецепт за стварање доброг амбијента и прављење добрих резултата

„Свјесна сам да снага Српске зависи од сваке њене локалне заједнице, због тога ћу се трудити да што више утичем на јачање локалних заједница у Херцеговини, јер су оне неразвијеније, али не и мање важан дио наше републике“, рекла је Јелићева.

Извор: требињеливе

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Езекиљ

11.09.2018 09:43

Како стоје? Па они углавном сједе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДраганГаги

11.09.2018 11:02

Како год поставиш, ДНС пролази. За ове изборе ништа сигурније од тога.

Name

Бранко

11.09.2018 09:53

Ако желите да вас однесе торнадо у Требињу, као што је Бањалуку задесио СНСД ураган онда гласајте за ове из ДНС-а. То је тренутно најјача тајкунско - олошка странка у Републици Српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др.

11.09.2018 12:45

др.ЧИЈИ ЈЕ БРАТ БАЦАО ЕКСПЛОЗИВ У ШКОЛИСКИ ЦЕНТАР.КО ПЛАТИ?ХЕТ. ТИ БИ САДА ПОЛИТИКУ ВОДИЛА? БРАТА УДОСТОЈИ ПА ПРИЧАЈ.

Name

Требиње

11.09.2018 18:02

За ДР. Је ли ти одговарас за поступке свога брата или сестре??? У сваком зиту има кукоља,а Данијела је постена, културна, цовјек ипо !!!

Name

ОДГОВОРНО

11.09.2018 10:09

ОДГОВОРНО смо гласали у скупштини против извјештаја Анкетног одбора о случају убиства Давида Драгичевића! БАШ ОДГОВОРНО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

игор

11.09.2018 10:11

А видит цете 8.Уз ДОДУ..............Лаку ноц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стаса

11.09.2018 10:57

Јос једна потврда успјеха доминације ДНС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ззз

11.09.2018 10:58

Организовани ,образовани људи Браво ДНС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

11.09.2018 10:59

ДНС од октобра треба да има вецу власт И моц да управља И одлуцује

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сима

11.09.2018 11:00

Заиста дивна слика Браво ДНС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.09.2018 11:01

Мислим да је конацно досло време да дамо сансу овим људима да имају вецу надлезност И вецу вецину у одлуцивању Днс.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атв@

11.09.2018 11:03

НЕМА никог н.а. Трибуне из Снсд -а као гости. А прица се да це вецина днс-оваца из ТРЕБИЊА Билеце И Гацка подрзати свог земљака Вукоту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атв@

11.09.2018 11:33

За добро Ста је са слуцајем Паповиц И лазним рацунима И дипломама ааааа то Ви нама казите. ....??????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

11.09.2018 11:33

ТО КОЛИКО ВАС ЈЕ ТУ, ТОЛИКО ЦЕТЕ ИМАТИ И ГЛАСОВА У ТРЕБИЊУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слатки Грех

11.09.2018 12:27

Јесу ли опет досли аутобусима из дугих градова. Тако се некад за вријеме Југе исло кад су Брена и Слатки грех имали концерт.Они само круже градовима,то им некако нормално, вјероватно им се завртило од Нешићевих крузница, па врте ли врте, себе завравају.

Name

Нешо Кружница

11.09.2018 12:07

Идем у Требиње да се докажем, код нас у Лукавици сви сконтали ко сам. Тамо могу бар мало паламудити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

11.09.2018 12:32

Мозес ли? Није Требиње преко свјета, боље те тамо знају него у И.Са. Ником висе немозес лагати, Фоча близу Требиња, а Фочаци те знају дообро и поздрављају.

Name

Штета

11.09.2018 12:19

Није Павке досао и права је штета што није могао чути интелектуалне бесједе и наступе Неша Кружнице и осталих својих кадрова, широкобријешких ђака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јелена Анжујска

11.09.2018 13:19

Нека прво науче писати.Све сами просвјетни радници у ДНС а на плакатама им пише Прецедник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цаво

11.09.2018 15:48

Имам осијецај да би Милан Радовиц био одлицан премијер , млад сбособан и препун је знања а бог је за економију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.09.2018 21:07

ЈА КОЛИКО ВИДИМ ОНИ НАЈБОЉЕ СЈЕДЕ А НЕ СТОЈЕ ДОБРО СУ ЗАГРИЈАЛИ СТОЛИЦЕ СВЕ СУ ТО ПРОДАНЕ ДУШЕ ЗА ЊИМА ЛЕТЕ ППБ УДРУЖЕЊЕ ИЗМИШЉЕНИХ БОРАЦА УДРУЖЕЊА ИЗМИШЉЕНИХ РВИ.СВЕ СУ ТО УЛИЗИЦЕ ВЛАСТИ.СДС ИХ ЈЕ НАПРАВИО .ЊИХОВА ПАРОЛА ЈЕ ШТА МЕ БРИГА КО САМ БИО БИТНО ЈЕ КО САМ САДА,А ЈА БИХ РЕКЛА ПОЛТРОНИ, УЛИЗИЦЕ ЉУДИ БЕЗ ОБАВЕЗА ВОЛЕ СЕ МЕДИСКИ ЕКСПОНИРАТИ.ОНИ И НАРОД,СМИЈЕШНИ СУ.КО ИХ НЕ ЗНА НЕКА АПЛАУДИРА И ЛОМИ НОГЕ.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ