Прва лига РС: Црњеловци не дају врх табеле!

Кокот решета, али Слога не да прво мјесто! Пет утакмица - шест голова, учинак је искусног голгетера тима из Источног Сарајева, који се пробио на другу позицију Прве лиге Републике Српске, одмах иза лидера из Горњег Црњелова.

Фудбал 08.09.2018 | 22:10
Прва лига РС: Црњеловци не дају врх табеле!
Головима двоструког стријелца Зорана Кокота, те аутоголом који је постигао Невен Бунић, фудбалери Славије у дербију петог кола Прве лиге Републике Српске резултатом 3:1 поразили су Козару, која је послије доброг старта сезоне уписала и други узастопни пораз.

Искусни голгетер "соколова" био је најзаслужнији за побједу свог тима, те на свом конту након пет одиграних кола има чак шест голова и убједљиво је први стријелац лиге.

Једини гол за тим из Градишке постигао је Дејан Глишић.

С обзиром да је дуел Алфа Модриче и Борца одложен, Славија се са три бода пробила на другу позицију, иза лидера Слоге, која је у овом колу савладала Дрину резултатом 3:1.

Стријелац јединог поготка у првом полувремену на стадиону у Великој Обарској био је Драгиша Комарчевић у 15. минуту, да би почетком наставка Слогин најбољи стријелац Душан Ристић постигао два гола (укупно пет ове сезоне) и осигурао недостижних 3:0. Све што су гости успјели да ураде је почасни гол Стефана Спасојевића пет минута прије краја сусрета.

Трећу утакмицу у низу Лука Куленовић затресао је противничку мрежу.

Након Текстилца и Слоге, млади фудбалер Жељезничара био је стријелац и на тешком гостовању против Подриња у Јањи, голом који је најавио први овосезонски тријумф бањалучких "плавих".

Успјели су Јањарци изједначити преко Филипа Вујића, али је погодак вриједан три бода само пет минута након изједначења постигао Небојша Бабић. Уједно, био је ово први тријумф Зорана Ћургуза откако је сјео на клупу тима с "Предграђа".

Голом Славише Максимовића фудбалери Текстилца дошли су до цијелог плијена у Приједору. "Рударима" је ово већ трећи пораз, па са само два освојена бода, без побједе у досадашњих пет утакмица, држе прволигашки "фењер". С друге стране, нови шеф стручног штаба Дервенћана Игор Јанковић забиљежио је први тријумф на клупи популарних "кројача".

Једини меч без побједника виђен је у Крупи на Врбасу.

Слобода и Сутјеска подијелили су бодове одигравши 1:1, а оба поготка виђена су у првом дијелу меча. Немања Видовић донио је Мркоњићанима вођство, да би само десетак минута касније Ђорђе Окука погодио за, испоставиће се, коначних 1:1.

Посљедњи меч ове рунде Алфа Модрича и бањалучки Борац одиграће 26. септембра.

ПРВА ЛИГА РС - 5. КОЛО:

Подриње - Жељезничар 1:2 (0:1)
/Вујић 56 - Куленовић 37, Бабић 61/

Рудар Приједор - Текстилац 0:1 (0:0)
/Максимовић 52/

Славија - Козара 3:1 (2:0)
/Кокот 7, 25, Бунић 59 аутогол - Глишић 64/

Слобода - Сутјеска 1:1 (1:1)
/Видовић 12 - Окука 23/

Слога - Дрина 3:1 (1:0)
/Комарчевић 15, Ристић 54, 80 - Спасојевић 86/

Одложено за 26. септембар:

Алфа Модрича - Борац (19.30)

ТАБЕЛА: Слога 13, Славија 12, Борац (-1) 10, Сутјеска 7, Козара 7, Слобода 7, Жељезничар 5, Текстилац 5, Подриње 5, Алфа Модрича (-1) 4, Дрина 2, Рудар Приједор 2.

ЛИСТА СТРИЈЕЛАЦА:

6 - Зоран Кокот (Славија),

5 - Душан Ристић (Слога),

3 - Неђо Шука (Алфа Модрича), Синиша Јевтић (Дрина), Дејан Рашевић (Сутјеска)...

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар