Новак: Штета за Надала, Делпо је одувијек топ пет играч!

Новак Ђоковић рекао је после победе над Кеијем Нишикоријем у полуфиналу УС опена да је почаствован што се бави овим спортом.

Тенис 08.09.2018 | 12:30
Новак: Штета за Надала, Делпо је одувијек топ пет играч!
"Почаствован сам што играм овај спорт и драго ми је што сам успео да дођем до још једног финала. Узбуђен сам због тога шта ме чека у недељу. Сигуран сам да ће бити јако тешко", рекао је Ђоковић после меча.

Ђоковић се пласирао у финале УС опена, пошто је у полуфиналу са 6:3, 6:4 и 6:2 победио Јапанца Кеија Нешикорија.

"Можда и једна од важнијих ствари је било то да контролишем своје емоције. Пре свега, ми смо сви људска бића и са тим се треба изборити. Из сваке ситуације сам стицао искуство и врло важно је што сам из сваке изашао снажнији", додао је он.

Српски тенисер ће у финалу у недељу играти против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, иако су сви на почетку турнира прогнозирали да ће Ђоковић у четвртфиналу играти против Роџера Федерера, а у евентуалном финалу против Надала.

"Надал и Федерер су имена о којима се стално говори. Они су увек велики фаворити због свега шта су постигли до сада. Ипак, овај турнир је чудан, можда данас није била толика влажност, али... На жалост Рафаелу Надалу се догодило то што се догодило, повредио се и то свакако није лепо. С друге стране треба честитати Дел Потру, опоравио се од свих повреда које је имао у претходним годинама... У последњих 14-15 месеци игра свој најбољи тенис и он је одувек био један од оних играча из топ 5", рекао је Ђоковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар