Дел Потро: Ако побиједим Новака, сјајно!

Ако изгубим – добро. . .  Аргентинац Хуан Мартин Дел Потро фокусирао се на своју игру у полуфиналу УС опена са Рафаелом Надалом, а у финалу улогу фаворита препушта Новаку Ђоковићу.

Тенис 08.09.2018 | 13:45
Дел Потро: Ако побиједим Новака, сјајно!
Надал је због проблема са коленима предао полуфинални дуел Делпу у тренутку када је Аргентинац водио 7:6 (7:3), 6:2 у сетовима.

Дел Потро ће тако у финалу имати прилику да освоји други трофеј на "Флашинг медоузу" после победе из 2009. године.

"Видео сам да се Надал мучи током другог сета. Покушавао сам да играм своју игру, али сам видео да пати на терену. Рекао сам себи да морам да останем фокусиран на себе, да не гледам на другу страну јер никад не знате шта може да се деси у оваквој ситуацији. Кад сам видео да игра нешто лошије, био сам агресивнији и он је онда стао", рекао је после меча са Надалом Дел Потро. 

Он открива шта мисли да се променило у односу на 2009. годину. 

"Старији сам, то је сигурно. Не могу да верујем да играм ново ГС финале на 'Флашинг медоузу' на свом омиљеном турниру. Много сам се трудио да бих дошао овде", јасан је Делпо који сматра да је својој игри од претходног трофеја у Њујорку унапредио игру бекхенд слајсом. 

У финалу га чека Новак Ђоковић који је у три сета победио Кеија Нишикорија. 

"Биће то сигурно тежак меч. Ако победим биће сјајно, у супротном, ово ће бити добар турнир. Сигурно је да обојица јако желимо победу, Новак је већ освојио Вимблдон и игра јако добро. Он је фаворит", закључио је Дел Потро. 

Финале је на програму у недељу од 22 сата по средњеевропском времену.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар