Робињо: Тукао сам се са Беламијем у Ситију...!

"У Манчестеру сам волео градски превоз, тукао сам се са Беламијем. . . " Робињо је био познат по томе што има "бициклицу" бржу од Гаринче, а сада открива да је уз тежак темперамент био имао и једну скромнију страну.

Фудбал 12.09.2018 | 19:00
Робињо: Тукао сам се са Беламијем у Ситију...!
Део својих особина и неких занимљивости из живота открио је у разговору са навијачима путем сајта Фоур Фоур Тwо.

Робињо је из Сантоса доведен у Реал Мадрид 2005. године као 21-годишњак, после три године у Мадриду појачава Манчестер сити 2008. да би се 2010. вратио у Сантос и убрзо у Милан чији је играч био пет година.

Током 2008. требало је да заврши у Челсију код Луис Фелипе Сколарија, али је уместо тога завршио у Манчестер ситију који је тек осетио прилив великог новца. Било како било, растао се са Реал Мадридом на лош начин.

Сматра да је то било јер су "Плавци" већ почели да продају дресове са његовим именом, али и због... "Друга ствар је и то што је Челси тада био конкурент у Лиги шампиона, а Манчестер сити није. Ипак, преселио сам се у велики клуб и био дочекан на феноменалан начин. Био сам радостан тих годину и по дана, упркос томе што је Манчестер далеко хладнији град од Мадрида", прича Робињо.

Сити му се допао и каже да је био срећан током годину и по дана у плавом делу Манчестера, али није све било идеално. Макар када је реч о односима са подједнако темпераментним Крегом Беламијем.

"Једном сам се потукао са њим, али ко у Манчестер ситју није? И други су имали проблема са Беламијем, био је експлозиван. У једној утакмици са Арсеналом имао сам лоше полувреме, а он је потом на путу ка свлачионици почео да виче на мене на енглеском. Нисам разумео, али онолико колико сам знао схватио сам да у питању нису уопште лепе ствари. Глаубер ми је помогао тако што га је гурнуо у страну и он се потом смирио. Када сам се вратио са репрезентативне паузе, замолио ме је да му опростим због тога", каже Робињо.

Још једна ствар због које је волео Манчестер, али био и необичан је што је као неко ко располаже великом количином новца користио градски превоз.

"Било је лако ићи с једног места на друго аутобусом и возом. Људи су то сматрали чудним, али ја сам одувек био скроман и нисам имао проблем са коришћењем градског превоза, јер сам га користио цео живот и пре него што сам постао фудбалер. Због чега га не бих користио у граду који је тако топло прихватио? Међутим, користио сам свој аутомобил када сам ишао на тренинге. Нисам желео да ризикујем да закасним и узнемирим менаџера", каже Робињо.

Његова каријера након 2014. иде низбрдо па је после позајмице Сантосу из Милана и епизоде у Гвангџуу, играо за Атлетико Минеиро, а сада је у Сиваспору. Уз све то, осуђен је и за силовање у једном ноћном клубу из периода док је играо у Милану.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар