Репеша: Изостанак Гордића је највећи проблем БиХ!

Нови селектор кошаркаша Босне и Херцеговине похвалио је играче који су показали дисциплину, жељу и мотивацију да се на најбољи начин припреме за предстојеће мечеве квалификације против Финске и Чешке.

Кошарка 08.09.2018 | 18:30
Репеша: Изостанак Гордића је највећи проблем БиХ!
Јасмин Репеша је прије десетак дана преузео кормило репрезентације БиХ, након што је због здравствених проблема одступио Душко Вујошевић, а његов земјеник Менсур Бајрамовић је прихватио понуду у Хонг Конгу. Кошаркашки савез БиХ је одмах контактирао рођеног Чапљинца, који је прихватио да у кратком периоду покуша припремити бх. кошаркаше у важним мечевима квалификација за Свјетско првенство.

У изјави за Фену Репеша наглашава да већих одступања од игре коју је потенцирао бивши селектор БиХ Душко Вујошевић неће и не може бити, те да је његов задатак да покуша надоградити игру селекције БиХ на све оно што је Вујошевић урадио у протеклом периоду.

"Тестирали смо све оно што смо радили у протеклом периоду, а морам истакнути да у овако кратком времену не можемо унијети велике промјене у све оно што је до сада радио Душко Вујошевић. Великих новина и мијењања система игре неће бити, већ ћемо се покушати надоградити на Вујошевићев рад и систем. Краткоћа времена не дозвољава другачији приступ", објашњава Репеша.

Велики проблем селектору БиХ представља изостанак Елмедина Кикановића и Немање Гордића. Кикановић ће се прикључити остатку тима у Финској тако да ће пропустити припреме с екипом, док је долазак Гордића под знаком упитника, јер му Будућност не дозвољава да се придружи националном тиму.

"Проблем с Гордићем је поново актуелизиран, јер Будућност затеже око његовог пуштања. Мислим да је од Будућности то јако некоректно, јер пуштају домаће играче да играју у репрезентацији а Гордићу не дозвољавају. Земјену за Гордића немамо јер је 3. септембра истекао рок за пријаву играча за овај квалификацијски циклус. И да се појави неко име које би га могло замијенити, не бисмо га могли пријавити за утакмице. Да се ради о било којој другој позицији, можда би нам било лакше наћи замјену, али позиција јединице је веома осјетљива".

Репеша вјерује да и поред ових проблема БиХ може остварити побједе против Чеха и Финаца, али још једном подсјећа да ће бх. кошаркаши морати пружити максимум, јер противници нису нимало наивни.

"То су двије репрезентације које добро трче, скачу и ако им дозволимо да развију свој систем игре, имаћемо велике проблеме. Морамо одговорити на прави начин, испунити обавезе, спријечити контранападе и скок у нападу, а посебно лагане поене. Мислим да имамо више талента и квалитета у позиционој игри. Уз добру хемију и атмосферу у екипи мислим да можемо до побједа", закључио је нови селектор "змајева".

Први меч у четвртом циклусу квалификација кошаркаши БиХ играју 13. септембра против Финске у Еспоу, док три дана касније у Сарајеву дочекују Чешку.

У овај циклус репрезентација БиХ пренијела је осам бодова и заузима посљедње мјесто у групи К. На СП ће се пласирати по три екипе из четири групе.

Табела групе К:

1. Француска 6 6 0 479:377 12

2. Чешка Република 6 5 1 464:425 11

3. Русија 6 3 3 458:428 9

4. Финска 6 3 3 453:449 9

5. Бугарска 6 2 4 466:476 8

6. Босна и Херцеговина 6 2 4 400:481 8

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар