ЛН - Роби: Пресинг Аустријанаца? То се пасом разбија!

Аустријанци су најавили офанзиву у Зеници, а истом мјером одговара и Роберт Просинечки.

Фудбал 11.09.2018 | 09:45
ЛН - Роби: Пресинг Аустријанаца? То се пасом разбија!
Након тријумфа у суботу навече у Белфасту против Сјеверне Ирске, гдје је бх. репрезентација славила са 2:1 и успјешно крочила у УЕФА Лиги нација, селектор Роберт Просинечки је вечерас на конференцији за медије пред тренинг најавио потпуно другачији дуел са Аустријанцима сутра на Билином пољу (20.45).

Просинечки је истакао и како су се протекла два дана у Зеници одмарали, тренирали, али и санирали неке повреде.

"Знамо снагу Аустрије. Сигурно је да нас очекује занимљива утакмица и послије, не тако добре игре у Ирској, надам се да ћемо овог пута и одиграти боље. Сви су играчи здрави, али видјећемо и ко ће од оних који су били повријеђени конкурисати за тим", рекао је Просинечки.

Селектор је истакао и како се нада пуном стадиону на "Билином пољу", јер, како је подвукао, паклена атмосфера у Белфасту, која је дочекала његове пулене, била од велике помоћи домаћину.

Зато се нада да ће у сличном амбијенту и сутра играти и бх. тим.

"Како год било, ми смо ипак показали карактер у Ирској. Поготово у одбрани. Они су екипа која шест година игра заједно и направили су нам велики притисак", напоменуо је Просинечки и додао како су освојена три бода најважнија, поготово због самопоуздања за сутрашњу утакмицу.

"Ми играмо кући и желимо, што и инсистирам, опет имати лопту у ногама. Аустрија је дисциплинована екипа, која гаји пресинг на свим дијеловима терена, али ја се надам да ћемо ми бити екипа која ће моћи изаћи кроз игру и напасти. Надам се да ће то бити и битно другачија утакмица него против Сјеверне Ирске", истакао је Просинечки.

Подсјетио је како су Аустријанци прије неколико дана добили Шведску, а пред Свјетско првенство и Њемачку, али ипак није хтио открити и мане гостујућег тима, које је уочио и гдје мисли концентрирсати своје снаге како би напао ривала.

На питање аустријских новинара за бх. капитена Едина Џеку о утисцима са претходног дуела ове двије селекције, Џеко је рекао како је то већ било давно, али да су утисци позитивни. Поготово што је стадион био пун те да су се, због подршке бх. навијача, осјећали као код куће.

Џеко је истакао и важност бодова из Белфаста.

"Увијек бих прије потписао да освојимо три бода, него да играмо добро. Ни ми не можемо бити задовољни са нашом игром у Ирској, али резултатом дефинитивно јесмо, јер смо и отишли да побиједимо. Сутра ћемо покушати нешто промијенити, поготово што играмо пред нашим навијачима и надам се да ће трибине бити пуне. Имам осјећај да ни атмосфера у Зеници у задњих неколико утакмица није била као раније па позивам навијаче да дођу и да нас подрже", рекао је нападач Роме.

На крају конференције за новинаре портпаролка ФС БиХ Славица Пецикоза, уз аплауз новинара, честитала је капитену бх. тима и завршетак студија и стицање дипломе Менаџера у спорту.

Подсјетимо, Босна и Херцеговина тријумфално је започела Лигу нација. "Змајеви" су на старту новог такмичења побиједили Сјеверну Ирску у Белфасту резултатом 1:2 (0:1) иако су већим дијелом меча били много инфериорнији од домаћег тима.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар