На снази мјере за безбједну посјету

Главни портпарол КФОР Винћенцо Грасов изјавио је да ће КФОР предузети све неопходне мјере да се омогући безбједна посјета српског предсједника Александра Вучића Косову.

Србија 08.09.2018 | 09:50
На снази мјере за безбједну посјету
Грасов је у изјави за "Данас" казао да је безбједносна ситуација на Косову мирна и стабилна и да нема никаквих знакова потенцијалних тензија.

Он је упитан да прокоментарише одлуку предсједника Србије Вучића да званични Београд прекине сву комуникацију са Косовском полицијом, КФОР-ом, ЕУЛЕКС-ом и осталим међународним организацијама на Косову, рекао да не коментарише политичка питања али да је "КФОР у сваком случају увијек имао одличну сарадњу и партнерство са српским оружаним снагама, како би гарантовао стабилност у овом региону, и, нарочито, дуж административне линије". 

КФОР остаје спреман да пружи безбједно окружење за све грађане Косова, у складу са својим мандатом. 

КФОР ће предузети све неопходне мјере да се омогући безбједна посјета српског предсједника Александра Вучића, у блиској сарадњи са Косовском полицијом и ЕУЛЕКС", поручио је Грасов.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Карадоз

08.09.2018 09:06

Ево сад це опте да казе како је он херој и да храбро иде на Косово. Народ се прима а сваки мјесец 200€ у падзе, па радис и прековремено а не добијес ниста ... супер.

ОДГОВОРИТЕ