Фудбалска атмосфера у Њујорку и Новаково уживање!

Новак Ђоковић рекао да је н болан начин схватио кроз шта је све Хуан Мартин дел Потро пролазио док се борио против повреда. Жао му је што Пит Сампрас није био на финалу. Атмосфера га одушевила.

Тенис 10.09.2018 | 11:00
Фудбалска атмосфера у Њујорку и Новаково уживање!
Новак Ђоковић је опет на њујоршком трону. У осмом финалу Флешинг Медоуза освојио је трећу титулу. Хуан Мартин дел Потро није имао шансе против победнички настројеног Србина – 6:3, 7:6, 6:3.

Почетак године ништа од овога није обећавао за Ђоковића. Болни порази су се ређали, а он је после сваког понављао да ће се брзо вратити у стару форму. Деловало је немогуће…

А, онда је најбољи српски тенисер и од понедељка трећи играч света отишао на лондонски Квинс.

Тамо је поражен од Марина Чилића у финалу, али је то била само најава буђења великог шампиона. Роџер Федерер и Рафаел Надал већ су у 2018. имали по један гренд слем трофеј, Новак је већ дуже времена био без победе на неком од четири највећа турнира. Међутим, за два месеца их је стигао и престигао...Прво је "пао" четврти Вимблдон, затим и тај фамозни и до ове године једини неосвојени Мастерс - Синсинати, а овог јутра и трећи УС Опен.

Шампион се вратио!

"Захваљујући подршци оних којих ме воле, породице, деце, чланова тима, који су били уз мене у тешким тренуцима, опет сам ту где јесам", почео је Новак победнички говор пред пуним трибинама стадиона "Артур Еш".

"Док сам био повређен и одсутан ван терена, док ми је било изузетно тешко, схватио сам кроз шта је пролазио Хуан Мартин за те три године без рекета. Учите из свега тога. Желео сам да се вратим и да побеђујем, уз њихову подршку сам успео. Честитам Дел Потру, успео је да се избори са свим повредама. Надам се да ће и он једног дана одавде да оде са шампионским пехаром."

Пре тачно 16 година Пит Сампрас је освојио 14 титулу. Новак се на данашњи дан изједначио са својим идолом по броју гренд слемова, али и по броју узастопно освојених сетова на УС Опену (16).

Ђоковић је освојио УС опен победом над Хуаном Мартином дел Потром у финалу у три сета, чиме је дошао до 14. пехара на највећим турнирима.

Толико има и легендарни Американац, а испред су само Роџер Федерер са 20 и Рафаел Надал са 17.

"Надао сам се да ће доћи, али није. Пите, волим те и надам се да ћемо ускоро да се видимо негде на терену."

О атмосфери у Њујорку имао је посебан говор.

"У једном тренутку сам помислио да је фудбалски амбијент. Посебно су га зачинили аргентински навијачи. Честитам и њима и мојима, свима, били сте сјајни, ниједног тренутка нисте прешли линију дозвољеног", подвукао је Новак Ђоковић.

Није заборавио ни да похвали Аргентинца који му је велики пријатељ.

"Желим да честитам Дел Потру, он је изванредан играч. Прошао је кроз много тога у последњих неколико година и заслужио је ово. Одавно се видело да ће бити врхунски играч".

За крај, похвалио је навијаче без обзира што нису били баш пријатељски настројени према њему.

"Као фудбалски меч због навијача са једне и друге стране. Атмосфера је била невероватна, подржавали су и њега и мене, и никада нису прелазили границу дозвољеног. Свака част", закључио је Ђоковић.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар