ЛН - Бешић: Бићемо јачи против Аустрије!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Мухамед Бешић одиграо је свих 90 минута у Белфасту у побједи над Сјеверном Ирском (1:2) на старту Лиге нација.

Фудбал 10.09.2018 | 09:15
ЛН - Бешић: Бићемо јачи против Аустрије!
Бешић је силом прилика због повреда играча у посљедњој линији "змајева" одлуком селектора Роберта Просинечког прекомандован у одбрану иако је по вокацији везни фудбалер.

Ипак, задовољан је учинком на стадиону "Виндзор Парк" у Белфасту.

"Шеф ми је рекао да играм на десном беку, нисам то дуго играо, али мислим да је било добро. Имао сам пуно дуела, што волим и једноставно сам уживао у томе и цијелој утакмици. Оно што је најважније освојили смо три бода и сада се окрећемо наредном мечу", рекао је Бешић, а пренио званични сајт Фудбалског савеза БиХ.

Према његовим ријечима, увијек је посебно мотивисан због навијача.

"Волим кад навијачи препознају наш труд, ја увијек играм срцем и они то знају зато ми посебно годи кад су уз мене. То ме некако носи, али мислим да се и други играчи тако осјећају".

Већ у уторак у Зеници, БиХ ће дочекати Аустрију, тако да нема превише одмора за "змајеве".

"Навикли смо да играмо утакмице у три-четири дана. Ово ће ипак бити тотално другачија утакмица. Играмо кући, бићемо јачи за неке играче а и Аустрија има другачији стил игре. Мислим да ћемо боље играти и да ће навијачи уживати".

Бешић је посебно истакао важност колективног духа и атмосфере.

"Ова утакмица са Сјеверном Ирском није била најбоља, али смо вратили тимски дух што је важно и што се видјело на терену. Уживам да се дружим, атмосфера је добра, сви смо некако заједно и ова побједа нам је требала и за самопоуздање. Играли смо другачије него што иначе играмо али оно што је важно то је да смо се борили један за другог и то заједништво се осјетило на терену".

У његовој каријери било је успона и падова али тешкоће су иза њега, изашао је јачи и задовољан је садашњом ситуацијом.

"Имао сам двије године када ме због повреда скоро нигдје није било. Било је заиста тешко али у животу се увијек треба борити да буде боље а онда и резултати долазе. Ја се увијек тако понашам и задовољан сам. Још сам млад и мислим да ћу тек у наредним годинама пружати најбоље игре".

Било је доста прилика за промјену средине али је Бешић одлучио остати у Мидлсброу и сматра да му је то најбоља одлука.

"Имао сам пуно понуда али сам одлучио остати јер ме тренер воли и имам прилику да играм у континуитету. То је посебно важно с обзиром на то да сам имао двије тешке године када нисам играо и једноставно ту се добро осјећам", закључио је репрезентативац БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар