Младен Крстајић: Не умијем да објасним...

"Имамо свој квалитет, видећемо шта и како даље", додаје селектор после дебија пред београдском публиком, скоро годину дана откако је преузео руковођење репрезентацијом.

Фудбал 11.09.2018 | 11:00
Младен Крстајић: Не умијем да објасним...
Деби Младена Крстајића пред београдском публиком завршен је ремијем.

Србија је два пута водила против Румуније, али је још једном било видљиво много мана у дефанзиви наше екипе што је ривал, који је бољи од Литваније, умео да искористи.

Селектор је после утакмице којој је присуствовало више од 15.000 навијача честитао играчима на залагању и "доброј игри", али је истакао да остаје горак укус због резултата против Румуније јер су примљена "два јефтина гола".

"Честитам мојим играчима на залагању, ангажовању и, моглу слободно да кажем, доброј игри. Остаје горак укус јер смо играли 2:2, нисмо заслужили тај резултат, али то је фудбал. Били смо бољи, контролисали игру и имали шансе. Примили смо два јефтина гола и то се броји", рекао је Крстајић новинарима после утакмице у Београду.

Крстајић је поново изменио тим, па су Милош Вељковић и Урош Спајић први пут играли заједно на штоперским позицијама, а у постави је био и Саша Лукић.

"Ми смо у фази стварања репрезентације. Ово је такмичење у ком треба да пробамо младе играче, да ли могу или не да играју за репрезентацију. Па и Румунија је имала четири или пет нових играча у односу на утакмицу са Црном Гором. Матић је био повређен, није 100 одсто спреман. Миленковић се на полувремену у Литванији жалио на повреду и друго полувреме је играо повређен", казао је Крстајић.

Селектор је навео да "не зна како да објасни" то што је Србија поново испустила предност.

"То су ствари које не знам како да објасним. Стварамо шансе у првом полувремену, Румунија се бранила. Дали смо гол на време. Друго смо наставили тако, имали посед, али то је мање битно. Примили смо два јефтина гола и то је то", додао је.

Упитан како да се не понављају грешке код дефанзивних прекида, Крстајић је казао да "не може да реагује он са клупе" већ да је то "реакција играча у датом моменту".

По његовим речима, свака утакмица до краја групе биће битна.

"Свака утакмица је битна. Знали смо и пре почетка овог турнира да ће бити тешко и да морамо у свакој утакмици да будемо озбиљни и ангажовани. Имамо свој квалитет, видећемо шта и како даље", рекао је Крстајић.

Репрезентација Србије ће наредне утакмице играти у октобру, када ће гостовати Црној Гори и Румунији.

Извор: мондо.рс

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кратко

11.09.2018 11:29

и јасно: " ЛОС ТРЕНЕР" и "ФСС" !!! Срамота, ово мозе само у СРБИЈИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Играци

11.09.2018 11:33

нису криви, свака вам цаст ! Зло је ФСС и тенер. Осјетит це то они на улазницама навијаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадињо

11.09.2018 12:10

Није јасно некоме одговорном а нама осталима је то обавеза.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

12.09.2018 04:51

Па ста друго мозе да се оцекује када је пуцем у ФСС досао до места тренера. Ово само у Србији има. Муслин направи успех и одведе репрезентацију на светско првенство. Толе уз помоц својих дугих пипака смени Муслина. Србија се експресно враца са светског првенства, а толе опет уз помоц својих дугих пипака задрзава селектора. Цео ФСС треба распустити и проверити финанскијско пословање савеза као и имовину руководецих људи у савезу, како бивсих тако и садасњих.

ОДГОВОРИТЕ