Новак се огласио о Серени: Судија није требало...

Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, прокоментарисао је чудну ситуацију из женског финала када се Серена Вилијамс сукобила са Карлосом Рамосом.

Тенис 10.09.2018 | 19:45
Новак се огласио о Серени: Судија није требало...
У финалу дама на УС опену Наоми Осака освојила је титулу, међутим меч је нажалост обележио инцидент између судије Карлоса Рамоса и Серене Вилијамс.

Португалац је прво дао опомену због "коучинга", који је признао њен тренер Патрик Муратоглу, потом јој одузео поен због друге опомене која је дошла након што је Американка сломила рекет.

Серена је ту била веома љута, вербално је напала судију рекла му да јој је украо поен и да је лопов. Рамос је ту изрекао и трећу опомену, односно одузео јој је гему.

Вилијамс је касније рекла да се не суди исто мушкарцима и женама, да припадници јачег пола кажу и горе ствари судијама и не буду кажњени.

Новак је на то рекао:

"Видите, волим Серену. Заиста ми је жао због ње, али тешко је било и главном судији да се носи с том ситуацијом. Морамо да се саосећамо и с њим", рекао је Новак и додао:

"Сви су били у веома незгодној ситуацији. Много емоција је било, Серена је плакала, као и Наоми. Била је заиста тешка ситуација".

Ђоковић је потом и заузео лични став.

"Мој лични став је да судије није требало да гура Серену до крајњих граница, поготово у Гренд слем финалу. То је променило ток меча. По мени то је било непотребно. Сви пролазимо кроз разне емоције, поготово када се борите за титулу на Гренд слему", рекао је Новак и закључио:

"Серене зна да је волим, она заиста многе инспирише. И даље је посвећена тенису у овим годинама и то ме инспирише, не само мене већ и друге".

Навијачи широм света огорчени су на понашање Серене Вилијамс, али спортисти је очекивано разумеју и дају јој подршку. Судија Карлос Рамос није погрешио што је пратио правила, али баш као што је и Новак рекао није баш морао да је гура до граница већ је сигурно постојао начин да другачије реши проблем.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Група Резонанса

10.09.2018 18:03

Лако је говорити када је други у питању и када је прошло. На муци се познају јунаци. Савремени спортисти (читај богаташи и бизнисмени) су све размаженији, нервознији и убијеђенији да имају утицај, да не кажем власт. Чињеница је да нико није непогријешив али се све више заборавља да је судијина ипак задња, у међувремену уистину у сарадњи са техником. И ако је судија коначно одлучио, он неће мијењати одлуку а твоје је као спортист(кињ)и да играш и поштујеш правила.

ОДГОВОРИТЕ