"Новак је сада као 'људски зид', а сјетимо се Мајамија..."

Матс Виландер, некадашњи шведски тенисер, рекао је да Новак Ђоковић може да постане најбољи тенисер свих времена.

Тенис 10.09.2018 | 13:45
"Новак је сада као 'људски зид', а сјетимо се Мајамија..."
Ђоковић је освојио титулу на УС опену победом у финалу над Хуаном Мартином дел Потром – 6:3, 7:6 (7-4), 6:3.

Новак је наставио фантастичну другу половину године и после трофеја на Вимблдону и у Синсинатију, за нешто више од три сата додао и овај из Њујорка, укупно трећи у каријери.

Дошао је до 14. Гренд слем пехара у свом 23. финалу, па се сада изједначио са идолом Питом Сампрасом на вечној листи – сада су испред њега само Роџер Федерер (20) и Рафаел Надал (17). 

"Сетимо се Индијан Велса и Мајамија, па после и Ролан Гароса када је изгубио од Марка Чекината. Није се очекивало да ће уопште моћи да осваја Гренд слемове. Такође, треба се подсетити и 2015. и 2016. године када је доминирао, али сада је много свежији", рекао је Виландер у својој емисији "Гаме, Схетт анд Матс". 

Освајач седам највећих трофеја осврнуо се потом на сам меч. 

"Ђоковић је на почетку играо тактички много паметније, Хуан Мартин је чекао да све реши сервисом, док је у другом сету био бољи играч. Понекад се видела снага Делповог форхенда. Играо је финале после девет година, али Новак је комплетан тенисер. Паметно је бирао тренутке када ће излазити на мрежу, док је Аргентинац остао без 'горива' у моментима када је требало да напада". 

Због тога је Новак имао предност у најважнијим поенима. 

"Постоји разлика у нијансама када су највећи играчи у питању. Таленат несумњиво постоји, али највеће одваја оно што најбољи могу да извуку као изненађење". 

Шта је оно што српског играча одваја од осталих? 

"Кретање му је изузетно – стиже на сваку лоптицу, у глави је веома јак и изгледа као 'људски зид'. Када говоримо о тениским рекордима, треба говорити о Ђоковићу као некоме ко их изнова поставља. Када је он на врхунцу, то је најбољи тенис икада игран, не постоји боље од тога. Уз њега су после Роџер Федерер и Рафаел Надал", закључио је Виландер уз напомену да би Ђоковић могао да стигне Федерера по броју Гренд слемова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар